ضرورت مردمی کردن فعالیت‌های فرهنگی

استاندار اصفهان گفت: جامعه ما با هویت فرهنگی خود فاصله بسیار گرفته است، در این راستا دشمن به دنبال جدا کردن جوانان و نوجوانان از ریشه هویتی آن‌ها است، بنابراین راهی جز مردمی کردن فعالیت‌های فرهنگی نداریم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدرضا مرتضوی امروز _پنجشنبه هفتم اردیبهشت‌اه_ در مراسم اختتامیه نشست هم‌اندیشی رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی شورای اسلامی مراکز استان کشور اظهار کرد: با برگزاری این نشست، فضای گفت‌وگو و هم‌اندیشی برای استفاده از تجربیات یکدیگر و خلق ایده جدید مهیا شده است.

وی با بیان اینکه زمینه ادامه مسیر حرکت شورا در حوزه فرهنگ که ضرورت آن برای کسی پوشیده نیست، فراهم شده است و این کار جای تشکر دارد، افزود: امروز ضرورت فعالیت همه‌جانبه در کارزار فرهنگی روشن‌تر از گذشته است، در واقع اکنون آثار و تبعات غفلت‌ها، سهل انگاری‌ها و کوتاهی‌هایی که از گذشته تا به امروز نسبت به حوزه فرهنگ در همه شئون رخ داده است، خودنمایی می‌کند.

استاندار اصفهان تصریح کرد: به‌رغم فرمایشات مقام معظم رهبری در ادوار مختلف، فرهنگ این ساحت مهم و حیاتی که منجر به صلاح، فلاح، رستگاری خانواده، فرزندان و مردم می‌شود، مورد غفلت قرار گرفته است، لذا باید با توجه به شرایط امروز مورد توجه و تلاش قرار گیرد.

وی با بیان اینکه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، رصد و پایش ساختار فرهنگی جامعه، یک مجموعه به هم پیوسته است، خاطرنشان کرد: فرهنگ در همه ساحت‌ها و موضوعات خود باید مورد سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، اجرا، پایش و تعمیق قرار گیرد، زیرا جامعه ما با هویت فرهنگی خود فاصله بسیار گرفته است، در این راستا دشمن به دنبال جدا کردن جوانان و نوجوانان از ریشه هویتیشان است، بنابراین راهی جز مردمی کردن فعالیت‌های فرهنگی نداریم.

مرتضوی اضافه کرد: اقتصاد خانواده، معاشرت با اعضای خانواده، کسب رزق حلال، مصرف و توجه به تولیدات داخلی، تعلیم و تربیت، محیط زیست و ترافیک از جمله ساحت‌های مهم فرهنگی و نیازمند توجه و برنامه‌ریزی است.

وی با تاکید بر اینکه دولت‌ها و شهرداری‌ها باید در این زمینه مسیر دیگری را در پیش بگیرند، تصدی‌گری مردود شود و هدایتگری محور اصلی حرکت‌های فرهنگی مردمی باشد، اظهار کرد: بستر فضای مجازی فرصتی برای دشمن فراهم کرده است تا مردم را آماج حملات قرار دهد و موجب فاصله گرفتن آنها از مؤلفه‌های فرهنگی شود، بر این اساس ما نیز باید از همین بستر به عنوان یک فرصت و ظرفیت برای فراگیر شدن و توسعه آموزه‌های فرهنگی بهره ببریم.

استاندار اصفهان ادامه داد: تربیتی که در کنار نگاه به مسجد، محله، موثران فرهنگی و حوزه نخبگانی جامعه شکل بگیرد، همراه با ارتباط مؤثر است.

وی با اشاره به دوران دفاع مقدس که ذخیره تمام‌نشدنی است، گفت: در حوزه فرهنگ هرگاه کسی به حوزه دفاع مقدس ورود می‌کرد، فضا و اتمسفر حاکم بر مجموعه جبهه‌ها آن را متأثر می‌کرد؛ اما معضل امروز ما این است که در حوزه‌های مختلف برای جوانان و نوجوانان کار تعریف نمی‌کنیم و در حوزه فرهنگ آنها را فقط به عنوان مخاطب از محصولات فرهنگی بهره‌مند می‌کنیم.

مرتضوی افزود: کسی افسر فرهنگی و فعال فرهنگی قلمداد می‌شود که در این عرصه نقش‌آفرین باشد، در این راستا راهی جز فعال کردن مساجد، کانون‌های فرهنگی و پشتیبانی از آنها نداریم. شهرداری‌ها نیز با ظرفیت قانونی و بضاعتی که دارند، باید با برنامه‌ریزی محلی و منطقه‌ای، گام اول را در این موضوع بردارند.

وی تصریح کرد: به جای تصدی‌گری، برنامه‌ریزی و اجرا در حوزه فرهنگ باید به سمت هدایتگری و پشتیبانی حرکت کنیم؛ اگر مجموعه‌های فرهنگی شهرهای مختلف مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از حرف‌های امروز که گرفتار آن هستیم، پیش روی ما نخواهد بود.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: توجه ویژه به مجموعه‌های فرهنگی کارآمد در شهر به عنوان تجربه اصفهان باید روی میز جلسات قرار گیرد، ظرفیت خوب کانون‌ها و مؤسسات فرهنگی کارآمد منشأ اثر در نیروسازی و فعالیت‌های فرهنگی است، در این راستا توجه نکردن و تقویت نکردن آنها، به نوعی محدودسازی تأثیرگذاری آنها است.

وی اظهار کرد: ظرفیت استان متأثر از فعالیت فرهنگی مجموعه شهرداری‌ها است که باید به نحو مطلوب در همه جای کشور مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 657364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.