به گزارش ایمنا و به نقل از دفاعپرس، امیر سرتیپ نبی سهرابی در همایش اسوههای صبر و مقاومت که امروز _چهارشنبه سوم اسفندماه_ در دانشگاه شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: حضور زنان در دفاع مقدس یکی از وجوه مغفولمانده دفاع مقدس است که دریایی از مطالب درباره مادران ایثارگران و شهدا را ناگفته باقی گذاشته و به رشته تحریر درنیاورده است. این موضوع جای کار و فعالیت دارد که محققان ما و بانوان وارد روایتگری این میدان شوند و نقشهای متعدد بانوان را برای نسل حاضر بنویسند.
وی افزود: سهم زنان در روایت دفاع مقدس اندک است. هنوز لحظههای حضورشان را در این اتفاق تاریخی آنطورکه باید و شاید ارائه نکردهایم، زیرا نگاه به دفاع مقدس را سختافزاری دیدهایم.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به نقشی که رزمندگان را آماده حضور در جبهه کرد، افزود: پشتیبان اصلی دفاع مقدس بانوان، مادران و همسران رزمندگان بودند که جوانان را آماده کردند، کولههایشان را بستند و بدرقه کردند تا به مقابله با دشمن بروند؛ اما نقش بانوان محدود به اینها نمیشد و در نبود همسر و فرزند، خانواده را اداره میکردند. کسانی که فرزندان را تربیت کردند و به کلاس درس و مدرسه فرستادند، آنانی که اقتصاد کشور را اداره کردند. در جامعه روستایی که وابسته به تولید است، زنان، فرزندان و همسر خود را به جبهه میفرستادند و خود در مزرعه کار میکردند.
امیر سهرابی گفت: آنها که در مقابل دشمن ایستادند، جامعه کوچکی بودند؛ جامعه بزرگتر، بانوانی بودند که پشت جبهه خدمت کردند. صدام جنگ را به زنان ایرانی باخت، چراکه مادر همیشه سعی میکند، فرزند خود را از گزند بلایا دور نگه دارد، اما در دفاع مقدس برعکس این اتفاق افتاد و مادران فرموده امام (ره) را ارجح دانستند، مادران مانع فرزندان خود نشدند که به جبهه بروند، بنابراین این نقش موجب پیروزی رزمندگان در جبهه و جنگ شد.
وی ادامه داد: روزی که به خانه آمدم و دیدم مادرم طلاهای خود را به جبهه اهدا کرده است، گفتم ما در جبهه پیروز میشویم، زیرا این کار را همه مادران رزمندگان انجام دادند و ضامن پیروزی ما شدند.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: زنان در هشت سال دفاع مقدس، هم جای مردان کار کردند و هم جای خود نقشآفرین بودند؛ بانوان سبب تابآوری ملی ما طی هشت سال جنگ شدند. بانوانی که در این مراسم حضور دارند، تبیین نقش مادران در دفاع مقدس است تا نقشه راه و زندگی دختران امروز باشد.
نظر شما