محمود توسلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در پاسخ به این سوال که آیا علائم بالینی بزرگسالان مبتلا به آسم با کودکان متفاوت است؟، اظهار کرد: در کودکان بیشتر به صورت خسخس است، البته در بزرگسالان نیز خسخس دیده میشود، اما در بزرگسالان به صورت حملات سرفه، تنگی نفس و احساس سنگینی در قفسه سینه است.
وی افزود: محرکهایی که بیماری تحت تأثیر آن قرار میگیرد، باید مدنظر قرار گیرد، البته در آسم باید مولدهایی همچنین بیماری سینوزیت که آسم را تقلید میکند، در نظر گرفته شود، یکی دیگر از مواردی که میتواند علائم آسم را تقلید کند ریفلاکس یا ترش کردن است، از اینرو باید برای تشخیص نوار ریه گرفته شود.
این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی درباره درمان قطعی آسم تصریح کرد: آسم درمان قطعی ندارد، اما فرد میتواند زندگی عادی خود را داشته باشد، این در حالی است که در درمان بیماری آسم باورهای غلطی در جامعه وجود دارد و آن این است که اسپریها کورتون دارد و میتواند باعث کاهش رشد کودکان شود.
وی با بیان اینکه آسم درجهبندی دارد و به طور معمول کودکان در مرحله آسمهای خفیف و متوسط هستند، ادامه داد: در درمان آسم اسپری، به مدت دو ماه مورد استفاده قرار میگیرد که برابر با یک روز درمان خوراکی با کورتون است، یعنی میزان کورتون آن بسیار اندک است.
توسلی گفت: مطالعهای در آمریکا انجام شد و ۲۶۵۴ کودک را طی در ۱۰ سال بررسی و به صورت موازی با سه هزار کودک دیگر که آسم نداشتند، مقایسه کردند. کودکانی که اسپری استفاده میکردند در ۱۵ سالگی رشد قدی آنها تفاوتی با کودکانی که اسپری استفاده نمیکردند، نداشت.
لازم است از پیشرفت آسم جلوگیری شود
وی خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم آسم به درجات بالاتر برسد، زیرا در درجات بالا و در پی حملات آسم بهناچار باید کورتون خوراکی تجویز شود که این کورتون خوراکی میتواند موجب کاهش رشد کودکان شود، از اینرو اسپری باید به صورت مداوم و با دستور پزشک استفاده شود تا به درجات بالاتری از بیماری نرسد و از میزان حملات کاسته شود، چون حملات میتواند موجب عوارض شود. پس اگر درمان به درستی صورت گیرد، عوارض نخواهد داشت.
این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی در پاسخ به این سوال که آیا حملات آسم با سینوزیت متفاوت است؟، گفت: حملات بیشتر به دلیل لوکترین که بیشتر ساعت سه یا چهار صبح افزایش ترشح دارد، دیده میشود که تفاوت آن با حملاتی که مربوط به سینوزیت است این است که سینوزیت در همان ابتدای خواب تشدید میشود، چرا که زمانی که فرد میخوابد، ترشحات سینوسها پشت حلق میریزد و بسته شدن راههای هوایی باعث خسخس و سرفه میشود.
وی ادامه داد: سرفههای صبحگاهی بیشتر سینوزیت است، اما در شب و زمانی که دو تا سه ساعت از خواب گذشته باشد و سپس ایجاد شود بیشتر به نفع آسم و حملات آن است. اگر حملات بهدرستی درمان نشود، میتواند خطرناک باشد، اما این حملات حتی در خانه نیز قابل کنترل است.
توسلی اضافه کرد: اسپریها دو نوع است که یکی از آنها برای حملات استفاده میشود، یعنی فرد زمانی که سرفه و علامت دارد باید از اسپری استفاده کند و نباید مصرف آن همیشگی باشد، اشتباه بیماران این است که آن را همیشه استفاده میکنند، از این رو با علائمی از جمله تپش قلب و لرزش دست و پا خود را نشان میدهد.
وی گفت: اما بعضی از اسپریها (اسپریهای نارنجی و سبز) با دستور پزشک صبح و شب به صورت مداوم استفاده میشود، چه بیمار علامت داشته باشد چه نداشته باشد.
این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین موارد در درمان آسم این است که درجه آسم توسط پزشک تعیین و بر اساس آن دارو تجویز شود، اما مهمترین عامل شکست درمان، رها کردن درمان و استفاده نکردن صحیح از دارو است.
نظر شما