غلامحسین دلبری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: برنامه پازک با هدف پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان در راستای مقابله با این نوع آسیبهای اجتماعی سیاستگذاری شده است.
وی ادامه داد: یکی از طرحهای این برنامه تحت عنوان پیشگیری از اعتیاد در زنان دارای همسر معتاد با موفقیت در شهرستانهای مشهد، کاشمر و سبزوار اجرا شد.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی، گفت: در این طرح، اطلاعات اولیه توسط متخصصان این حوزه در اختیار همسران فرد مصرفکننده قرار گرفت تا بتوانند از خود و فرزندانشان در مقابل مواد مخدر محافظت کنند.
وی با بیان اینکه راهبرد کلی این طرح، حفاظت از خانواده در مقابل اعتیاد است، افزود: هدف اساسی این طرح، توانمندسازی زنان و خانوادههای آنها است، ارتقای سطح آگاهی و نیز تبادل تجربیات و نظرات شرکتکنندگان از مهمترین نقاط قوت این برنامه محسوب میشود.
دلبری خاطرنشان کرد: زنان این احساس را پیدا کردند که بهعنوان همسر، نقش کلیدی و اثرگذاری در راستای تأمین سلامتی خود و خانوادهشان دارند و به نحو درستی میتوانند موضوع اعتیاد همسر را کنترل، مدیریت و در برخی مواقع درمان کنند، این طرح در مشهد در چهار منطقه کال زرکش، توس، عباسآباد و کلاته برفی اجرا شد.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد: مخاطبان و شرکتکنندگان در این طرح ۲۲۹ نفر بودهاند، آسیبهای ناشی از اعتیاد در محلات حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار به دلیل وجود نداشتن اطلاعات کافی پیرامون سلامت فردی و خانوادگی نه تنها گریبان خود فرد معتاد را میگیرد، بلکه اطرافیان و بهویژه خانواده فرد مبتلا را نیز درگیر میکند.
وی با بیان اینکه نتایج حاکی از آن است که این طرح نقش مهمی در توانمندسازی خانوادهها در راستای پیشگیری و درمان اعتیاد داشته است، اضافه کرد: درصدد هستیم تا امسال این طرح را برای جامعه هدف بزرگتر و تعداد بیشتری از افراد اجرا کنیم.
دلبری گفت: یکی از نکات مهم و دشوار در اجرای این طرح، جلب اعتماد و مشارکت خانوادهها دارای فرد معتاد برای شرکت در این کلاسها و برنامهها است، اجرای این طرح در محلات، منجر به شناسایی و اعلام نیاز برخی از شرکتکنندگان شد، بنابراین بهدنبال پیشبینی سازوکار پیگیری و ارجاع پس از اعلام نیاز هستیم.
نظر شما