سیداحمد علوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: یکی از موانع توسعه صنعت گردشگری در پایتخت، نبود مدیریت یکپارچه شهری در این حوزه است، بنابراین ضرورت دارد تدابیری اندیشیده شود تا مدیریت یکپارچه شهری در حوزه گردشگری در قالب سازمان گردشگری ایجاد شود و اقدامات لازم از سوی یک مجموعه مدیریتی واحد انجام پذیرد.
وی افزود: طی سالهای اخیر اقدامات مجموعه گردشگری، میراث فرهنگی و شهرداری تهران گاه به موازات یکدیگر و در بعضی موارد به صورت متفاوت یا متضاد پیگیری شده و سومین ضرورت مهم در این زمینه، رفع چالش کمبود مراکز اقامتی، هتلها، مسافرخانهها و اقامتگاههای بومگردی است.
رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: نهتنها در شهر تهران بلکه در سایر شهرهای تاریخی و توریستی، هماکنون این معضل به چشم میخورد، لذا ضروری است مشوقهایی از سوی شهرداریهای کشور از جمله شهرداری تهران برای افزایش سرمایهگذاری برای ساخت هتلها و اقامتگاههای برخوردار از استانداردهای جهانی برای اسکان گردشگران داخلی و خارجی در نظر گرفته شود تا بخشی از سرمایههای موجود به این سمت جذب شود.
وی ادامه داد: معضل تردد در شهر و کمبود پارکینگ از دیگر موانع توسعه بازار تفریح گردشگری در شهر تهران است، بنابراین مدیریت شهری تهران باید نسبت به رفع این مشکلات به صورت ساختاری و اساسی اقدامات مؤثر انجام دهد.
علوی اضافه کرد: کمبود فضاهای گذران اوقات فراغت در شهر تهران یکی دیگر از موانع توسعه گردشگری است که باید رفع شود؛ هماکنون بخش قابل توجهی از اوقات فراغت شهروندان و گردشگران تهرانی صرف پرسهزنیهای بیهدف در مراکز تجاری میشود، البته این رفتوآمدها اگر چه در بعضی موارد منجر به خرید از این مراکز میشود، اما نمیتوان از آن به عنوان گردشگری با قصد خرید یاد کرد، زیرا بیشتر این آمد و شدها به مراکز تجاری به دلیل فقر فضاهای گذران اوقات فراغت انجام میشود و گران بودن گردشگری در شهر تهران در مقایسه با سایر شهرها از دیگر موانع توسعه گردشگری است.
وی گفت: همانگونهکه سکونت در شهر تهران از سکونت در سایر شهرهای کشور گرانتر است، گذران اوقات فراغت در این شهر نیز از سایر شهرها پرهزینهتر است؛ این هزینهها شامل هزینههای رفتوآمد و حملو نقل، اسکان در هتلها و مراکز اقامتی، رستورانها و حتی هزینه بازدید از مراکز تاریخی و تفریحی میشود.
رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران اطلاعرسانی و تبلیغات گسترده در خصوص جاذبههای گردشگری پایتخت را از دیگر ضرورتهایی دانست و افزود: بهرغم برخورداری شهر تهران از جاذبههای فراوان تاریخی، فرهنگی و تفریحی اطلاعرسانی دقیقی در این زمینه حتی در سطح شهر نیز انجام نشده است، بهطوریکه در بسیاری موارد حتی شهروندان ساکن در پایتخت نیز از وجود بسیاری از جاذبهها بیاطلاع هستند.
وی تاکید کرد: حفظ و احیای بناهای تاریخی و افزایش منابع و جاذبههای گردشگری از دیگر اقدامات مؤثر در این زمینه است، همچنین طراحی و اجرای سیستمهای حملونقل سریع، آسان و ارزانقیمت با قابلیت دسترسی به مراکز تاریخی، فرهنگی و گردشگری تهران به عنوان یک اقدام مهم برای توسعه صنعت گردشگری در پایتخت میتواند در پیشبرد گردشگری تهران و خارج کردن آن از محل گذر، به یک ظرفیت در گردشگری ورودی تبدیل کند.
نظر شما