به گزارش ایمنا، «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اواخر سال گذشته در حاشیه مراسم روز ملی فناوری فضایی اعلام کرد ماهواره «ظفر» در سه ماه نخست ۱۴۰۲ پرتاب میشود.
اواخر بهمن ۱۳۹۸ ماهواره ظفر ۱ با ماهوارهبر سیمرغ پرتاب شد، اما سرعت تزریق آن به حد ممکن نرسید و نتوانست در مدار باقی بماند. پس از این اتفاق، وزارت ارتباطات از ساخت ماهواره ظفر خبر داد. نمونه دوم ماهواره ظفر، ماهوارهای با همان مأموریتهای ظفر ۱ اما با کیفیت و امکانات بیشتر است.
ماهواره سنجش از دور ظفر که نتیجه تلاش چند ساله دانشمندان حوزه فضایی است، در دانشگاه علم و صنعت و در ۲ نسخه ساخته شد. ماهوارهای که نسخه نخست آن با دوربین تصویربرداری با کیفیت ۲۵ متر پرتاب شد، اما نتوانست به سرعت مدنظر برسد و فرایند قرارگیری آن در مدار موردنظر به صورت صددرصد موفقیتآمیز نبود.
دومین نسخه این ماهواره که به دوربین ۱۶ متری مجهز شده، در صف پرتاب قرار دارد و بهزودی به مدار تزریق خواهد شد. ۹۵ درصد از تجهیزات این ماهواره، تولید بومی است.
ایران از اواسط دهه ۷۰ خورشیدی فعالیت تحقیقاتی در این زمینه را آغاز کرد و با ساخت و پرتاب ماهوارههای مختلفی ادامه داد.
با پرتاب ماهواره ملی «امید» با ماهواره بر بومی سفیر در دوم بهمن ۸۷، ایران به هشتمین کشوری تبدیل شد که توانست با فناوری داخلی خود ماهوارهای را در مدار زمین قرار دهد. ماهوارههای نوید (بهمن ۸۸) و فجر (بهمن ۹۳) نیز تلاشهای دیگر ایران برای فعالیت در این زمینه بودند که هر کدام برای مدتی مأموریتهای تحقیقاتی را انجام دادند. این تلاشها بهتازگی به پرتاب ماهواره خیام از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان منجر شد.
منبع: ایرنا
نظر شما