اهمیت تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر در چیست؟

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: تغذیه نوزاد نارس با شیر مادر به عنوان سرمایه‌ای شگرف برای کاهش مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج سال، بهبود کیفیت زندگی و کاهش بار اجتماعی اقتصادی در جهان مورد توجه قرار گرفته است.

ثریا زحمتکش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شیر مادر یک موهبت طبیعی و مائده الهی برای تمام نوزادان به ویژه نوزادان بستری در بخش‌های بیمارستانی است.

وی ادامه داد: تغذیه نوزاد نارس با شیر مادر به عنوان سرمایه‌ای شگرف برای کاهش مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج سال، بهبود کیفیت زندگی و کاهش بار اجتماعی اقتصادی در جهان مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: تغذیه نوزادان نارس امروزه به چالشی بزرگ برای طب نوزادان و دست‌اندرکاران سلامت نوزادان تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: نوزادان نارس در معرض عوارض متعددی هستند که این عوارض با مصرف شیر مادر به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد.در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته، نوزادان نارس با شیر اهدایی مادر (پاستوریزه شده در بانک‌های شیر مادران) تغذیه می‌شوند تا هر چه سریع‌تر به تغذیه کامل برسند.

زحمتکش خاطرنشان کرد: در اختیار داشتن شیرهای اهدایی مادران از طریق بانک شیر برای نوزادانی که از شیر مادر خود محروم هستند، منجر به نجات جان این دسته از نوزادان و کاهش مرگ و میر این گروه سنی می‌شود و کاهش میزان تغذیه با شیر مادر عامل ۱۱ درصد از مرگ‌های کودکان زیر پنج سال است.

وی گفت: تغذیه مؤثر با شیر مادر کلید مبارزه با بسیاری از مشکلات تغذیه‌ای و عوارض آن است، بیشتر مشکلات تغذیه‌ای، زردی، افت قندخون، ناپایداری دمای بدن، مشکلات تنفسی، افزایش خطر ابتلاء به عفونت، کم آبی و بستری دوباره در بیمارستان را می‌توان با تغذیه با شیر مادر کاهش داد یا مانع بروز آن شد. تغذیه با شیر مادر در افزایش سطح ایمنی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جنبه‌های روانی، اجتماعی نوزادان نارس بسیار تأثیرگذار است.

کد خبر 661216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.