به گزارش ایمنا، سجاد لطفی با اشاره به اقدامات دبیرخانه کارگروه ساماندهی مدولباس کشور اظهار کرد: وظیفه دبیرخانه تنظیمگری و سیاستگذاری، تسهیلگری و تنقیح در بخشهایی است که ما در آن خلأ داریم. حوزه مد دارای زنجیره مشخصی است که ۱۴ عنصر دارد و اگر بخواهیم روی یک عنصر آن تمرکز کنیم و از طریق جشنواره به فراگیرشدن آن بیندیشیم و آن را بررسی کنیم، انتظار ویژهای است.
وی ادامه داد: حداقل آسیبشناسی که از سوی اصحاب رسانه و صاحبنظر انجام شده است، عنوان میشود که بحث تحول و بازنگری نیازمند آن است که در آئیننامه جشنواره مدولباس فجر، مباحثی مطرح شود که در دورههای پیش در آن وجود نداشت؛ چراکه اگر نگاه گذشته به جشنواره درست بود، ما به نتیجه میرسیدیم؛ بنابراین در این دورهها به سمتی رفتیم که به نتیجهای دست نیافتیم.
دبیر کارگروه ساماندهی مدولباس کشور تصریح کرد: ریلگذاری که سالها انجام شد و جشنوارهای که برگزار کردیم، بهطورحتم ثمراتی داشته است. امیدواریم با ریلگذاری جدید و این رویکرد تحولی، به ثمرات بهتری برسیم و حداقل این ۱۴ عنصر را باهم یکجا در تیمهای طراحی و تولید مد و لباس، ویژندها به ویژه ویژند صنعتی ببینیم.
وی افزود: وقتی از واژه مد استفاده میکنید، یعنی تولید عمده سمت طراحان بزرگ است که قلب و مغز تپنده این حوزه هستند، اما صرف تأکید بر فراوانی بر این موضوع، چارهگشایی و راهگشایی برای جامعه نداشتیم. به نظر میرسد طراحان باید در این زنجیره قرار بگیرند تا بتوانیم اتفاقات مثبتی را رقم بزنیم.
لطفی گفت: در جشنواره مدولباس فجر سعی کردیم طراحان وارد میدان شوند و این زنجیره را باهم ببینیم. برای مثال در بخشهای مختلفی که کارگروه فعالیتهایی انجام داده است، این فعالیتها مورد بررسی قرار گرفت. کارگروه در این مدت اقدام به فعالیتهای مثبتی کرده که میتوان به سامانه جامع طراحان، مدرسه طراحی، سامانه جدید شیما اشاره کرد که به سامانه جامع تجارت متصل شده است. همه این اقدامات باید اطلاعرسانی شود و طراحان در جریان اقدامات کارگروه قرار بگیرند.
وی با اشاره به واردات جنسهای قاچاق و ارزان به کشور گفت: حوزه مدولباس، تکبخشی نبوده و کارگروه مدولباس بخشی از یک مجموعه است. کارگروه سالها به این موضوع ورود دارد و حتی نخستین گلایه تولیدکنندگان این است که چرا جلوی قاچاق را نمیگیرند یا برخورد مؤثری نمیکنند. این هم حرف کارگروه است، اما متأسفانه مسائل به هم متصل هستند.
دبیر کارگروه ساماندهی مدولباس گفت: یکی از مشکلات تولیدکنندگان، نوسان قیمت ارز و تأثیر آن بر قیمت مواد اولیه است که سبب میشود قیمت تمام شده محصول افزایش یابد. این موضوعات، مسئلهای نیست که بتوان در این مصاحبه یک راه حل یکخطی ارائه داد. ما بارها در این باره جلساتی را برگزار کردیم و صحبتهایی را انجام دادیم.
وی افزود: «شیما» شناسه بسیار مهمی است که یکی از اهدافش مبارزه با قاچاق به شمار میرود. از این طریق قدری میتوان به مقابله با جنس قاچاق پرداخت. سعی کردیم ریشهای و بسیار فراتر از آنکه شعار میدهیم، عمل کنیم. «شیما» را بهراحتی به دست نیاوردیم و نتایج رایزنی حدود شش ماهه با وزارت صمت بود. نمیتوان بهسادگی از آن بهعنوان اتفاق ساده یاد کرد. برای بحث مقابله با قاچاق تلاشمان را خواهیم کرد تا تولیدکنندگان از آسیبهای آن مصون بمانند.
منبع: مهر
نظر شما