ولایتمداری و بصیرت شاخصه مهم پاسداران/ سپاه از جنس مردم است

فرمانده سپاه حضرت صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان یکی از دلایل موفقیت سپاه را ارتباط مستقیم با ولایت دانست و گفت: ولایتمداری شاخص و عنصر اصلی تعیین کننده برای پاسداران است، دومین اساس کار سپاه معنویت، اعتقاد و ایمان به خداوند متعال، چهارده معصوم (ع)، روح عبادت، دعا، تضرع و بنیه معنوی آن است.

به گزارش ایمنا، با تشکیل هسته‌ها و گروه‌های امنیتی و نظامی از ابتدای پیروزی انقلاب برای حفاظت از آن، زمینه برای موجودیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فراهم شد و فرزندان ملت که در پیروزی و حفظ انقلاب نقش داشتند، با هدایت حضرت امام (ره) در اواخر سال ۱۳۵۷ نهاد مقدس سپاه پاسداران را تأسیس کردند.

سپاه پاسداران هنگامی تولد یافت که انقلاب اسلامی با انواع توطئه‌ها و شرارت‌های داخلی گروهک‌ها و با هدایت قدرت‌های شرق و غرب، روبه‌رو بود که مقابله جدی با آن به عهده سپاه پاسداران گذاشته شد و در طول عمر ۴۳ سال خود، سپاه پاسداران به تناسب ضرورت، در زمینه‌های انتظامی و امنیتی که در فرموده‌های امام امت به آنها اشاره شده است فعال بوده و نقش بسیار مهم و همه جانبه‌ای ایفا کرده است.

برای بررسی دقیق‌تر خدمات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با سردار مجتبی فدا از یادگاران هشت سال دفاع مقدس و فرمانده سپاه صاحب‌الزمان (عج) به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه مشاهده می‌کنید.

سردار سرتیپ مجتبی فدا؛ فرمانده سپاه حضرت صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان در گفت‌وگو با ایمنا درباره سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: در ابتدا انقلاب نیازمند مجموعه‌ای بود که بتواند از ظرفیت، توان، انرژی و فداکاری آنها استفاده کند زیرا در ابتدای انقلاب به واسطه دگرگونی که در کشور پدید آمد، چارچوب اداره و کنترل همه ارگان‌ها، نهادها و دستگاه‌های مشغول خدمت به هم ریخت به همین دلیل پاسداران و جوانان نقش برقراری امنیت را در سطح شهرها پیاده کردند.

وی با اشاره به اقدامات اولیه سپاه در جذب نیرو، دستگیری عناصر معاند و وابسته به دربار پهلوی، مقابله با عناصر باقی مانده از ساواک و سپردن آنها به چنگال عدالت افزود: این مجموعه در روزهای اول ساختار و سازمانی نداشت اما به واسطه حجم، تعداد و نیروی کافی موجود در آن، با فرمان امام (ره) مقرر شد مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل بگیرد و در دوم اردیبهشت سال ۵۸ اساسنامه آن تصویب شود.

وی فاصله شرایط کنونی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ابتدای تولد تا امروز را از زمین تا آسمان متفاوت دانست و گفت: اگر به ۴۳ سال قبل برگردیم شرایط هم از نظر حجم نیروی انسانی و هم توانمندی‌ها، وسعت ماموریت‌هایی که بر عهده دارد و نقش‌آفرینی آن در طول ۴۳ سال گذشته از انقلاب با گذشته قابل مقایسه نیست.

فرمانده سپاه حضرت صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان خاطرنشان کرد: نیروهای سپاه در روزهای اول انقلاب اسلحه انفرادی نیز در اختیار نداشتند و هدف رئیس جمهوری خائن آن زمان یعنی بنی‌صدر نیز بر حذف این تشکیلات و جلوگیری از رشد و توانمندی آن بود به همین دلیل از هرگونه تعامل و هماهنگی ارتش با سپاه جلوگیری می‌کرد اما این جوانان به واسطه تبعیت از فرمان امام راحل (ره) و امروز رهبر معظم انقلاب هیچ‌گاه ناامید نشدند.

وی یکی از دلایل موفقیت سپاه را ارتباط مستقیم آن با ولایت اعلام کرد و گفت: ولایتمداری و تبعیت از ولایت شاخص و عنصر اصلی تعیین کننده برای پاسداران است، دومین بنا و اساس کار سپاه معنویت، اعتقاد و ایمان به خداوند متعال، چهارده معصوم (ع)، روح عبادت، دعا و تضرع است و این بنیه معنوی سپاه را در طول حوادث سال‌های گذشته آب دیده کرده تا در برابر فشارها و مشکلات و سختی‌ها سپاه را عقب نرود.

ولایتمداری و بصیرت شاخصه مهم پاسداران/ سپاه از جنس مردم است

فدا بخش اعظم دستاوردهای سپاه را متکی به خداباوری و محور قراردادن معنویت در طول ادامه کار خود برشمرد و تاکید کرد: در ابتدای کار مجموعه‌ای به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود اما آرام آرام و به واسطه حضور در مناطق امنیتی توانمندی، سازمان رزم، گردان‌ها، تیپ‌ها و یگان‌های رزم آن تکمیل و در طول جنگ فوق‌العاده تقویت شد همچنین با ظرفیت‌سازی لازم، یگان‌های خود را توسعه و گسترش داد و یگان‌های تخصصی مثل یگان توپخانه، دریایی، ادوات و زرهی ایجاد کرد.

وی با اشاره به تشکیل سه نیروی سپاه به تناسب افزایش یگان‌ها و توسعه سازمانی آن در سال ۱۳۶۵ گفت: علاوه بر شکل‌گیری نیروی هوایی، زمینی و دریایی سپاه پاسداران پس از رحلت امام نیز از سال ۶۹ تا ۷۰ به بعد با اضافه شدن نیروی مقاومت و قدس، تعداد نیروهای سپاه پاسداران به پنج بخش افزایش یافت.

فرمانده سپاه حضرت صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان درباره خدمات جهادی و اقدامات سپاه در دیگر عرصه‌های خدماتی اظهار کرد: سپاه به واسطه برعهده داشتن وظیفه اداره بسیج از جنس مردم، با مردم و برای مردم است و هیچ‌گاه در مأموریت‌های سال‌های گذشته انقلاب، مردم را فراموش نکرده است زیرا دلیل اصلی حضور این نیرو برای دفاع از انقلاب، حفظ مردم و دستاوردهای انقلاب است که خواست مردم نیز به شمار می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل سپاه در حوادث در گذر سال‌های مختلف تمام توان خود را برای کمک به مردم به کار گرفت از جمله زمان مقابله با بیماری‌های واگیردار مثل فلج اطفال و یا مقابله با حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله وارد صحنه شد و همه امکانات، نیرو و تجهیزات خود را به میدان آورد تا بتواند بخشی از اندوه و مشکلات موجود در مناطق مختلف حادثه دیده را کاهش دهد.

فدا با اشاره به نقش فعال نیروهای بسیج و سپاه در دوران کرونا تاکید کرد: این نیروها با راه‌اندازی قرارگاه شهید سلیمانی تلاش کردند که به شکل محله‌محور ظرفیت حضور و مشارکت مردم را فراهم کرده و از این ظرفیت برای توانمندسازی مردم برای آموزش و مقابله و درمان کرونا استفاده کنند و این بخشی از اقداماتی بود که با کمک و هدایت سپاه در دوران کرونا انجام شد.

وی تدبیر و درایت رهبری را زمینه‌ساز شکل‌گیری حرکت دیگری در سپاه به نام کمک‌های مومنانه و معیشتی دانست و گفت: در عرصه محرومیت‌زدایی نیز نیروهای پرشور و پرتوان کشور در قالب گروه‌های جهادی و بسیجی در نقاط مختلف حضور یافتند و در ابعاد مختلف خدمت‌رسانی بهداشتی، فرهنگی، آموزشی محرومیت‌زدایی و توانمندسازی مشغول به کار شدند و در ایام تعطیلات عید امسال نیز ۱۵۰ گروه جهادی استان اصفهان در پنج استان محروم کشور حضور داشتند.

فرمانده سپاه حضرت صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان با اشاره به اقدامات سپاه در عرصه‌های آبرسانی، کمک به دولت در گازرسانی، احداث جاده‌ها، قطع وابستگی در ساخت پالایشگاه، نیروگاه و بخش‌های مورد تحریم از سوی دشمن خاطرنشان کرد: جای پای سپاه در بسیاری از پروژه‌ها و طرح‌های بزرگ تولیدی و صنعتی کشور که مورد تحریم دشمنان قرار گرفت دیده می‌شود و برای حضور در این عرصه‌ها در سپاه ظرفیتی به نام قرارگاه خاتم ایجاد شد تا بتواند جای خالی متخصصان را پر کند و با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و توانمندی نخبگان کشور مشکلات کشور را برطرف کند.

وی با تاکید بر اینکه سپاه همچنان ایستاده، استوار، مطیع و سرباز ولایت و همگام با مردم است، گفت: بهترین خدمت پاسداران این است که در مسیر ولایت، معنویت و با بصیرت حرکت کنند زیرا مهم‌ترین ویژگی نیروهای سپاه بعد از ولایت‌باوری و خداباوری، معنویت و پس از آن بصیرت است و همین بصیرت بود که باعث شد سپاه با وجود جریان‌های مختلف از میدان به در نشود.

فدا بصیرت و آگاهی سپاه را عامل استوار ماندن آن در خط ولایت معرفی کرد و افزود: درباره روزهای اولیه تأسیس سپاه در اصفهان کمیته و سپاه همزمان فعالیت می‌کردند ولی به واسطه نقش‌آفرینی سپاه کمیته تشکیلات دامنه‌دار و گسترده‌ای در کمیته تشکیل نشد بنابراین سپاه وظایف آن‌را در قالب دفاع شهری، مقابله با آسیب‌ها درگیری و مقابله با گروه‌های مختلف ضد انقلاب را برعهده گرفت.

ولایتمداری و بصیرت شاخصه مهم پاسداران/ سپاه از جنس مردم است

وی با اشاره به قابلیت‌ها و توانمندی‌های مردم اصفهان در مسئولیت کمیته دفاع شهری یادآور شد: به واسطه توانمندی عقل، درایت و مدیریت آنها می‌بینیم که بسیاری از نیروهای سپاهی اصفهان در نقاط مختلف کشور مسئولیت‌های کلیدی و حساس از جمله فرماندهی و اداره سپاه و یگان‌های عملیاتی آن را بر عهده می‌گیرند مثل شهید همت و شهید شهبازی در تهران، شهید روح‌الامین و آقابابایی در کردستان.

فرمانده سپاه حضرت صاحب الزمان (عج) استان اصفهان درباره حضور نیروهای سپاه اصفهان در غرب گفت: دلیل موفقیت رزمندگان در جنوب آن بود که نقطه ثقل مبارزه و روحیه رزمندگی آنها در غرب و شمال غرب کشور بسته شد، رزمندگانی که به جنوب رفتند و خط شیر را تشکیل دادند جزو واحد حمزه سپاه کردستان بودند که کار مقابله با ضد انقلاب را برعهده داشتند از جمله شهید خرازی که مسئول واحد حمزه و ضربت کردستان یا شهید حاج احمد کاظمی جزو رزمندگان منطقه دیوان دره بود و بسیاری دیگر از رزمندگان جنوب که ابتدا در کرستان حضور داشتند.

ولایتمداری و بصیرت شاخصه مهم پاسداران/ سپاه از جنس مردم است

وی حضور در منطقه کردستان را اساس شکل‌گیری سپاه اصفهان دانست و تاکید کرد: پس از آغاز جنگ و به واسطه حجم و مقدار تهدید، نیروها اولویت را در حضور در جنوب کشور دیدند و شاهد این مدعا آن است که از ۲۳ هزار شهید استان اصفهان پنج هزار شهید در منطقه شمال غرب به شهادت رسیدند.

فدا ادامه داد: چه در زمان انجام عملیات در جنوب و چه در زمان‌های دیگر، سپاه اصفهان همیشه در کردستان نیرو داشت و بخش اعظم پاکسازی و آزادسازی شهرهای مختلف کردستان مدیون بچه‌های اصفهان است از جمله سنندج، دیوان‌دره، مسیر بانه به سردشت که در این مسیر شهید مصطفی طیاره را تقدیم کردیم و شهدایی که در قطعه ورودی گلستان شهدای اصفهان دفن هستند، در ابتدای جنگ در کردستان به شهادت رسیدند.

کد خبر 656245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.