به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی چمران امروز _پنجشنبه هفتم اردیبهشتماه_ در مراسم اختتامیه نشست هماندیشی رؤسای کمیسیونهای فرهنگی شورای اسلامی مراکز استانهای کشور با بیان اینکه شورای اسلامی شهرها در کشور مغفول مانده است، اظهار کرد: امام راحل (ره) در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی که هنوز دستگاهها شکل نگرفته بود، فرمان تشکیل شوراهای اسلامی را صادر فرمودند که این فرمان حاکی از مردمی کردن مدیریتهای شهر و کشور، افق بالا و نگاه ژرفبنیانگذار انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه اهمیت شورای اسلامی در حرکتهای فرهنگی همچنان مشخص نشده است، افزود: فرهنگ مقولهای نیست که با دستور، حکم و ابلاغ کردن محقق شود و باید در بستر لازم تحقق یابد، از سویی زمانی اقدامی به بار مینشیند که در قالب فرهنگ قرار بگیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه افراد و نهادهایی که با مردم در ارتباط مستقیم باشند، میتوانند موضوعات مهم را فرهنگسازی کنند، تصریح کرد: در این رابطه با توجه به اینکه یک شهروند از بدو تولد تا زمان مرگ با شهرداری و شوراهای اسلامی سروکار دارد، این نهاد به بهترین شکل میتواند یک فرهنگ را در شهر و روستا پیاده کند.
چمران اظهار کرد: دولتها در ادوار مختلف با شوراهای اسلامی شهرها در موارد زیادی رفتار نامهربانانه داشتهاند، اما دولت سیزدهم بهرغم مسائلی زیادی که در پی کوچکسازی اعتبار شوراهای اسلامی رخ داده است، با شوراها و شهرداریها همراهی خوبی داشته است.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم مسئله عمومی را فرهنگسازی کنیم، باید از ظرفیت شوراهای اسلامی شهرها و شهرداریها کمک بگیریم؛ به عنوان مثال در عرصه گرفتن مالیات از خانههای خالی هنوز دولت موفق به عملکرد مثبت نشده و در عمل نیز این موضوع عملیاتی نشده است، در حالی که در دومین دوره شوراهای اسلامی این قانون به نوعی اجرا میشد و از خانههای خالی و زمینهای متروکه شهر عوارض گرفته میشد، اما دولتها این قانون را لغو کردند.
وی با اشاره به برنامهریزی دشمن برای وارد کردن ضربات فرهنگی به کشور، ادامه داد: بسیاری از جوانان دستگیر شده در حوادث سال گذشته با ارزشها و شخصیتهای بزرگ ملی و بینالمللی چون شهید سلیمانی آشنا نبودند و این ناشی از کمکاری فرهنگی و نفوذ فرهنگی است.
چمران با بیان اینکه شناخت زمینههای فرهنگی به ویژه در بستر فضای مجازی باید جدی گرفته شود، تصریح کرد: امروز یک بازنگری همهجانبه در مسائل فرهنگی ضرورت دارد، در واقع باید برنامهریزی مدون و صحیح در گام پیشرو داشت، زیرا دشمن بیش از ۱۵ سال کار فرهنگی کرد تا توانست در خانهها و دل جوانان ما نفوذ کند.
وی با تاکید بر اینکه حرکتهای فرهنگی میتواند مؤثر باشد همانگونه که دشمن از این طریق اقدام کرده است و امروز در جامعه تأثیرات نفوذ فرهنگی دشمن را شاهدیم، خاطرنشان کرد: برگزاری جشنهای بزرگ عید غدیر در شهر تهران و مانند آن در سایر شهرها نشان از یک حرکت فرهنگی صحیح است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در تشریح مؤثربودن حرکت فرهنگی خاطرنشان کرد: آرامش معنوی و روحانی در کنار آرامش بصری لازمه یک شهر امین است که باید از سوی شهرداریها و شوراها بر آن تاکید شود، از اینرو از مدیریت شهری اصفهان درخواست میشود که بر حفظ روحیه معماری اسلامی شهر تاکید و روزبهروز بر زنده شدن آن اصرار بورزند.
نظر شما