ندا مقتدری اصفهانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره راههای جلوگیری از تهوع در دوران بارداری، اظهار کرد: بانوان در دوران بارداری هرگز نباید معده خود را خالی بگذارند و میتواند در بیرون از خانه و محل کار از میان وعدههای کوچک استفاده کنند، مصرف بیسکوییتها یا نان سوخاری گزینه مناسبی است.
وی در خصوص تأثیر مصرف مایعات بر تهوع مادران باردار، افزود: بانوان باردار باید نیم ساعت قبل یا بعد از غذا از مایعات استفاده کنند، در این راستا مصرف مایعات نمکی، لیموناد یا نوشیدنیهای حاوی نعناع ارجحیت دارد.
این متخصص زنان و زایمان پیرامون لزوم داشتن برنامه غذایی مناسب در دوران بارداری، تصریح کرد: در دوران بارداری باید از مواد غذایی محرک پرهیز شود، استفاده از مواد غذایی فرآوری شده یا دارای ادویه زیاد نیز مناسب نیست.
وی درباره مصرف مکمل آهن و تأثیر آن بر ایجاد تهوع در دوران بارداری، گفت: مادران باردار تا رفع تهوع از مکمل آهن استفاده نکنند، زیرا میتواند تهوع را تشدید کند، همچنین مادران باردار میتوانند زنجبیل استفاده کنند، زیرا مصرف آن در غذا و سالاد یا به صورت دمنوش برای رفع تهوع بسیار مناسب است و تا حد بسیاری میتواند تهوع را کاهش دهد.
مقتدری اصفهانی با با بیان اینکه مصرف بعضی ویتامینها در کاهش تهوع دوران بارداری بسیار مؤثر خواهد بود، ادامه داد: ویتامین B۶ از درمانهای شایع برای تهوع بارداری است، این فرآورده به صورت قرص و سه بار در روز قابل استفاده است.
وی با اشاره به درمان دارویی تهوع در دوران بارداری، افزود: نوع تزریقی این ویتامین در موارد تهوع شدید یا استفراغ مصرف دارد، داروی دمیترون یا ondancetrone از داروهای رایج برای تهوع و استفراغ در بارداری است، البته بیمار باید قبل از مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کند.
نظر شما