به گزارش خبرنگار ایمنا، شهر گلدشت با ۳۰ هزار نفر جمعیت در ۱۱ کیلومتری غرب اصفهان و در مسیر نجفآباد به اصفهان واقع شده است. این شهر به لحاظ طبیعی، فرهنگی، اقتصادی و تاریخی، شهری غنی است.
مدیریت شهری میتواند با بهرهگیری متناسب از این ظرفیتها شهر را در مسیر توسعه پایدار قرار دهد و زمینه را برای کسب درآمد پایدار فراهم کند تا رفاه ساکنان شهر تأمین و از مهاجرت آنها جلوگیری شود.
شهردار جدید گلدشت شهریورماه ۱۴۰۰ مدیریت شهرداری را عهدهدار شد، طی این مدت سه مرحله پروژههای عمرانی افتتاح و اقداماتی در راستای رونق گردشگری، احیای اماکن تاریخی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شهر انجام شده است.
شهر گلدشت در احاطه زمینهای کشاورزی قرار گرفته و به منظور جلوگیری از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی نیازمند طرح و برنامه مشخص است تا ساختار تاریخی و محیط زیست شهر حفظ و یکی از معضلات جدی شهر رفع شود.
به منظور تبیین و تشریح مهمترین اقدامات انجام شده شهرداری طی یک سال اخیر، گفتوگویی را با محمدمهدی فردوسی، شهردار گلدشت انجام دادهایم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
مهمترین پروژههای عمرانی اجرا شده توسط شهرداری چه بوده است؟
طی یکسالونیم گذشته سه مرحله افتتاح پروژههای عمرانی را داشتیم، در گام نخست پروژه میدان میوه و ترهبار گلدشت در مساحت ۱۰ هزار مترمربع در قالب ۳۱ غرفه شامل واحد بانک، ساختمان اداری و باسکول و محوطهسازی با اعتبار ۱۱۸ میلیارد تومان با سرمایهگذاری بخش خصوصی احداث شد.
بلوار کارآفرینی به ارزش دو میلیارد تومان، مرکز معاینه فنی مکانیزه با اعتبار چهار میلیارد تومان و بخشی از ساماندهی آرامستان شهر نیز در این گام به بهرهبرداری رسید؛ فاز سوم افتتاح پروژههای عمرانی بهمنماه ۱۴۰۱ انجام شد.
در گام سوم فاز نخست پروژه مجتمع خدماتی رفاهی نگین گلدشت شامل پمپ بنزین و گازوئیل و ساختمانهای رفاهی با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان با سرمایهگذاری بخش خصوصی افتتاح شد و فاز دوم آن نیز با پیشبینی اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان کلنگزنی شده است.
بلوار شهید جمشیدیان و شهید محمد منتظری نیز با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد تومان اجرا شد.
در گام چهارم اجرای پروژههای عمرانی، پردیس سینمایی شهر گلدشت با سه سالن با ظرفیت ۲۵۰ نفر و با سرمایهگذاری شرکت بهمن سبز وابسته به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی افتتاح شد.
اقدامات شهرداری در راستای ساماندهی ورودی شهر چیست؟
ساماندهی ورودی شهر گلدشت با احداث بلوار امیرسرتیپ خلبان شهید جمشیدیان، میدان نگین و میدان رضوان همراه با تأمین روشنایی، احداث فاز دوم بلوار شهید محمد منتظری و اجرای طرح روشنایی تکمیل شد، همچنین به منظور مدیریت بهتر ترافیک مرکز کنترل ترافیک شهر نیز به بهرهبرداری رسید.
اقدامات شهرداری برای اجرای پروژه پیادهراهسازی چه بوده است؟
سال گذشته بیش از ۵۳ معبر با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان زیرسازی و آسفالت شد، پیادهروسازی ۹ معبر و خیابان و کانیوگذاری و جدولگذاری بعضی از معابر سطح شهر نیز انجام شده است.
مهمترین پروژههای عمرانی در دست اجرای شهرداری چیست؟
ساختمان چندمنظوره قلعهسفید، ایستگاه آتشنشانی شماره دو شهر، احداث بوستان بهشت و پروژه مرمت و بازسازی مسجد تاریخی امام جعفر صادق (ع) واقع در مکان تاریخی قلعهسفید از پروژههای عمرانی در دست اجرای شهرداری است.
اقدامات شهرداری برای مقابله با سیل چه بوده است؟
پروژه دفع آبهای سطحی توسط شهرداری گلدشت در راستای هدایت آبهای سطحی با حفر بیش ۵۰ چاه جذبی با حدود دو کیلومتر پشته و ۵۰۰ متر عمق با اعتباری حدود ۱.۵ میلیارد تومان انجام شد.
با انجام این اقدامات در فصل بارندگیها مشکل ۸۰ درصد آبگرفتگیهای شهر رفع شده است.
برنامه شهرداری برای افزایش میزان و تحقق بودجه به کجا رسید؟
بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری گلدشت ۴۶ میلیارد تومان پیشبینی شده بود که تا پایان سال به میزان ۵۷ میلیارد تومان یعنی ۱۲۷ درصد وصول و ۶۵ درصد در بخش عمرانی و ۳۵ درصد در بخش جاری هزینه شد.
بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری گلدشت نیز بر مبنای رقم ۸۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است و ۶۷ درصد در بخش عمرانی هزینه خواهد شد.
شهرداری در راستای کسب درآمد پایدار، میدان میوه و ترهبار، مجتمع بین راهی خدماتی نگین گلدشت و مرکز معاینه فنی شهرداری را احداث کرده است.
معضل اصلی گلدشت چیست؟
بزرگترین مشکل شهر گلدشت اسناد اراضی مردم و کشاورزان است، سالیان گذشته اراضی مصادر شده شهر در اختیار مجتمع اقتصادی کمیته امداد قرار گرفت، بخشی از اسناد صادر شده مربوط به مردم منطقه بوده است.
در حال حاضر کارهای آزادسازی، تعیین کاربری و سند مالکیت اراضی گلدشت با مشکل روبهرو شده است، با همکاری اداره جهاد کشاورزی، شهرداری، شورای اسلامی شهر و بنیاد مسکن و با محوریت فرمانداری، ۵۸۰ فقره اسناد شهروندان صادر شده است و امیدواریم با همکاری خوب مجتمع اقتصادی کمیته امداد این مشکل قدیمی شهروندان رفع شود.
گلدشت چه ظرفیتهایی از منظر تاریخی و گردشگری دارد؟
شهر گلدشت باغی به وسعت یک شهر است، شهر گلدشت نزدیک به پنج هزار باغ ویلا دارد و در طول سال گردشگران زیادی از نقاط مختلف استان اصفهان به این شهر سفر میکنند.
یکی از مجموعههای گردشگری تفریحی شهر پارک کوهستان است که سال ۱۳۹۸ در مساحت ۲۵ هکتار احداث شد و شامل شهربازی، آلاچیق، دریاچه، زمین والیبال، زمین چمن مصنوعی و مجموعه ورزشی است.
در حال حاضر مجموعههای مختلفی توسط سرمایهگذاران در دست احداث است.
عصارخانه قدیمی شهر به نام عصارخانه زمانیان از معدود عصارخانه کشور است که هنوز فعالیت دارد، اما شهرداری طی سالهای اخیر نتوانسته است این اثر تاریخی را تملک کند؛ در حال رایزنی با مالکان هستیم و بهتازگی نیز مدیرکل میراث فرهنگی استان بازدیدی از این محل داشت تا فرآیند تملک تسهیل شود.
قلعه سفید تاریخی شهر گلدشت متعلق به دوران صفویه بوده و حمام تاریخی و مسجد آن در حال بازسازی است که به زودی به اتمام خواهد رسید.
طرح بازآفرینی قلعهسفید توسط اساتید دانشگاه هنر اصفهان آماده شده است و به دنبال جذب بودجه ملی برای مرمت کامل این بنا هستیم تا پس از بازسازی پذیرای گردشگران باشیم.
اقدامات شهرداری جهت احیای بافت فرسوده چه بوده است؟
گلدشت ۳۵۰۰ هکتار مساحت دارد که ۹۶ هکتار آن بافت فرسوده، ۴۸ هکتار آن بافت تاریخی و محدوده شهر گلدشت ۴۱۰ هکتار است، با توجه به اینکه در بافت تاریخی شهر امکان ساخت بیش از یک واحد نیست و ارتفاع مصوب ۴.۵ متر ابلاغ شده است؛ لذا شهروندان در زمینهای کشاورزی اقدام به ساخت خانه میکنند که موجب میشود علاوه بر تخریب زمینهای کشاورزی مرکز شهر نیز از سکونت خالی و به بافت ناکارآمد شهری تبدیل شود.
برای رفع این معضل از مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان درخواست بازنگری بافت تاریخی شهر را داشتهایم و امیدواریم با رفع این مشکل شاهد احیای بافت فرسوده شهری باشیم.
نظر شما