نسیم مهر؛ حامی ۵۱ هزار خانواده

خانواده زندانیان یکی از مظلوم‌ترین اقشار جامعه هستند، کسانی که در موقعیتی قرار گرفته‌اند که شاید نقشی در به وجود آوردن آن نداشته‌اند و لازم است هرکسی در هر جایگاهی که قرار دارد نسبت به رفع مشکلات این خانواده‌ها قدمی بردارد. سازمان زندان‌ها نیز سالانه اقدامات برجسته‌ای را در این خصوص انجام می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، خانواده زندانیان یکی از مظلوم‌ترین اقشار جامعه هستند، افرادی که در موقعیتی قرار گرفته‌اند که شاید هیچ نقشی در به وجود آوردن آن نداشته‌اند. غم و ناراحتی حضور یکی از اعضای خانواده در بند زندان تنها مشکل آن‌ها نیست و از زمانی که پدر، مادر یا یکی از افراد خانواده به این مشکل دچار می‌شود، چالش‌های آن‌ها نیز آغاز می‌شود و با مشکلات بی‌شماری که گاهی جامعه نسبت به آن‌ها پیدا می‌کند، چالش‌های مالی و اقتصادی ناشی از نبود سرپرست خانواده و علاوه‌بر آن موارد حقوقی که نیاز است برای رهایی عزیزشان از زندان پیگیری کنند، تنها بخش کوچکی از مشکلات این خانواده‌ها است.

این شرایط در حالتی رقم می‌خورد که در بسیاری از موارد، زندانیان دچار جرایم غیرعمد و مالی، آن هم به دلایل مختلفی مانند اعتماد بی‌جا، مشکلات اقتصادی، ضمانت افراد و علت‌های مختلفی دیگر می‌شوند که حتی اعضای خانواده نیز هیچ‌گاه تصوری از بروز چنین مشکلی نداشته‌اند.

این چالش‌ها و ضربه‌های مالی و روحی، می‌تواند دیگر اعضای خانواده را نیز به دچار معضلات و چالش‌های بزرگی کند و به تبع آن مشکلات اجتماعی دیگری نیز گریبان‌گیر آنها خواهد شد، لذا وظیفه انسان‌دوستانه‌ای که برعهده دیگر افراد جامعه است، حکم می‌کند هر کسی در هر جایگاهی که قرار دارد نسبت به رفع این مشکلات و کمک به خانواده زندانیان قدمی بردارد.

بر همین اساس خیریه‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد، کمیته امداد امام (ره)، ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی مختلفی برای حمایت از خانواده زندانیان تلاش می‌کنند و قانون نیز وظایفی را برعهده برخی از ارگان‌ها و سازمان‌ها گذاشته است.

از ۱۴ سال پیش، شورای عالی انقلاب فرهنگی بنا بر پیشنهاد رئیس قوه قضائیه، پنجم خردادماه را به عنوان روز ملی حمایت از خانواده‌های زندانیان «نسیم مهر» نام‌گذاری کرده است. سازمان زندان‌ها نیز وظیفه سنگینی در این خصوص برعهده دارد و سالانه اقدامات برجسته‌ای در راستای حمایت از خانواده زندانیان انجام می‌دهد.

نسیم مهر؛ حامی ۵۱ هزار خانواده

فعالیت ۲۳۰ انجمن حمایت از زندانیان در سراسر کشور

محمود ضیایی‌فرد، معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اهمیت حمایت از خانواده‌های زندانیان اظهار کرد: یکی از برنامه‌ها و اولویت‌های اصلی سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور توسعه کمی و کیفی ارائه خدمات حمایتی به خانواده‌های زندانیان است که در این زمینه اقدامات گسترده‌ای از طریق انجمن‌های حمایت زندانیان به عنوان مؤسسه مردمی تحت نظارت این سازمان، صورت گرفته است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱، در مجموع تعداد ۲۳۰ انجمن حمایت زندانیان در سراسر کشور فعال و در حال ارائه خدمت به زندانیان و خانواده‌های نیازمند آن‌ها است.

معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۵۱ هزار خانواده تحت پوشش انجمن‌های حمایت زندانیان سراسر کشور هستند، گفت: در راستای آزادی زندانیان اقدامات قابل ملاحظه‌ای از جمله پرداخت کمک‌های بلاعوض به زندانیان واجدالشرایط، مذاکره با شاکی و جلب رضایت ایشان و پرداخت حق‌الوکاله به تعداد ۱۸۰۰ مورد صورت گرفته است.

نسیم مهر؛ حامی ۵۱ هزار خانواده

پرداخت بیش از ۱۲۵ میلیارد تومان به زندانیان و خانواده آن‌ها در سال ۱۴۰۱

وی ادامه داد: از دیگر فعالیت‌های انجمن حمایت زندانیان پرداخت کمک‌های نقدی به زندانیان و خانواده آن‌ها به مبلغ بیش از ۱۲۵ میلیارد تومان، جهت رفع نیازهای معیشتی، درمانی، تحصیلی و … است.

ضیایی‌فرد تصریح کرد: کمک‌های غیرنقدی به تعداد ۳۱۰ هزار مورد، شامل سبد غذایی، البسه و پوشاک لوازم‌التحریر، اعطای بن غیرنقدی، اهدای کالای اساسی اولیه زندگی، اعطای جهیزیه و… است.

وی با اشاره به برگزاری ۲۸۰۰ دوره مختلف حرفه‌آموزی برای توانمندسازی شغلی و باز اجتماعی کردن زندانیان و خانواده‌های آن‌ها، افزود: از جمله خدماتی که توسط انجمن‌های حمایت زندانیان کشور صورت می‌گیرد، معرفی ۴۷ هزار خانواده زندانی نیازمند به نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی بوده که هدف از آن بهره‌مندی ایشان از خدمات متنوع این نهادها است.

معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان‌ها اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: پیگیری وضعیت قضائی مددجویان توسط مددکاران از جمله فعالیت‌های مستمر انجمن‌های حمایت زندانیان کشور است که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۳ هزار مورد پیگیری قضائی صورت گرفته است.

نسیم مهر؛ حامی ۵۱ هزار خانواده

بیش از ۶۰۰۰ ملاقات خانواده زندانیان در سال گذشته

وی اضافه کرد: ملاقات خانواده زندانیان و رسیدگی به درخواست‌های آن‌ها از جمله فعالیت‌های مهم انجمن‌های حمایت زندانیان کشور است که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۰۰ مورد بوده است، همچنین بازدید از زندان‌ها با هدف شناسایی و کمک به زندانیان نیازمند و رسیدگی به درخواست‌های آن‌ها نیز از دیگر فعالیت‌های انجمن‌های حمایت است که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۲ هزار مورد از زندان‌های کشور بازدید به عمل آمده و به زندانیان نیازمند خدمات ارائه شده است.

ضیایی‌فرد در خصوص اقداماتی که برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در میان زندانیان و خانواده آن‌ها انجام می‌شود، گفت: دوره‌های مختلف آموزشی از جمله آموزش مهارت‌های اساسی زندگی، پیشگیری از اعتیاد و طلاق برگزار شده است که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۳ هزار نفر در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: انجمن‌های حمایت زندانیان جهت آشنایی زندانیان و خانواده آن‌ها با حقوق و تکالیف خود و ارائه مشاوره‌های حقوقی با شوراهای حل اختلاف، مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قضائی دارای همکاری مشترک هستند که در سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۲۰۰ مورد خدمات ارائه شده است.

جلب مشارکت‌های مردمی، مهم‌ترین منبع درآمدی انجمن‌های حمایت از زندانیان

معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در خصوص منابع درآمدی انجمن‌های حمایت از زندانیان گفت: کمک و جلب مشارکت‌های مردمی مهم‌ترین منبع درآمدی انجمن‌های حمایت زندانیان است که در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲,۲۰۰ میلیارد ریال کمک مردمی جذب و بین خانواده‌های زندانیان توزیع شده است.

وی افزود: خانواده‌های زندانیان نیازمند در صورت نیاز به دریافت خدمات می‌توانند به انجمن‌های حمایت زندانیان در سراسر کشور مراجعه کنند، همکاران ما در این انجمن‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به ارائه خدمات به آنها اقدام می‌کنند.

ضیایی‌فرد خاطرنشان کرد: در خواست ما از خیران و کارآفرین و صاحبان رسانه این است که از باب مسئولیت اجتماعی و از طریق انجمن‌های حمایت زندانیان یاریگر این خانواده‌ها باشند. این خانواده‌ها جزو آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه هستند، امیدوارم تا با همدلی و همراهی این افراد بتوانیم ضمن گسترش خدمات حمایتی از آسیب‌های جدید پیشگیری کنیم.

کد خبر 663191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.