به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدصادق خیاطیان یزدی امروز _ پنجشنبه بیستویکم اردیبهشتماه_ در اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی، اظهار کرد: سیاستهای فناوری و نوآوری کشور را میتوان در سه دسته تحلیل کرد، پس از انقلاب فرهنگی و انقلاب ۵۷ نخستین بخش از این سیاستها با توسعه آموزش عالی و انتشارات علمی فعال شد و در این دوره تمرکز کشور بر توسعه آموزش عالی، افزایش دانشگاهها، توسعه پژوهش و افزایش تعداد مقالات بود.
وی با بیان اینکه از سال ۷۹ موج دوم آغاز شد که شامل توسعه فناوریهای نوظهور و پژوهش است، افزود: تأسیس معاونت علمی و فناوری و ستادهای توسعه فناوری نشاندهنده عزم کشور برای توسعه فناوری در آن زمان بوده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: تصویب نقشه جامع علمی کشور از کارکردهای نهادی آن دوره است، پیشرفتهای کارکردی آن زمان را میتوان در بهبود وضعیت پژوهشها، توسعه و ثبت اختراعات مشاهده کرد.
خیاطیان با بیان اینکه از سال ۸۹ دوره گذار به اقتصاد دانشبنیان آغاز شده است، تاکید کرد: مهمترین پیشرفت نهادی این موج تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان و شکلگیری شتابدهندهها، افزایش شرکتهای دانشبنیان و فروش و افزایش درآمد آنها بوده است.
وی با بیان اینکه امروزه جهتگیری کشورهای همسایه نیز به سمت اقتصاد دانشبنیان است، اضافه کرد: از حوزه اقتصاد منبع و ماشین محور عبور کردهایم و بسیاری از کشورها به این جمعبندی رسیدهاند و مشوقهایی را برای اقتصاد دانشبنیان در نظر گرفتهاند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: اقتصاد دانشبنیان امروز یک انتخاب نبود و چارهای جز حرکت به سمت آن را نداریم، اگرچه سهم شرکتهای دانشبنیان از اقتصاد کشور کم است اما سیاستگذاریهای کشور به سمت حمایت از دانشبنیانها است، در واقع باید سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی را افزایش دهیم.
خیاطیان با بیان اینکه ظرفیت نیروی انسانی کشور ما بسیار بالا است، ادامه داد: سال ۲۰۲۲ رتبه کشور ما در شاخص نوآوری جهانی هفت پله ارتقا یافت. مهمترین آسیب امروز در حوزه محیط کسب و کار است و آمارها وضعیت نابسامانی را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: دولت با جدیت به دنبال اجرایی کردن قانون بهبود محیط کسب و کار است، اما همچنان فاصله زیادی با شرایط مطلوب داریم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: مهاجرت نخبگان عوامل کششی خارجی و عوامل رانشی داخلی وجود دارد که شامل محیط نامناسب کسب و کار است، ابزار توسعه نوآوری در کشور متنوع است که از جمله آن میتوان به ترویج خلاقیت و نوآوری اشاره کرد و جشنواره شیخبهایی نقش ویژهای در آن ایفا کرده است.
خیاطیان افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی امروز بیش از ۷۵ خدمت به دانشبنیانها ارائه میکند، چنانچه به دنبال اقتصاد دانشبنیان هستیم وظیفه همه بازیگران این حوزه حمایت از دانشبنیانها است.
وی اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی از برگزیدگان هفدهمین جشنواره ملی شیخ بهایی حمایت کرده است و در بخش شرکتهای نوپا تا ۵۰۰ میلیون تومان و در بخش شرکتهای رشد یافته تا دو میلیارد تومان تسهیلات اعطا خواهد کرد.
نظر شما