به گزارش خبرنگار ایمنا، سعید یوسفپور امروز _پنجشنبه چهارم اسفند_ در نشست بررسی چالشهای حیاتوحش در بارش برف اخیر، با اشاره به بارش برف سنگین چند روز اخیر در استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: بارش برف سنگین در مناطق مختلف استان چهارمحال و بختیاری که در بعضی از نقاط استان به دو متر هم رسیده است، باعث شد که بحث علوفهرسانی به حیات وحش در پارک ملی تنگ صیاد و منطقه حفاظت شده شیدا از راه زمینی غیرممکن شود.
وی افزود: ضمن اینکه توزیع علوفه در حاشیه این مناطق چالشهایی همچون تعارضات و شکار غیرقانونی را به وجود میآورد؛ با پیگیری مستقیم ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، امروز از طریق هلیکوپتر هلال احمر، عملیات هلیبرد انجام شد و دو تن علوفه در سطح هر دو منطقه توزیع کردیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: بحث حفاظت از تنگ صیاد قدمتی ۵۰ ساله دارد و حیات وحش این منطقه، قوچ و میش و کل و بز است، از این رو تصور کردیم چنانچه اقدامی صورت نگیرد ممکن است حاصل پنج دهه حفاظت مستمر و شبانهروزی از بین برود.
وی تاکید کرد: منطقه شیدا از جمله مناطقی بوده که از لحاظ پوشش گیاهی و تنوع زیستی بسیار غنی است و در این منطقه گونههایی همچون قوچ و میش و کل و بز وجود دارد.
یوسفپور با اشاره به گرفتار شدن تعدادی از محیطبانان استان در محاصره برف، گفت: در منطقه حفاظت شده قیصری یک پاسگاه محیطبانی داریم که دو نفر از محیطبانان در این پاسگاه در محاصره برف قرار گرفتند و به دلیل قطع شدن برق و نبود آنتن دهی برای تلفن همراه، به مدت سه روز امکان برقراری تماس با این همکاران میسر نبود.
وی تصریح کرد: پس از آگاهی از این موضوع، سازمان حفاظت محیطزیست کشور به فرمانده یگان حفاظت محیط زیست دستور داد با سفر به استان، پیگیر وضعیت این محیطبانان باشد؛ محیطبانان ما در این فاصله موفق شدند از پاسگاه خارج شده و خود را به نزدیکترین محل موجود که کارگاه سد کوهرنگ سه بود، برسانند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان چهارمحالوبختیاری افزود: آخرین خبری که تاکنون دریافت کردیم، حاکی از باز شدن جاده دسترسی به آن منطقه است و محیطبانان نیز اکنون در مسیر منازل خود هستند. پیگیری مجدانه و دلسوزانه سازمان حفاظت محیطزیست کشور در بحث نجات محیطبانان و علوفهرسانی به حیات وحش قابل تقدیر است.
نظر شما