حمیدرضا یوسفی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اهمیت گروههای عاملی «اِستر» در بین ترکیبات علم شیمی، اظهار کرد: «اِستر» یکی از ترکیبات شیمیایی است که به مرور زمان جایگاه خود را در زیرشاخههای مختلف از جمله سنتز و فیتوشیمی پیدا کرد.
وی افزود: امروزه پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که «اِستر» علاوه بر اینکه به طور شیمیایی سنتز شده و به وجود میآید در طبیعت نیز یافت میشود.
این دکترای شیمی آلی ادامه داد: فرآیند سنتز «اِستر» بسیار حائز اهمیت است این نوع از ترکیبات بهواسطه هیدروالکلها و در حضور کاتالیزگرهای ویژه تشکیل میشوند.
وی در رابطه با ویژگیهای فرآیند «اِستری شدن» گفت: درواقع مکانیزم و فرآیند سنتز «اِستر» و تولید ترکیبات این گروه عاملی بسیار واضح و قابل درک است.
یوسفی در همین رابطه افزود: یکی از ویژگیهای فرآیند «اِستریشدن» به جایی باز میگردد که در زمان سنتز رایحه ویژهای از ترکیب ترشح میشود.
وی تصریح کرد: این رایحه به اعتقاد بسیاری از افراد شباهت بسیاری به بوی خوش میوهها از جمله موز دارد.
این دکترای شیمی آلی با اشاره به جذابیت سنتز استرها گفت: درواقع سنتز اِستر و فرآیند «اِستریشدن» یکی از جذابترین و جالبترین مکانیزمهای شیمایی بهشمار میرود.
وی افزود: این فرآیند همواره میتواند برای علاقهمندان به یادگیری مسائل مهم و جذاب علم شیمی حائز اهمیت و مفید باشد.
یوسفی در همین رابطه ادامه داد: درواقع افرادی که به علم شیمی اهمیت میدهند، میتوانند به یادگیری و کسب آشنایی بیشتر با اِسترها بپردازند. این مبحث برای تمام مقاطع تحصیلی میتواند حائز اهمیت باشد.
نظر شما