به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بهنظر میرسد که شرکتهای معماری پرآوازه سراسر جهان، هر چند ماه یک بار از طراحی شهری آیندهنگر در نقاط مختلف دنیا رونمایی میکنند و چشماندازهای آینده را در شهرهای معلق، پایدار و هوشمند به تصویر میکشند. در این شهرها، که اغلب تا پیش از این تنها در داستانها و فیلمها قابل لمس بود، پیشرفت فناوری و مالکیت بشر بر زمین به خوبی آشکار است، ضمن اینکه هر یک اغلب عناصر و تجهیزاتی نظیر خودروهای در حال پرواز یا وسایل نقلیهای با سرعتهای باورنکردنی را در بر میگیرد که هنوز اختراع نیز نشده است. اگرچه تاکنون از طراحی شهرهای آیندهنگر بسیاری در سراسر جهان رونمایی شده است، با این حال تنها احداث تعداد کمی از آنها آغاز شده است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
شهر جنگلی هوشمند مکزیک
استفانو بوئری، معمار مشهور ایتالیایی، در سال ۲۰۱۹ از طراحی شهری آیندهنگر به نام شهر جنگلی هوشمند در نزدیکی کانکون مکزیک رونمایی کرد. این شهر که قرار است تعداد هفت میلیون و ۵۰۰ هزار گیاه را در خود جا دهد، با الهام از میراث قوم مایا و ارتباط فرهنگی نیاکان آن با طبیعت، سرشار از عناصر طبیعی خواهد بود، ضمن این پارکها، باغهای خصوصی و بامهای سبز بیشماری را در بر خواهد گرفت. در واقع، بوئری در نظر دارد در احداث این شهر نوعی تعادل میان فضاهای سبز و اثرات زیستمحیطی سازهها بهوجود بیاورد که در تحقق این هدف، جمعآوری هوشمند دادهها را بسیار حائز اهمیت دانسته است.
دره آسمانی چنگدو در چین
گروهی از معماران اهل هلند به طراحی شهری آیندهنگر در نزدیکی چنگدوی چین پرداختهاند که قرار است به عنوان مرکزی برای رقابت شهر فناوری و علم آینده عمل کند. البته تاکنون پیشرفت قابلتوجهی در توسعه این شهر مشاهده نشده است، با این حال معماران از اجرای حتمی پروژه خود خبر دادهاند. شهر آیندهنگر چین با هدف حفظ و ارتقای سکونتگاههای سنتی منطقه طراحی شده است که هر یک جوامعی روستانشین را در تپههای بیشمار قلمرو در خود جا داده است. به همین دلیل، سازههای جدید دور تا دور تپهها را اشغال خواهد کرد و همین امر، دسترسی ساکنان را به انتخاب سبکهای زندگی متنوع رایج افزایش خواهد داد.
تلوسا، ایالات متحده آمریکا
مارک لورن، میلیاردر آمریکایی با هدف ایجاد شهری با استانداردهای جهانی برای زندگی و بهینهسازی بهرهگیری از پتانسیل انسانی، معماران شرکت دانمارکی بیارکه اینگلس را به طراحی شهری آیندهنگر در ایالات متحده آمریکا دعوت کرد. معماران کمپانی ذکر شده به رونمایی از طراحی شهری هوشمند پرداختند که در آن، پیادهراهها زیرساختهای اصلی عبور و مرور را از آن خود خواهد کرد و پایداری در رأس ویژگیهای مناطق شهر خواهد بود. استفاده گسترده از انرژی تجدیدپذیر در لیست خصوصیات حتمی شهر آیندهنگر تلوسا قرار گرفته و این در حالی است که عبور و مرور وسایل نقلیه پاک در شهر تنها در موارد محدودی، آن هم با سرعت پایین مجاز خواهد بود. سراسر تلوسا را منابعی برای ذخیره آب باران فرا خواهد گرفت که قرار است قابلیت تصفیه آن برای مصارف بعدی به روشهای هوشمند امکانپذیر شود. معماران شرکت بیارکه اینگلس ادعا کردهاند که تا سال ۲۰۵۰، بیش از پنج میلیون نفر در تلوسا سکونت خواهند گزید و زندگی با کیفیت بسیار بالا را تجربه خواهند کرد.
اوشنیکس بوسان در کره جنوبی
اگرچه پیدایش شهرهای شناور به یکی از روشهای طراحی محبوب میان بسیاری از معماران تبدیل شده است، با این حال بهنظر میرسد که اوشنیکس بوسان یکی از بهترین و ابتداییترین آنها به حساب میآید. طراحی این شهر زیبا و خلاق را نیز معماران شرکت بیارکه اینگلس به عهده گرفتهاند و از به کار بردن آجرهای زیستمحیطی که به وسیله خود آنها ساخته میشود، در احداث آن خبر دادهاند تا از این طریق، اثرات زیستمحیطی ناشی از ساختوساز شهر را به حداقل برسانند. اوشنیکس با تمرکز بر تمام اصول پایداری طراحی شده است و به عنوان الگویی برای سایر مناطق ساحلی برای مبارزه با بالا رفتن سطح آب دریاها و مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی عمل خواهد کرد.
منطقه جدید شیونگآن چین
احداث منطقه جدید شیونگآن در شمال استان هبئی چین، پس از تنها شش سال به پایان رسید و نام آن را در لیست آیندهنگرترین شهرهای جهان قرار داد. اتوبوسهای بدون راننده به رنگهای قرمز و نقرهای، بخش اعظم تردد در خیابانهای آسفالتی جدید شهر را از آن خود کرده و این در حالی است که فضاهای سبز زیبا، چشماندازهای اصلی شهر را تشکیل میدهد. معماران، شهر آیندهنگر چین را در سال ۲۰۱۷ طراحی کردند و از همان زمان به احداث آن در یک زمین کشاورزی پهناور به مساحت هزار و ۷۷۰ کیلومتر مربع پرداختند. توسعه مراکز فناوری و نوآوری در این شهر، بر قابلیت هوشمندی آن افزوده است و شیونگآن را در لیست یکی از هوشمندترین شهرهای چین و جهان قرار داده است.
ساکنان شهر آیندهنگر چین کیفیت بسیار بالای زندگی را تجربه میکنند و از خدمات هوشمند پیشرفتهای برای انجام امور کاری و روزمره خود بهرهمند هستند. جالب است بدانید که در بخش حملونقل عمومی، علاوه بر اتوبوسهای بدون راننده، خودروهایی فعالیت میکند که از یخچال و صفحههای نمایش دیجیتالی برخوردار است و تجربه سفر را برای کاربران شیرین میکند.
وجود خیابانهای هوشمند، که سراسر پوشیده در سنسورهای دیجیتالی است، قابلیت نظارت بر تردد و سرعت خودروهای شیونگآن را فراهم میآورد و از این طریق، احتمال وقوع حوادث ناگوار را به حداقل میرساند.
نظر شما