سارا حمزهلومقدم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در هفته ملی سلامت هستیم و افسردگی، احساس خشم، اختلالات عصبی، بیخوابی و خواب پریشان، مشکلات اضطرابی، احساس گوشهگیری و احساس گناه و پشیمانی از پیامدهای سقطهای عمدی جنین است.
وی ادامه داد: بهره مندی از موهبت داشتن فرزندی سالم، نعمتی است که شاید قابل مقایسه با بسیاری از نعمتهای الهی نباشد.
کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: اطلاع از سلامت، قبل از بارداری ضروری است، باید پس از اطمینان از سلامتی کامل تصمیم به بارداری گرفت.
وی تصریح کرد: با مراقبت پیش از بارداری و ارزیابی سلامت زوجین، بسیاری از عوارض و خطرات قابل پیشگیری بوده و در نتیجه از برخی سقطهای خود به خودی پیشگیری کرده و باعث سلامت بارداری و به دنبال آن سلامت جنین و نوزاد میشود.
حمزهلومقدم با اشاره به اینکه سقطهای غیرقانونی بیشتر با خونریزی شدید، عفونت و شوک عفونی همراه است و در موارد قابل توجهی منجر به مرگ مادر میشود، گفت: سالانه ۷۸ هزار زن بر اثر عوارض سقط غیرایمن در دنیا جان خود را از دست میدهند، احتمال ناباروری و سقطهای مکرر پس از سقط غیرقانونی بسیار افزایش مییابد.
وی افزود: بسیاری از زنان به دلیل باورهای غلط در مورد بارداری همچون میتوانم تا ۴۰ سالگی صبر کنم و بعد باردار شوم، از اقدام به بارداری در سنین مناسب پیشگیری میکنند، در حالی که واقعیت این است که قدرت باروری زنان با افزایش سن به ویژه بعد از ۴۵ سالگی به طور طبیعی کاهش مییابد، همچنین افزایش سن زن، تعداد تخمکهای تولید شده و کیفیت آنها را کاهش میدهد و سطح هورمونهای زنانه نیز تحت تأثیر قرار میگیرد و باعث نامنظم شدن تخمکگذاری و کاهش قدرت باروری میشود، بنابراین بعد از یک بار سقط، هر زمانی که فرد از نظر روحی آمادگی لازم برای بارداری را دارد، میتواند اقدام به بارداری کند.
کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: زنان بالای ۳۵ سال بدون هیچ بیماری زمینهای و عارضه در بارداری قبلی، بعد از یک تولد زنده میتوانند ۱۲ ماه بعد اقدام به بارداری مجدد کنند.
وی اضافه کرد: به یاد داشته باشیم مراقبت و مشاوره پیش از بارداری، مراقبتهای دوران بارداری و پس از زایمان؛ ضامن سلامتی مادر و تولد نوزاد سالم است.
نظر شما