به گزارش ایمنا، آپاندیس همه افراد در یک محل یکسان قرار ندارد و متفاوت است. آپاندیس به بخش اول روده بزرگ متصل است. این عضو شبیه لوله است و برخی معتقدند وجود آن، برای بدن انسان فایدهای ندارد. پاره شدن یا سوراخ شدن آپاندیس میتواند باعث مرگ شود. بنابراین بهتر است که با تغییر در سبک زندگی خود در جهت داشتن یک زندگی سالم حرکت کنید و تغییراتی را در برنامه و رژیم غذایی خود قرار دهید.
آپاندیس چیست؟
آپاندیس (appendix) یا روده کور زائده کوچکی است که در سمت راست در قسمت پایین شکم قرار دارد. این زائده به رود متصل است. آپاندیس ممکن است به خوبی تخلیه نشود چراکه مجرای آن بسیار کوچک است برای همین انسدادی ایجاد میشود و همین موضوع باکتریها را در داخل آپاندیس زیاد میکند. زیاد شدن باکتریها میتواند باعث تشکیل تورم، چرک و فشار زیاد در شکم شود. طول آپاندیس بین ۱۰ تا ۱۲ سانتی متر و قطر آن کمتر از ۶ میلی متر است. آپاندیس باعث از بین رفتن آلودگیهای بدن میشود.
آپاندیس کجاست؟
آپاندیس در بیشتر افراد در قسمت پایین شکم در سمت راست قرار دارد اما بعضی اوقات در قسمتهایی مانند پشت روده بزرگ، پشت کبد و یا در لگن قرار دارد.
درد آپاندیس در کدام قسمت بدن است؟
درد آپاندیس ابتدا در سمت راست شکم و همچنین در زیر شکم به صورت ضعیف وجود دارد اما به تدریج این درد بیشتر و حاد تر میشود به طوری که برای فرد قابل تحمل نیست.
آپاندیسیت چیست؟
آپاندیسیت، عفونت و التهاب آپاندیس که به شکل ورم خود را نشان میدهد. آپاندیسیت به مدت ۲۴ ساعت و به صورت حاد بروز پیدا میکند. این موضوع بیشتر در بزرگسالان اتفاق میافتد و در زنان کمتر از مردان دیده میشود.
آپاندیس در کودکان
کودکان هم مانند بزرگسالان ممکن است که آپاندیس بگیرند. اگر کودکی دارای تب زیاد بود و یا در شکم خود درد بسیار شدیدی تجربه کرد بهتر است سریعتر به نزد پزشک بروید چون ممکن است باعث ایجاد خطر شود. این درد در سمت راست پایین شکم وجود دارد. آپاندیس معمولاً در کودکان بعد از ۱۰ سال و در افراد بالای ۳۰ سال دیده میشود.
نشانهها و علائم آپاندیس
- درد ناحیه پایین و سمت راست شکم
- بی اشتهایی
- دل آشوبی و تهوع
- اسهال
- یبوست
- قادر نبودن به دفع گاز
- تورم شکم
- تب خفیف
درمان آپاندیس
آپاندکتومی یا عمل جراحی را باید تنها راه درمان آپاندیسیت دانست. این عمل میتواند به صورت عمل باز یا لاپاراسکوپی انجام گیرد. این موضوع بستگی به تشخیص پزشک دارد. با استفاده از آنتیبیوتیک هم میتوان به درمان کمک کرد اما به تنهایی برای درمان آپاندیس کافی نیست.
علت آپاندیس
- بزرگ شدن غدد لنفاوی
- پیچ خوردن
- ایجاد آسیب
- تشکیل تومور
کارایی آپاندیس
آپاندیس در نوزادان به تولید هورمون منجر میشود و در بزرگسالان آنتی ژنهای مفید را تولید میکند تا با بیماریها مبارزه کند. آپاندیس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
تومورهای آپاندیس
تومورهای آپاندیس کم اتفاق میافتد. این تومورها میتواند سرطان آپاندیس را به وجود آورند. آمارها نشان میدهد که یک چهارم درصد ممکن است این اتفاق بیفتد.
راههای پیشگیری از آپاندیس
با توجه به اینکه هیچ روشی به صورت قطعی وجود ندارد، میتوان با داشتن یک زندگی سالم و همچنین رعایت مواردی احتمال ابتلاء به این بیماری را کم کرد. یبوست یکی از عواملی است که میتواند بیماری آپاندیس را در فرد ایجاد کند. بنابراین توصیه میشود از مواد غذایی فیبردار استفاده کنید تا علاوه بر رفع یبوست، احتمال ابتلاء به آپاندیس کاهش پیدا کند. رفع یبوست میتواند به سلامت بدن فرد کمک زیادی کند.
- ۳ عدد رطب میل کنید و تا یک ساعت چیزی نباید بخورید.
- زمانی که قصد خوابیدن دارید، ۱۵ عدد سیاه دانه بخورید.
- وعدههای غذایی سرشار از ویتامین میل کنید.
- برای تمیز کردن معده و روده خود، از مرزه، ریحان و… کمک بگیرید.
- زمان دستشویی خود را به هیچ عنوان به تعویق نیندازید.
- بهداشت و تمیزی دندان و دهان دارای اهمیت بسیار زیادی است که باید آن را رعایت کنید. سعی کنید همیشه بعد از هر وعده غذایی، از مسواک و نخ دندان کمک بگیرید تا دندان و دهانی تمیز داشته باشید.
- مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهید.
- مواد غذایی سرشار از فیبر از جمله سیب، عدس، گلابی، لوبیای سیاه، تمشک، جو و… استفاده کنید.
- مواد غذایی ضد التهاب از جمله زردچوبه، سیر، زنجبیل و چای سبز میل کنید.
نظر شما