به گزارش خبرنگار ایمنا، رضا محمدی امروز _ دوشنبه چهارم اردیبهشتماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه نمیتوان انواع خوراکی قارچ از انواع سمی را تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه تشخیص داد، اظهار کرد: مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ نیست.
وی ادامه داد: بعضی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما بوده و فرایندهای آمادهسازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن، قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی همچون تهوع، استفراغ و اسهال حدود پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچهای خودرو، باید هر چه سریعتر بیمار به مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها منتقل شود.
وی تاکید کرد: در مواردی که علائم گوارشی به صورت تأخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد، این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارد و در سالهای گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنان شده است.
محمدی اضافه کرد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها امکان درمان موفقیتآمیز را افزایش میدهد و هرگونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار میشود. در صورت مشاهده علائم و نشانههای بالینی اولیه به ویژه از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز شود و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار برای شناسایی به کادر پزشکی در بیمارستان تحویل شود تا سلامت افراد در معرض خطر قرار نگیرد.
نظر شما