به گزارش ایمنا، عیسی زارعپور امروز (سهشنبه) در حاشیه مراسم رونمایی از فاز اول اتصال مقابل پیامرسانهای ایرانی به یکدیگر، در جمع خبرنگاران حاضر شد، درباره اینکه با افزایش روزانه تعداد کاربران و استقبال مردم از امکان جدید اتصال پیامرسانها به یکدیگر، آیا پایداری اتصال در پیامرسانهای ایرانی پابرجا خواهد ماند، اظهار کرد: ما تمام قد در کنار پیامرسانهای بومی ایستادهایم و هر منبع زیرساختی، پهنای باندی، سختافزاری و نرمافزاری که برای حمایت از آنها نیاز باشد را در اختیارشان قرار خواهیم داد تا بتوانند خدمات خوبی را به مردم ارائه بدهند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای مشاهده آثار این قابلیت، حداقل باید یک ماه بگذرد، گفت: این یک خدمت جدید است و در دنیا برای نخستن بار انجام میشود که آن را اجرایی کردهایم. هر کار جدیدی ممکن است در ابتدا اشکالاتی داشته باشد که در ادامه رفع شود.
وی افزود: درخواستم این است که در مقابل این اتفاق مهم و ارزشمند در حوزه فناوری، آستانه تحمل خود را بالا ببریم. تجربهای که ما به دست میآوریم میتواند برای دنیا نیز قابل استفاده باشد و حتی شاید روزی این امکان فراهم شود که بتوانیم با استفاده از این قابلیت به شبکههای اجتماعی پیامرسانهای خارجی نیز متصل شویم. این مسیر نیز در حال بررسی است.
عضویت روزانه دهها هزار کاربر جدید در پیامرسانهای بومی
زارعپور درباره آخرین آمار از تعداد کاربران پیامرسانهای ایرانی گفت: تعداد کاربر فعال ماهانه پیامرسان ایتا ۲۲ میلیون نفر است، یعنی در یک ماه حداقل یک بار از آن استفاده کردهاند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: پیامرسان «بله» حدود ۱۶ و نیم میلیون، سروش پلاس حدود ۱۰ و نیم میلیون و روبیکا حدود ۴۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد؛ البته کاربر فعال روزانه آنها متفاوت است؛ اما موضوعی که هر روز بررسی میکنم این است که روزانه چند ده هزار کاربر جدید به این پلتفرمها اضافه میشود و امیدواریم این مسیر تا پیوستن همه مردم به پیامرسانها و استفاده از آنها ادامه داشته باشد.
وی در خصوص پیوستن دیگر پیامرسانها به طرح اتصال متقابل، گفت: دیگر پیامرسانها نیز در حال اجرایی کردن این فرایند هستند، اما از آنجایی که ما به مردم قول داده بودیم این امکان تا پایان فروردین انجام خواهد شد، امروز از اتصال چهار پیامرسان رونمایی کردیم؛ در ادامه نیز سایر پیامرسانها به این طرح میپیوندند.
برقراری تماس تصویری بین پیامرسانهای ایرانی با اجرای کامل اتصال مقابل
زارعپور ادامه داد: قدم نخست و اساسی ما ارسال صوت و پیام بود که به مرحله اجرا درآمد. امکان ساخت گروه مشترک با سایر پیامرسانها بهزودی قابل دسترس خواهد بود و اقدام نهایی نیز تماس تصویری است که به آن مرحله نیز خواهیم رسید.
پیامرسانهای ایرانی از طریق یک پروتکل امن به یکدیگر متصل شدند
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: پیامرسانهای ایرانی از طریق یک پروتکل امن به یکدیگر متصل شدهاند و رمزنگاری ابتدا به انتها دارد و کاملاً امن است. وزارت ارتباطات به عنوان تنظیمگری این حوزه، پروتکلها را تدوین کردیم و در اختیار پیامرسانها قرار دادیم و بر حسن اجرای آن نظارت داریم.
وی در خصوص تدوین قوانین در پیامرسانهای بومی اظهار کرد: بر اساس ابلاغیهای که شورایعالی فضای مجازی به وزارت ارتباطات داده است، مجموعه ضوابط فعالیتهای سکوهای پیامرسانی را تدوین کردیم، البته این ابلاغیه مربوط به سال ۹۵ است، ولی به هر دلیلی در آن تعلل شده است. اکنون آنرا تهیه کردهایم و در مسیر تصویب قرار دارد تا ضوابط فعالیت پیامرسانها در چارچوب قوانین کشور مشخص شود.
زارعپور گفت: امکان تماس تصویری در بستر شبکه ارتباطی کشور را در هر ۲ اپراتور راهاندازی کردیم. این قابلیت باید در تلفنهای همراه نیز فعال شوند. برخی از مدلهای گوشی خصوصاً گوشیهای سامسونگ این قابلیت را ندارند و از طریق وزارت صمت و امور خارجه در حال پیگیری این موضوع هستیم.
منبع: ایرنا
نظر شما