به گزارش ایمنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، عاطفه رشنویی در جریان بازدید و پایش میدانی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان از محوطه میراث جهانی چغازنبیل، اظهار کرد: طی هفتههای گذشته یک تعرض نافرجام به بخشی از دیواره ضلع جنوب غربی وارد شد که با هوشمندی یگان حفاظت مستقر در محوطه از تخریب جدی مجموعه جلوگیری به عمل آمد.
وی افزود: متعرضان که با نیت قبلی و به قصد ضربه زدن به این بنای تاریخی وارد محوطه شده بودند، پس از آسیب رساندن به بخشی از دیواره، با ورود نگهبان به سرعت محوطه را ترک کردند و متواری شدند، به دنبال این اتفاق بلافاصله موضوع به مراکز انتظامی گزارش و پرونده قضائی در همین رابطه تشکیل شد و هم اکنون نیز در حال پیگیری حقوقی است.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه ضمن اشاره به بررسیهای انجام شده به دنبال وقوع این تعرض، خاطرنشان کرد: در بازدید کارشناسی اولیه احتمال سرقت نیز مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه بررسی مستندات فتوگرامتری و وضع موجود بنا مشخص شد این اقدام بیشتر جنبه تخریبی داشته است، هیچگونه سرقتی انجام نشده و خبر منتشر شده تحت عنوان سرقت آجرهای کتیبهدار چغازنبیل خلاف واقع است.
محمدحسین ارسطوزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان نیز در جریان این بازدید، با اشاره به مراقبتهای شبانهروزی و مستمر از این میراث جهانی، تصریح کرد: طی بازدیدی که به همراه کارشناسان اداره کل و مجموعه میراث جهانی چغازنبیل انجام شد، مشخص شد که مجموع آجرکتیبه های چغازنبیل هم اکنون در سراسر بدنه این بنا به وضوح و بدون هرگونه تغییری قابل مشاهده بوده و پایش های میدانی به صورت روزانه و مستمر در حال انجام است.
وی ادامه داد: در پی این تعرض نافرجام، ضریب امنیتی و تعداد نیروهای یگان حفاظت محوطه چغازنبیل و فضای پیرامونی آن افزایش پیدا کرده و بر همین اساس گشتهای شبانه و نامحسوس به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان تاکید کرد: با هدف صیانت از آثار ارزشمند میراث جهانی و به منظور توجه بیش از پیش به زیر ساختهای گردشگری و حفاظتی دو پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و شوش، اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.
ارسطوزاده اضافه کرد: با برنامهریزیهای انجام شده مقرر شد از محل اعتبار تعیین شده علاوه بر حفاظت مستمر از هر دو مجموعه جهانی، با هدف پشتیبانی حفاظت فیزیکی زیرساختهای مورد نیاز ارتقا یابد.
نظر شما