به گزارش ایمنا، محمدحسن نامی عصر امروز - چهارشنبه، بیستوهفتم اردیبهشتماه - در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و عملیات پاسخ به بحران استان خراسان رضوی اظهار کرد: کمبود آب در تهران نیز وجود دارد و پنج سد این استان از ظرفیت کافی برای تأمین آب شرب برخوردار نیست.
وی خاطرنشان کرد: با این حال ما مسؤولان موظف هستیم به مردم خدمت کنیم و آب را به هر طریق ممکن برای آنان فراهم نمائیم، آنان نیز باید در این شرایط ما را همراهی کنند تا بتوانند خود را با این مخاطره تنظیم نمایند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اهمیت آب برای ایران و دیگر کشورهای جهان گفت: امسال مشکل آب جدی است، اگر قرار باشد آب از یک منطقه به منطقه دیگر منتقل شود، کم کم منطقه مزبور از حیض انتفاع خارج میشود، باید این مساله برای کل مردم درک شود و با این شرایط سازگار شد.
وی با بیان اینکه کشور ایران ۶۰ درصد سنگی و ۴۰ درصد خاکی است، افزود: خاک خیلی ارزش دارد، برای جایگزین کردن یک سانتی مترمکعب خاک نیاز به ۸۰۰ سال زمان است، لذا خاک را نمیتوانیم از کشور دیگر وارد کنیم و این از مباحثی است که باید به آن توجه کنیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور وضعیت کمبود آب در خراسان رضوی را جدی دانست و گفت: آمایش سرزمین به معنای برقراری نسبت منظم بین انسان و فعالیت و فضا است، اما ما در این راستا از یک تعادل در کشور برخوردار نیستیم، خراسان رضوی بویژه شهر مشهد و پیرامون آن بیش از اندازه جمعیت دارد، تهران و پیرامون آن هم از یک سوم جمعیت کشور برخوردار است، برای ایجاد این تعادل جمعیتی باید به سمت تدبیر و تدبر برای استفاده از همه جغرافیای کشور و آمایش سرزمینی باشیم.
وی یادآور شد: از ۶۴ مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساز در دنیا، ۴۶ مورد در ایران به وقوع پیوسته است، اما از بین این مخاطرات خشکسالی از اهمیت بالایی برخوردار بوده که باید به آن توجه ویژه شود، برای همه این مخاطرات راهکارهای پیشگیرانه وجود دارد.
نامی ادامه داد: در ۲۲۰ سال گذشته در مجموع ۱۲ زلزله بالای ۷ ریشتر در ایران و پیرامون آن به وقوع پیوسته است، ۱۴۰ سال از آن روایت تاریخی پدران ما است که میزان خسارتهای آن را بیان کردهاند، اما در مورد ۸۰ سال باقیمانده سند لازم در خصوص وقوع زلزله و خسارات آن وجود دارد.
وی با اشاره به راهکار پیشگیرانه در این بخش گفت: باید سازهها به نحوی ساخته شود که تحمل زلزله هشت ریشتری را هم داشته باشد، دانه بندی ها در بتن و کیفی سازی در مصالح ساختمانی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد و این مهم به مردم اطلاع داده شود تا آنان ناظر بر ساخت و سازها باشند، در این صورت دیگر وقوع زلزله بلای طبیعی نیست بلکه یک مخاطره به شمار میرود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: اکنون برخی از ساختمانها در شهرها و برخی روستاها به صورت کاملاً بی قواره در حال ساخت است در حالی که مجوز لازم را از شهرداری نمیگیرد و نظارت لازم هم بر آن انجام نمیشود، همین مساله سازهها را در برابر زلزله آسیب پذیر میکند.
وی گفت: اطراف برخی از شهرها و روستاهای کشور بی قواره ساخته میشود، این سریع ساختنها و احداث بی مجوز و بی نظارت، باعث میشود که سازهها در برابر زلزله آسیب پذیر باشند.
نامی از اجرای ۳۸ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور خبر داد و تاکید کرد: ۹۳ میلیون هکتار مترمکعب دیگر باقی مانده است، طرحی تهیه شده تا بتوان در ۳۱ استان ظرف دو سال این آبخیزداری باقیمانده به اتمام رسد، اهمیت این اقدام در حدی است که بتواند از تبخیر آب بویژه در چهار ماهه نخست سال جلوگیری کند.
وی با اشاره به افزایش مشکلات جهان روز به روز به لحاظ آب و هوایی و کمبود مواد غذایی بویژه غلات گفت: جهان ۶ منطقه مهم در حوزه غلات از جمله آمریکا، اوکراین، کانادا، استرالیا و برزیل و اروپا دارد، بنابراین تأمین غلات برای برخی کشورها مانند ایران با مشکلاتی همراه خواهد بود، در این راستا تغییر الگوی کشت و توسعه کشت گلخانهای ضروری است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: حتی اگر منافع عمومی مردم خراسان رضوی ایجاب میکند که نه تنها چاههای غیرمجاز بلکه چاههای مجاز که تولید مواد غذایی ندارد، محدود شوند، باید این کار انجام گیرد، این موضوع در مورد کشور هم صادق است.
وی با اشاره به رویارویی جهان با یک عدم تعادل آب و هوایی گفت: عامل اصلی این عدم تعادل تولید گازهای گلخانهای و زیاده خواهی برخی کشورها از جمله آمریکا است، نمونه بارز آن اجرای طرح هارپ است که مشکلات فراوانی را برای جو ایجاد میکند، اکنون دوران پساکرونا است و قدرت کشورها بر پایه حفظ محیط زیست قرار گرفته بنابراین باید در جهت حفظ محیط زیست بیشتر بکوشیم، در غیر این صورت جمعیت از بین خواهد رفت.
منبع ایرنا
نظر شما