به گزارش خبرنگار ایمنا، هر ساله نزدیک به ماههای آخر سال، در هر استان به تکاپو میافتند تا با انجام اقدامات و فراهم آوردن زیرساختهای لازم، زمینه جذب گردشگر و مسافران نوروزی را فراهم آورند. درواقع با مجموعه این اقدامات، هر استان در حال تلاش است تا خود را در میان استانهای کشور به عنوان قطب گردشگری معرفی کند و از این فرصت ضمن رونق اقتصادی، به معرفی هر چه بیشتر ظرفیتهای استان خود بپردازد.
از طرفی با وجود اینکه کشورمان همچون سایر کشورها، طی چند سال درگیر پاندمی و رعایت پروتکلهای لازم برای پیشگیری از کرونا بود، حوزه گردشگری آن با آسیبهای جدی روبهرو و دچار خسارتهای جبرانناپذیری شد، اما در سال ۱۴۰۲ با توجه به کاهش پیک کرونا و نبود مصوبات ستاد کرونا برای منع سفر، بیش از هر سال دیگر بر حوزه گردشگری بهخصوص در ایام نوروز توجه شده است، اما به راستی این امر در نوروز ۱۴۰۲ محقق شده یا خیر؟
رشد ۱۷ درصدی در اقامتگاههای رسمی کشور در ایام نوروز
مصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی کشور اظهار کرد: از بیست و پنجم اسفندماه ۱۴۰۱ تا پانزدهم فروردینماه، ۵۷ میلیون و ۱۱۸ هزار و ۱۲۳ شب اقامت در سراسر کشور ثبت شده که به نسبت سال گذشته حدود ۱۷ درصد رشد را نشان میدهد.
در گردآوری این آمار، تمام اقامتگاههای رسمی و غیررسمی شمارش شده است. در عین حال که شاخصهایی چون آمار اقامت اعلامشده از سوی استانها، ماندگاری خودروهای شخصی از طریق پلاکخوانها، میزان مصرف سوخت، میزان پسماند شهری، ترنور کارتخوانها و تردد موبایلهای غیربومی در این محاسبه مورد سنجش قرار گرفته شده است.
وی اضافه کرد: از میان آمار کلی اقامت، ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار شب اقامت نیز در "مراکز اقامتی رسمی" ثبت شده که رشدی را به نسبت سال گذشته نشان نمیدهد. میانگین ضریب اشغال اقامتگاههای رسمی در تعطیلات نوروز نیز حدود ۶۶ درصد بوده است.
پرمسافرترین، پرترددترین و مسافرفرستترین استانها
دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر تصریح کرد: استانهایی که بیشترین تردد را از بیست و پنجم اسفند تا پانزدهم فروردینماه داشتهاند تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین، اصفهان، مازندران، فارس، ایلام و همدان بودهاند.
وی اضافه کرد: بیشترین رشد ترددها نیز به ترتیب در استانهای سیستان و بلوچستان، ایلام، خوزستان، کرمان، اردبیل، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، بوشهر و آذربایجان شرقی بوده است.
فاطمی گفت: استانهایی که بیشترین مسافر را داشتهاند و به عبارتی پرمسافرترین مقاصد محسوب میشوند، به ترتیب مازندران، گیلان، خراسان رضوی، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، فارس، اصفهان و آذربایجان شرقی است.
به گفته وی تهران، البرز، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، مازندران، آذربایجان شرقی، خوزستان، گیلان و کرمان ۱۰ استان نخست بودند که بیشترین سهم را در فرستادن مسافر داشتند و به عبارتی استانهای مسافرفرست بودند.
رکورد اسکان نوروزی آموزش و پرورش در اختیار کدام استانهاست؟
دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر در ادامه استانهایی که به ترتیب بیشترین رشد اقامت را در تعطیلات نوروز تجربه کردهاند، ایلام، اردبیل، آذربایجان شرقی، گلستان، گیلان، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد.
وی ادامه داد: بیشترین اقامت رسمی در استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، گیلان، فارس، مازنداران، اصفهان، اردبیل، تهران، گلستان، بوشهر، آذربایجان شرقی، یزد، کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان ثبت شده است.
فاطمی افزود: بیشترین پذیرش مسافر در اقامتگاههای آمادهشده از سوی آموزش و پرورش در استانهای فارس، خراسان رضوی، اصفهان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان بوده است.
قشم رکورد زد / هرمز و هنگام از ظرفیت تحمل خارج شد
وی ادامه داد: جزیره قشم با ورود دو میلیون مسافر و ۳۶ درصد رشد نسبت به سال گذشته، رکورد جدیدی را ثبت کرد که با توجه به این آمار، این جزیره به تنهایی معادل ۱۵ استان کشور پذیرای مسافران بوده است.
دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر اضافه کرد: ورود مسافر به جزیره کیش نیز ۱۳ درصد رشد داشت و ورود مسافران به دو جزیره هنگام و هرمز از ظرفیت تحمل آنها عبور کرد. برای هنگام در تعطیلات نوروز مسیر جدید دریایی تعریف شد تا مسافران خاص آن مجزا از قشم به این جزیره سفر کنند.
نظر شما