به گزارش خبرنگار ایمنا، گلستان شهدای اصفهان امسال در ایام نوروز میزبان ویژهبرنامهای با محوریت انتقال جانفشانی و ازخودگذشتگی شهدا و ایثار به نسلهای جوان بود که با بازخوردهای خوبی از سوی مخاطبان همراه شد.
برنامه «همسنگر» به همت فرهنگسرای پایداری وابسته به سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان برای ایام نوروز ۱۴۰۲ برنامهریزی شد و از سوم تا دهم فروردینماه در ورودی این فرهنگسرا و مزار شهدای گمنام با هدف احیای فرهنگ دفاع مقدس بین کودکان و نوجوانان از ساعت ۱۶ الی ۲۰ به صورت رایگان برای شهروندان و گردشگران نوروزی برگزار شد.
آرش میریان، مدیر فرهنگسرای پایداری با بیان اینکه دیار نصف جهان علاوه بر اینکه یکی از قطبهای فرهنگی و گردشگری کشور به شمار میرود، بهعنوان یکی از استانهای شهیدپرور و با ظرفیت معرفی ارزشهای معرفتی و ایثار و شهادت نیز شناخته میشود، میگوید: این ظرفیت ویژه سبب شد تا در فرصت استثنایی نوروز که اصفهان به میهمانخانه ایران تبدیل میشود، برنامههایی با محوریت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برای شهروندان و مسافران نوروزی تدارک دیده شود.
وی میافزاید: در برنامه همسنگر پنج غرفه با عناوین غرفه خدماتی، مشاوره خانواده، کودک، خلاقیت و غرفه راهنمای زائر با هدف بازآفرینی فرهنگ دفاع مقدس و انتقال ارزشهای دوران حماسه برای نسلهایی که دفاع مقدس را ندیدهاند، آماده خدمترسانی به مخاطبان این برنامه در نوروز شدند.
میریان با تاکید بر اینکه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یکی از مهمترین اهداف حکومتی اسلامی است که امروزه با توجه به هجمه سنگین دشمن اهمیت بیشتری یافته است، ادامه میدهد: همه ما مسئول هستیم که ارزشهای دفاع مقدس را به نسلهایی که آن دوران را درک نکردهاند، انتقال دهیم تا ارزش جانفشانی و فداکاری شهدا هرگز از یاد نرود.
مدیر فرهنگسرای پایداری با اشاره به بازخوردهای خوب مخاطبان از برنامه همسنگر یادآور میشود: این بازخوردها ما را بر ادامه این مسیر مبنی بر معرفی شهدای اصفهان و نقش این دیار در هشت سال جنگ تحمیلی ترغیب میکند.
شهدا، نماد فرهنگی و اجتماعی جامعه محسوب میشوند
علیرضا بکتاشیان، مسئول غرفه راهنمای زائر که از غرفههای پرمخاطب برنامه همسنگر در ایام نوروز امسال بود، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: روایتگری دفاع مقدس و معرفی فرماندهان شهیدی که در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شدهاند، با استقبال خوبی از سوی شهروندان و گردشگران نوروزی همراه شد.
وی با بیان اینکه گلستان شهدا در آخرین روزهای سال گذشته میزبان نزدیک به ۶۰۰ دانشجوی دختر و پسر سیستانوبلوچستانی بود، میافزاید: فرماندهان شهید این دیار هنوز آنطورکه باید در کشور شناخته نشدهاند و باید برنامههای ویژه و گستردهای برای معرفی آنها به گردشگران ترتیب داده شود.
بکتاشیان با بیان اینکه معرفی شهدا، گام کوچکی در ادای دین به این بزرگمردان عرصه ایثار است، میگوید: وظیفه داریم سیره و مکتب شهدا را به جوانانی که انقلاب را لمس نکردهاند، منتقل کنیم. هر جامعهای دارای افراد شاخصی است که نماد فرهنگی و اجتماعی آن جامعه هستند و قطعاً شهدا نماد فرهنگی و اجتماعی ما محسوب میشوند.
این خادم شهدا میافزاید: شهدا برای حفظ کیان جمهوری اسلامی و ناموس ما، از جان خود که باارزشترین سرمایه انسان است گذشتند؛ ازخودگذشتگی کار راحتی نیست و هر انسانی از عهده آن برنمیآید، مگر اینکه برگزیده باشد؛ بنابراین شهدا قهرمانان جامعه ما هستند که باید به نسل نوجوان و جوان امروز معرفی شوند.
وی با بیان اینکه اجرای این برنامهها برای خود رزمندگان دوران دفاع مقدس نیز جالب توجه است، میگوید: در غرفه راهنمایی زائر با رزمندگانی روبهرو شدیم که از شهرهای دیگر به اصفهان آمده بودند و به دنبال مزار دوستان شهیدشان میگشتند، درواقع این برنامه باعث شد همسنگرهای دیروز به هم برسند، همسنگرهایی که بعضی از آنها سالها است که میهمان ملکوتیان شدهاند.
بکتاشیان ادامه میدهد: توصیف حالوهوای رزمندگانی که با راهنمایی خادمان شهدا خود را به مزار دوستان شهیدشان میرساندند، در قالب کلمات نمیگنجد، رزمندگانی که خاطرات سالهای عشق، آتش و خون و همسنگری با مردانی که به ملاقات خدا نائل آمدند، هر روز از جلوی چشمانشان رژه میرود.
گزارش از: سمیه مصور، دبیر سرویس ایثار و مقاومت خبرگزاری ایمنا
نظر شما