به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گرایش روزافزون شهرنشینان به تردد از طریق وسایل نقلیه شخصی به افزایش ترافیک در شهرهای سراسر جهان منجر شده و مشکلات سلامت بسیاری را پیش روی شهروندان قرار داده است. از یک سو، ازدحام خودروها در معابر شهری فضا را برای عبور و مرور سبز به حداقل رسانده و عابران پیاده و دوچرخهسواران را با تهدید جدی مواجه کرده است و از سوی دیگر، انتشار کربن ناشی از تردد این وسایل نقلیه، به آلودگی هوا و تشدید تغییرات اقلیمی منجر شده است. علاوه بر این، از آنجا که در شهرهای خودرو-محور فعالیت جسمی مردم برای رفت و آمد بسیار پایین است، در نتیجه شیوع بیماریهای قلبی- عروقی و دیابت در میان بسیاری از شهروندان رایج شده است.
امروزه مدیران در اغلب شهرهای جهان بیش از گذشته از اهمیت تردد سبز آگاه هستند و میکوشند هرچه بیشتر زمینه را برای تشویق مردم به اتخاذ عبور و مرور پاک فراهم بیاورند که این امر به سهم خود، کاهش ترافیکی و پیامدهای ناشی از آن را به دنبال داشته است. در این میان، مدیران شهرهای هوشمند اثربخشترین استراتژیها را در مناطق خود پیاده کرده و از این طریق توانستهاند کیفیت زندگی را برای شهروندان بهبود ببخشند. در ادامه به کارآمدترین تدابیر شهرهای هوشمند برای به حداقل رساندن ترافیک خودرویی پرداخته میشود که در افزایش پایداری مناطق آنها نیز نقش مهمی ایفا کرده است.
بهینهسازی چراغهای ترافیکی
بدیهی است که هوشمندسازی چراغهای راهنمایی و رانندگی میتواند مدیران شهرهای کوچک و بزرگ جهان را قادر به نظارت بهتر بر عبور و مرور خودروها کند و آنها را به اعمال اقداماتی کارآمد برای به حداقل رساندن خطرات احتمالی طی طول روز و در نهایت، کاهش ترافیک سوق دهد. در واقع نصب سنسورهای هوشمند در چراغهای ترافیکی به ارسال دادههای زمان واقعی به مرکز پردازش اطلاعات کمک میکند و از این طریق حتی امکان بهینهسازی سریع ظرفیت خیابانها را برای مدیران فراهم میآورد. به عنوان مثال، مدیران میتوانند از سنسورهایی در چراغهای ترافیکی بهره بگیرند که عبور و مرور خودروهای سنگین را در شهر به آنها گزارش میدهد و این افراد را قادر به واکنش به موقع و پایان دادن به سفر چنین خودروهایی در مناطق ممنوعه میکند. شهر سرتوخنبوس هلند با وجود کوچک بودن، یکی از هوشمندترین شهرهای جهان در زمینه مدیریت ترافیک محسوب میشود چراکه تنها در ۶۵ تقاطع این شهر کوچک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت، حسگرهای هوشمند قرار دارد.
توسعه مناطق پارک صفر
یکی از مهمترین عواملی که به ازدحام ترافیکی و مشکلات ناشی از آن در شهرها منجر میشود، پارک بیشمار خودروها در معابر شهری است که عبور و مرور را برای سایر وسایل نقلیه و حتی کاربران دیگر مشکل میکند. برنامهریزان شهری برای حل این مشکل میتوانند پارک خودروها را در بسیاری از خیابانهای شهر ممنوع کنند که به دنبال آن، عبور و مرور سایر کاربران خیابانی نظیر عابران پیاده و دوچرخهسواران با سهولت بیشتری انجام خواهد شد. ایجاد فضاهای پارک هوشمند در شهرها نیز میتواند از طریق نصب سنسورها و جلوگیری از حضور کاربران در پارکینگهای بدون ظرفیت (پارکینگهایی که تمام فضاهای آنها با خودروها اشغال شده است) از حضور سایر رانندگان در نزدیکی آنها جلوگیری کند و از این طریق به کاهش ترافیک شهری منجر شود.
ترویج تردد از طریق خودروهای بدون راننده
اگرچه ترویج تردد از طریق خودروهای بدون راننده به تنهایی نمیتواند ترافیک خودرویی را در شهرها کاهش دهد، با این حال در مدیریت ترافیک نقش مهمی ایفا میکند و به همین طریق نیز در کاهش ازدحام خودروها در معابر شهری اثربخش خواهد بود. در واقع خودروها بدون مداخله انسانی میتوانند مدیریت سوانح خیابانی را به خوبی به عهده بگیرد و حتی در مسیرهای جدیدی برای رسیدن به مقصد نهایی تردد کند، ضمن اینکه بهرهگیری از قابلیتهای هوشمند آن میتواند امکان یافتن بهترین فضاهای پارک را فراهم بیاورد و از این طریق نیز به کاهش ترافیکی کمک کند. شهرهای فونیکس، استکهلم و سنگاپور شهرهای هستند که به عنوان مدلهای پایلوت برای توسعه تردد از طریق خودروهای بدون راننده انتخاب شدهاند.
تردد از طریق پهپادهای مسافربری
امروزه کمپانیهای تولیدکننده خودرو در تلاش هستند پهپادهایی تولید کنند که با ظرفیت یک یا دو مسافر، بدون اشغال فضاهای زمینی در آسمان عبور و مرور میکند. بدون شک، تبدیل بخش اعظمی از سفرهای زمینی به هوایی میتواند در کاهش ترافیک خودرویی شهرها نقش بسیار مهمی ایفا کند، ضمن اینکه به واسطه بالا بودن سرعت و هیجان سفر در برانگیختن مردم به عبور و مرور هوایی بسیار اثربخش خواهد بود. اغلب پهپادهای مسافربری که تاکنون تولید شده است از اینترنت اشیا برای تردد در آنها بهره گرفته شده است و همین فناوری امکان شناسایی بهتر مشکلات احتمالی سفر و اعمال اقدامات بهموقع برای کاهش خطرات را فراهم آورده است. شهرهای پلوودیف، بروکسل و هامبورگ تاکنون توانستهاند از مزایای پهپادها برای تسهیل تردد بهره ببرند.
افزایش هزینههای پارک برای رانندگان
هزینه پارک خودروها در اغلب شهرهای جهان بسیار پایین است و همین امر هیچ محدودیتی پیش روی کاربران برای استفاده از فضاهای پارک شهری قرار نداده و ترافیک خودرویی را در مراکز شهری به دنبال داشته است. بدون شک، چنانچه مدیران قوانین جدید و سختگیرانهای برای پارک خودروهای خصوصی، به ویژه در نزدیکی مکانهای عمومی شهری اعمال کنند، گرایش مردم را به عبور و مرور از طریق وسایل نقلیه خصوصی خود کاهش خواهند داد و از این طریق، در به حداقل رساندن ترافیک شهری نقش مهمی ایفا خواهند کرد.
مدیران در بسیاری از شهرهای جهان، بهتازگی هزینه پارک خودروهای کارمندان را بهطور قابلتوجهی افزایش داده و از این طریق توانستهاند آنها را به استفاده از وسایل نقلیه عمومی و حتی دوچرخهسواری و پیادهروی (برای مسیرهای کوتاه) برای گذراندن مسیر بین منزل تا محل کار سوق دهند و به کاهش ترافیک و به دنبال آن، به حداقل رساندن انتشار گازهای آلاینده ناشی از عبور و مرور کمک زیادی کنند. سانفرانسیسکو یکی از شهرهای هوشمندی است که با اجرای برنامه پارک پولیموبایلی توانسته مشکل پیدا کردن پارکینگ را رفع کند و همزمان ترافیک را نیز کاهش دهد.
نظر شما