به گزارش خبرنگار ایمنا، مجتبی شاهمرادی در گفتوگوی خبری شبکه اصفهان با بیان اینکه شهرداریها در کنار پرداختن به کالبد شهر و نیازهایی همچون نظافت، به روح شهرها و به تعبیری به فرهنگ نیز توجه دارند، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات شهرها از مسیر حوزه فرهنگ رفع میشود.
وی ادامه داد: کشور ایران و بهطورخاص شهر اصفهان، فرهنگی است، در این راستا از سالهای گذشته و در دورههای مختلف در شهرداری توجه ویژهای به حوزه فرهنگ شده و آنچه امروز به ما رسیده، محصول این تلاشهاست، بنابراین نگاه ویژه ما در این دوره مدیریت شهر، تحقق شهرداری فرهنگی به معنای واقعی است.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان با بیان اینکه برای رفع هر مشکل شهری باید نخست به حوزه فرهنگ دقت و سپس به سراغ راه حل دیگری برویم، تصریح کرد: اگر نگاه مدیریت شهری فرهنگی باشد، مشارکت مردم اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این نگاه پرداختن به جنبههای مختلف زندگی شهری اهمیت مییابد، ازجمله این جنبهها شادی و نشاط است که زیرساختهای خوبی در این خصوص فراهم شده است.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه برگزاری رویدادهای شهری اهمیت ویژهای دارد، تصریح کرد: شهرهایی مانند اصفهان که تاریخی هستند، فقط جاذبه گردشگری ویژه آنها مزیت رقابتی محسوب نمیشود، زیرا گردشگری که میخواهد به شهری مانند اصفهان سفر کند، در کنار جاذبههای تاریخی و میراثی، به دنبال بهرهمندی از رویدادها متناسب با علاقه خود است، اینجاست که رقابت میان شهرهای گردشگرپذیر در حوزه رویدادها ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: تمام شهرهای گردشگرپذیر دنیا که در تراز اصفهان هستند، تقویم رویدادی دارند که برای جذب بیشتر گردشگران، استفاده مردم و معرفی شهرشان برنامهریزی میکنند.
شاهمرادی با بیان اینکه اصفهان یک جهانشهر و اسطورهشهر است، افزود: نام اصفهان بلند آوازه است، در این راستا تلاش میکنیم تا در کنار پاسداری از حوزههای فرهنگی و میراث تاریخی، رویدادهایی را تعریف کنیم تا به تعبیری به عنوان برندهای مکمل در کنار برند شهر قرار گیرد.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان با اشاره به انواع رویدادها گفت: بخشی از این رویدادها سنتی یا همان میراث ناملموس است، به عنوان نمونه مراسم و عزاداریهای ماه محرم و صفر که برای گردشگران مهم است.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره از مدیریت شهر تلاش داریم تا برنامهها و رویدادهایی در تقویم رویدادی شهر اصفهان به عنوان مکمل فعالیتهای شهر اصفهان داشته باشیم، از جمله این رویدادها میتوان به جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان، مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان (پوپک)، هفته فرهنگی اصفهان و جشنواره ملی تئاتر کمدی خندستان اشاره کرد.
سوق دادن فعالیتهای هنری و فرهنگی شهرداری اصفهان در عرصه بینالملل
شاهمرادی درباره مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان با عنوان پوپک گفت: برای برگزاری این مسابقه از ظرفیت خواهرخواندهها و کشورهایی که ارتباط خوبی با ما دارند بهره بردیم، دیماه فراخوان این مسابقه با موضوع «مشاغل شهر من» اعلام شده است و اردیبهشت ماه اختتامیه این مسابقه برگزار میشود.
وی افزود: سال گذشته از ۱۸ کشور، دو هزار اثر به مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان ارسال شده بود، امیدوارم این مسابقه در کنار دیگر فعالیتها به عنوان یک برند بتواند اصفهان را به عنوان قطب فعالیتهای حوزه کودک و نوجوان در کشور و جهان معرفی کند.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان با بیان اینکه این دوره از جشنواره ملی تئاتر کمدی خندستان با کسب تجربه از دورههای مختلف برگزار میشود تصریح کرد: سال گذشته و امسال تلاش کردیم تا جشنواره منظم برگزار شود و در تقویم تئاتر کشور قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره جشنواره خندستان ۲۲۴ اثر از ۲۸ استان به دبیرخانه ارسال شده که نشاندهنده استقبال خوب از این دوره است، از این تعداد آثار رسیده، ۱۱۸ اثر صحنهای، ۷۵ اثر خیابانی، ۳۱ اثر بخش ویژه زاینده رود است.
شاهمرادی گفت: در مجموع ۴۰ اثر برای رقابت انتخاب شد که شامل ۱۴ اثر صحنهای، ۱۳ اثر خیابانی و ۱۳ اثر بخش زاینده رود است.
وی افزود: در این راستا اجرای صحنهای در دو سانس در پردیس هنر که پلاتو تئاتر آن بهمن ماه افتتاح شد، همچنین در تالار هنر و فرهنگسرای خورشید انجام میشود، اجرای تئاترهای خیابانی در خیابان آمادگاه مقابل هتل عباسی، خیابان سپه و حاشیه پل خواجو برگزار میشود که با استقبال شهروندان روبهرو شده است.
معاون شهردار اصفهان تصریح کرد: شهروندان برای تماشای اجراهای صحنهای میتوانند از سایت گیشه هشت بلیت تهیه کنند، اگر ظرفیت خالی هم وجود داشته باشد در محل اجرا به صورت رایگان به علاقهمندان اجازه ورود داده میشود، البته تاکنون ظرفیتها تکمیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر همکاری و همراهی هنرمندان تئاتر شهر اصفهان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد نبود، جشنواره با این کیفیت برگزار نمیشد.
شاهمرادی با بیان اینکه از روز شنبه تا چهارشنبه ۱۱۰ تئاتر در مناطق مختلف شهر اجرا میشود، یادآور شد: تقارن اجرای آثار جشنواره با اعیاد شعبانیه و روزهای شادی که در آن به سر میبریم حال و هوای متفاوت به شهر داده است.
وی به برنامهریزیهای انجام شده برای برگزاری جشنهای نیمهشعبان در شهر اشاره کرد و گفت: در دوره جدید مدیریت شهر تلاش شده تا مراسم مناسبتی، ملی و آئینی به صورت ویژه برگزار و پاسداشت شود، همچنین از ظرفیت مردم و به نوعی مردم سپاری بهره ببریم، در این راستا مانند همه مناسبتها برای نیمه شعبان نیز فراخوان داده شده و از همه گروههای مردمی برای مشارکت دعوت شده است.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان افزود: بیش از ۵۰۰ جشن و رویداد در نیمه شعبان در شهر خواهیم داشت، روز عید نیز جشن خیابانی برگزار خواهد شد که مسیر این جشن به گلستان شهدا منتهی میشود.
وی یادآور شد: شیوع کرونا و مشکلات اقتصادی موجب ضعیف شدن فعالیتهای مردمی شده بود، لذا تلاش کردیم تا این فعالیتها پرفروغ شود، اگر مناسبتهای گذشته همچون عید غدیر و دهه فجر را رصد کنیم میبینیم مشارکت گروههای مردمی خوب بوده است، شهرداری اصفهان نیز به مجموعه تسهیلگر و شتابدهنده برای فعالیتهای مردمی تبدیل شده است، بر این اساس همه مجموعههای مردمی با هر سلیقه و گرایش میتوانند در چهارچوب این فراخوانها مشارکت کنند.
استفاده از ایده شهروندان در برنامهریزیهای فرهنگی و هنری شهرداری اصفهان
شاهمرادی با بیان اینکه در اسفندماه برنامه مستمر با عنوان ایده نما را که یک فراخوان برای رویدادها است اجرا میکنیم گفت: همشهریان میتوانند ایدههای خود را برای ما ارسال کنند، پس از داوری ایدهها، بهترینها آن یا به دست خود ایده پردازان که توان اجرا دارند انجام میشود، یا اگر صرفاً ایده باشد برای اجرا تسهیلگری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در کنار رویدادهای شهر، ارائه محصولات فرهنگی که بتواند به همه مردم تعلق بگیرد برای ما اولویت دارد، بنابراین از همه جوانان و نوجوانان، پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر که دارای ایده و خلاقیت هستند دعوت میکنم تا به نام و شهر اصفهان کمک کنند.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان افزود: نخستین فراخوان ما برای عید نوروز و سپس برای ماه مبارک رمضان و هفته فرهنگی اصفهان خواهد بود، هر فردی میتواند ایدههای خود را به میدان بیاورد.
وی تصریح کرد: شهرداری نیز نقش تسهیلگر خواهد داشت، بر این اساس تا اجرای ایدهها به صورت کامل حمایت میکنیم، البته سطح حمایت مالی و پشتیبانی به طرحهای پیشنهادی بستگی دارد.
شاهمرادی با اشاره به اینکه نمیخواهیم نقش مردم را کمرنگ کنیم، فقط تمایل به مشارکت داریم گفت: هر چه نقش مردمی در حوزه فرهنگ تقویت شود، ثمر بهتر و بیشتر برای همه مردم و شهر خواهد داشت.
وی اضافه کرد: سال گذشته در نوروز تلاش شد تا برنامهها به گونهای باشد که هم مردم اصفهان از آن استفاده کنند، هم گردشگرانی که به اصفهان سفر میکنند در این راستا تجربه سال گذشته که برترین فعالیتهای گردشگری فرهنگی در سطح کلان شهرها را داشتیم، امسال نیز تقویت میشود، امسال تا چهار سال آینده نوروز ویژه را به دلیل همزمانی با ایام ماه مبارک رمضان خواهیم داشت که باید شئونات این ماه رعایت شود.
معاون فرهنگی شهرداری اصفهان با تاکید بر اینکه در نوروز جشنهای رمضان را در شهر خواهیم داشت، افزود: عرصه سرگرمی در باغ غدیر، عرصه شادی و نشاط در کوه صفه، عرصه سلامت در ناژوان، عرصه ایثار و شهادت را در گلستان شهدا، عرصه معنویت را در تخت فولاد و عرصه اصفهان قدیم را در میدان امام علی (ع) خواهیم داشت، البته عرصههای جدید دیگری نیز برنامهریزی میشود.
وی اضافه کرد: مجموعههای مردمی در عرصههای معمول برنامه دارند، میتوانند به گردشگران خدمت دهند، برای نمونه دعای ابوحمزه ثمالی مسجد جامع اتفاق ویژه در تاریخ اصفهان است، چراکه هم فعالیت خود و هم فعالیتهای مردمی را تبلیغ خواهیم کرد.
شاهمرادی با بیان اینکه برای نوروز به همه سازمانها برای مشارکت فراخوان داده شده است، گفت: از مردم دعوت میکنم اقدامات را در برنامه اصفهان فرهنگ در شبکههای اجتماعی رصد کنند و بازخورد آن را به ما ارائه کنند
نظر شما