مریم آقایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درخصوص ابعاد شخصیتی بانو امین، اظهار کرد: به نظر میرسد بانو امین دارای مکتب است و افرادی میتوانند درباره این شخصیت والا صحبت کنند که خود دینشناس و امینشناس باشند.
وی افزود: امروزه در ارائه الگو به جوانان و نوجوانان خود دچار چالش هستیم و اگر بخواهیم یک زن متعالی را معرفی کنیم، به افرادی اشاره میکنیم که برای جوان و نوجوان دست نیافتنی هستند و باعث میشود که بسیاری اوقات از اینکه در مسیر تعالی قرار گیرند، منصرف شوند.
مشاور امور بانوان شهردار اصفهان ادامه داد: نکتهای که در خصوص شخصیت ایشان مهم بوده این است که بانو امین به این دلیل که شاگرد مکتب حضرت زهرا (س) است و توانسته به درجه اجتهاد برسد، به طور قطع الگوی مناسبی برای جوانان و نوجوانان خواهد بود.
وی با بیان اینکه امروزه میتوانیم بررسی کنیم که زن تراز امین چه ویژگیهایی دارد، اضافه کرد: بانو امین را در شرایطی میبینیم که دست به اقدامات ساختارشکنانه و نواندیش زد، در زمانی که خواندن و نوشتن برای زنان نامناسب تلقی میشده و حتی اجازه تحصیل به دختران نمیدادند، وی فراتر از زمان خود، فکر و در آن شرایط خفقان مدرسه تأسیس کرد.
آقایی خاطرنشان کرد: حتی برای گرفتن مجوز تأسیس مدرسه به شدت دچار مشکل شدند و این چالشها را با موفقیت پشت سر گذاشتند، در آن شرایطی که اگر فردی میخواست فعالیت اجتماعی داشته باشد باید در سایه زن مدرن و غربی قرار میگرفت یا اینکه در صندوقخانهها مخفی میشد، بانو امین الگویی جدید برای زنان بود.
وی اظهار کرد: بانو امین روش فعالیت اجتماعی همراه با حفظ موازین شرعی را به منصه ظهور رساند، به طوری که به درجه اجتهاد رسید و از نظر ایمان و تقوا زبانزد شد.
مشاور امور بانوان شهردار اصفهان گفت: با وجود اینکه بانو امین از خانواده تجار بود و نیاز مالی نداشت که بخواهد فعالیت اجتماعی و اقتصادی داشته باشد یا حتی به نوعی خودنمایی کند، وارد این فضا شد و مدرسه تأسیس کرد.
وی افزود: تا اصفهان، اصفهان است، بانو امین به عنوان یک شخصیت والای دینی و فرهنگی و مجتهد در تمام جوامع اسلامی مطرح است.
نظر شما