سید حسامالدین نبویزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: آلرژی یا حساسیت فصلی، بیشتر با فرارسیدن فصل بهار گریبانگیر بسیاری از افراد میشود.
وی ادامه داد: آلرژی زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی فرد نسبت به یک ماده بیضرر که به عنوان آلرژن شناخته میشود، بیش از حد واکنش نشان میدهد و شدت آلرژی در هر فردی نسبت به فرد دیگر متفاوت است و این تفاوت تنها به میزان حساسیت سیستم ایمنی بدن فرد در مقابل مواد حساسیت زا ارتباط دارد.
متخصص کودکان و فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: این علائم میتواند در سنین خردسالی، کودکی، نوجوانی یا بزرگسالی بروز کند و این در حالی است که احتمال دارد آلرژیها در سنین بزرگسالی بهتر شده و کاهش یابد.
وی تصریح کرد: علت اصلی آلرژی بهاری، گرده هایی است که در طول فصل رشد و تکثیر میشود. زمانی که گرده افشانی گلها فرا میرسد و باد بیش از همیشه میوزد، احتمال اینکه علائم آلرژی بیشتر شود، افزایش مییابد، زیرا در این صورت گردهها میتواند مسافت بیشتری را طی کرده و همچنین سریعتر حرکت کند.
نبویزاده با اشاره به علائم آلرژی، افزود: نشانههای ایجاد حساسیت فصلی یا آلرژی، سوزش چشم و آبریزش چشم و بینی، تورم گلو و گرفتگی صدا، قرمزی چشمها، پف چشم و سیاه شدن زیر چشم و خارش شدید چشم، گوش و بینی است.
وی خاطرنشان کرد: این علائم در مواجهه با دود، بو و گرد و غبار و موادی که فرد به آن آلرژی دارد، تشدید میشود. بسیاری از آلرژیها، به صورت ارثی، از طریق ژنها از پدر و مادر به کودک انتقال مییابد.
نظر شما