علیخان نصراصفهانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نقش کربن دیاکسید در گرمایش سطح زمین، اظهار کرد: بهطورکلی زمانی که نور خورشید وارد جو زمین میشود، بخشی از آن که مجموعهای شامل چندین طول موج متفاوت است، جذب سطح زمین میشود.
وی افزود: یکی از بخشهای نور خورشید که پس از ورود به سطح زمین، بازتابش پیدا میکند و به سمت جو باز میگردد، امواج فروسرخ است. این نوع از امواج ماهیت حرارتی دارند و در حالت طبیعی باید از جو خارج شده و وارد کیهان شوند.
این دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: درواقع اگر مانعی در مسیر امواج خورشید وجود نداشتهباشد، طول موجهایی مانند فروسرخ از جو خارج میشود، اما وجود اتمسفر و برخی از گازها که بخش اعظمی از هوا کره را تشکیل میدهند، مانع خروج امواج خورشید از زمین میشوند.
وی تصریح کرد: درواقع زمانی که انرژی خورشید از سطح زمین بازتابش میشود با برخورد به جو، توسط مولکولهایی که در هوا کره وجود دارد، جذب میشود و همین مسئله منجربه افزایش دمای سیاره میشود.
نصراصفهانی در رابطه با اهمیت گاز کربن دیاکسید در فرآیند گرمایش زمین گفت: در این فرآیند که تحت عنوان اثر گلخانهای شناخته میشود، گازهای بسیاری نقش دارند.
وی افزود: یکی از گازهای گلخانهای که امواج حرارتی و فروسرخ ناشی از نور خورشید را جذب خود میکند، کربن دیاکسید است و عملاً این گاز در افزایش دمای اتمسفر نقش مهمی دارد.
این دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شباهت گرمایش زمین و فعالیت گلخانهها گفت: اثر گلخانهای در سطح زمین شباهت بسیاری با فعالیت گلخانهها دارد؛ درواقع در فضای گلخانهای پوششی پلاستیکی یا شیشهای ایجاد میشود که از خروج نور خورشید جلوگیری میکند.
وی در همین رابطه ادامه داد: پوششی که در فضای گلخانه وجود دارد، اجازه خروج نور خورشید از محیط گلخانه را نمیدهد و این شرایط در جو زمین نیز مشاهده میشود.
نظر شما