۲۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۱
تابلوها؛ تسهیل کننده زندگی شهری

یک کارشناس شهرسازی گفت: تابلوهای شهر به عنوان یکی از مبلمان یا ابزار آسان کننده زندگی شهری امروزه علاوه بر اینکه به نوعی با زیبایی‌های شهری درآمیخته تا حدود زیادی بر نظم عمومی شهر نیز تاثیر گذاشته است.

ام‌البنین علی‌اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: از عواملی که می‌تواند در کارآمدی تابلوها و نمایش آن‌ها نقشی اساسی ایفا کند استفاده از انواع منابع نوری رنگی به ویژه در شب است.

وی افزود: جنس مصالح تابلوهای راهنمای مسیر خیابان باید از فولاد ضدزنگ و آلومینیوم فشرده باشد، تابلوها باید به نحوی طراحی شود که قابل چرخش و در جهات دلخواه قابل نصب باشد.

این کارشناس شهرسازی خاطرنشان کرد: تابلوها معمولاً به شکل استوانه‌ای روی تیر برق طراحی می‌شود، حدود شش متر ارتفاع و ۱.۵ متر قطر دارد و می‌توان سه تابلو روی سطح خارجی آن نصب کرد.

علی‌اصغری تصریح کرد: مصالح به کار رفته برای ساخت علائم تصویری و تابلو به استثنای تابلوهای موقت بسته به اندازه و نوع آن به عنوان یک سازه شهری باید هماهنگ با مصالح اطراف باشد. تابلوهای شهری به عنوان یکی از مبلمان یا ابزار آسان کننده زندگی شهری علاوه بر اینکه به نوعی با زیبایی‌های شهری درآمیخته تا حدود زیادی بر نظم عمومی شهر نیز تأثیر گذاشته است.

وی تاکید کرد: گونه‌های مختلف تابلوها اعم از علائم راهنمایی و رانندگی، تابلوهای مربوط به نام‌گذاری یا شماره‌گذاری اماکن، میدان‌ها، خیابان‌ها، کوچه‌ها و تابلوهای تبلیغاتی که نصب می‌شود نمادهای شهری و هم انتقال دهنده اطلاعات است.

این کارشناس شهرسازی اضافه کرد: تابلوها از نظر محتوا به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند، تابلوهای کاربری به منظور اطلاع‌رسانی نسبت به وجود یک کاربری در ملک یا ساختمان نصب می‌شود و قابل رؤیت است.

علی‌اصغری ادامه داد: تابلوی تبلیغاتی که به کسب، خدمات، تسهیلات و تاسیساتی اشاره می‌کند یا به تبلیغ و شناسایی محصول، رویداد و اتفاقی می‌پردازد نیز در سطح معابر و فضاهای شهری نصب می‌شود.

وی گفت: تابلوی راهنمای شهری که در خیابان و دیگر فضاهای شهری قرار می‌گیرد به محل یا مسیری اشاره می‌کند و تابلوی راهنمایی و رانندگی، تابلوی انتظامی، تابلوها و علائم تصویری ایمنی در ساختمان‌ها و کارگاه‌ها پیام‌های منع کننده یا هشدار به وجود خطر یا راه‌های گریز از خطر را نشان می‌دهد.

این کارشناس شهرسازی گفت: به طور کلی علائم و نشانه‌ها را از لحاظ ساماندهی می‌توان به چند دسته نقشه‌ها، کیوسک اطلاعات، علائم آموزشی و علائم جهت‌یابی تقسیم کرد.

علی‌اصغری اظهار کرد: مکان قرارگیری تابلوها به طور قابل توجهی پیام موجود در آنها را تقویت می‌کند، از طرف دیگر تابلوهای اعلان، نقشه‌ها، کیوسک‌ها و دیگر عناصر مشابه می‌تواند به عنوان نشانه‌ها عمل کنند، قرار گرفتن نشانه‌ها در اطراف ابزاری مانند نیمکت‌ها، دستشویی‌ها و چهارراه‌ها می‌تواند در مکان‌های بزرگ مسیرهای کوچکی ایجاد کند و راهنمای شهروندان باشد.

کد خبر 654357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.