محسن منتظری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نحوه عملیاتیسازی پروژه فضایی «آرتمیس ۲» و چگونگی شرایط پرتاب فضاپیمای این پروژه، اظهار کرد: پرتاب پروژه فضایی آرتمیس دو یکی از مسائل مهم این مأموریت محسوب میشود.
وی افزود: در این مأموریت قرار است که فضاپیما ابتدا دو بار اطراف سیاره زمین بچرخد سپس به سمت کره ماه حرکت کند.
این ستارهشناس و مخترع فناوریهای حوزه نجوم ادامه داد: یکی از دلایلی که باعث شده فضاپیمای آرتمیس دو چنین مسیری را طی کند، دستیابی به شتاب کافی برای پرتاب به سمت کره ماه است.
وی تاکید کرد: زمانی که فضاپیما به دور زمین میچرخد، شتاب میگیرد و فاصله آن نسبت به سطح زمین افزایش مییابد. در این شرایط فضاپیما به راحتی میتواند از جاذبه سیاره زمین فرار کند.
منتظری در رابطه با مسیر حرکت فضاپیمای آرتمیس ۲ گفت: فضاپیمای آرتمیس دو پس از اینکه از جاذبه زمین فرار کرد در مداری قرار میگیرد که بتواند شرایط کره ماه را پایش کند و در نهایت به مدار ماه حرکت کرده و در آن مکان مستقر میشود.
وی در همین رابطه ادامه داد: مأموریت آرتمیس دو پس از اینکه دو بار به دور سیاره زمین چرخید در مسیری بیضوی قرار میگیرد و مسیر حرکت فضاپیما از روی زمین تا مدار ماه به صورت عدد هشت انگلیسی است.
این ستارهشناس و مخترع فناوریهای حوزه نجوم ادامه داد: پس از اتمام مأموریت، فضاپیما از سمت ماه به اقیانوس آرام بازمیگردد. کل مأموریت آرتمیس قرار است دو طی ۱۰ روز انجام شود.
نظر شما