داریوش پبدنی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: بهدلیل علاقه شخصی به حوزه فرهنگ بهویژه کتاب و کتابخوانی، نزدیک به ۳۰۰۰ نسخه خطی را با هزینه شخصی، خریداری کردهام.
وی افزود: مجموعهای که در اختیار دارم، نخستین موزه خصوصی و تخصصی کشور محسوب میشود و به نام «پبده» در فولادشهر واقعشده است.
مدیر موزه کتب و نسخ خطی فولادشهر ادامه داد: در این موزه چند بخش شامل نسخههای خطی دستنویس، نسخههای چاپ سنگی، کتابهای نفیس و بسیار کمیاب، رسالات و روزنامههای قدیمی، نقاشیهای نفیس و دستنوشتههای بزرگان قرار دارد.
وی تصریح کرد: کتابهای موجود در موزه به حوزههای علوم قرآنی، مذهبی، تاریخی، علمی، هنری، معماری و گرافیک و نجوم مربوط میشود و تعداد قرآنها نیز به بیش از ۳۰۰ نسخه میرسد.
انتخاب موزه «پبده» بهعنوان برترین موزه کشور از طرف ایکوم
پبدنی خاطرنشان کرد: «پبده» در سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۶ بهعنوان برترین موزه کشور از طرف شورای بینالمللی موزهها ایکوم انتخاب شد.
وی گفت: بحث ساختمان موزه کتب و نسخ خطی فولادشهر نیز در زمینی با کاربری فرهنگی که خریداری کردهایم در حال انجام است و بعد از دو سال بحث طراحی و معماری آن به اتمام رسیده است.
ویژگی طراحی معماری موزه «پبده»
مدیر موزه کتب و نسخ خطی اضافه کرد: این طراحی و معماری در خاورمیانه بین ۳۰۰ طرح معماری ایرانی اسلامی رتبه برتر را گرفته و الهام گرفته از شهر زیرزمینی ثامن همدان است.
وی گفت: یعنی شهر زیرزمینی به روی زمین با این طراحی انتقالیافته و این طرحی بینظیر در جهان است.
پبدنی اظهار کرد: درحالحاضر در حال پیگیری کارهای اداری و پروانه ساخت آن هستیم و امیدوارم در اردیبهشتماه و در روزه موزه، کلنگزنی آن انجام شود.
وی تصریح کرد: بیش از ۲۰ معمار ایرانی و خارجی در این طرح کارکردهاند و بعد از اتمام ساخت این موزه به بخشهای مختلفی برای نگهداری کتب و نسخ خطی در زمینههای مختلف تقسیم خواهد شد.
مدیر موزه کتب و نسخ خطی خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، حفظ آثار نفیس و نسخ خطی و جذب توریست و گردشگر خارجی از اهداف تأسیس این موزه است که تاکنون در موزه فعلی پبده نیز گردشگران خارجی برای بازدید حضور پیداکردهاند.
وی گفت: فولادشهر قدیمیترین شهر جدید کشور است؛ سعی داریم در هر شهر جدید غرفهای از این موزه را حتی برای نمایشگاه تأسیس کنیم تا فرهنگ حفظ کتب و نسخ خطی در سراسر کشور ترویج یابد.
نظر شما