به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا پورابراهیمی امروز _یکشنبه سیام بهمنماه_ در چهارمین نشست سالانه انجمن مالی ایران اظهار کرد: یکی از مسائل مهم اقتصاد کشور در شرایط فعلی، حل مسائل در نظام اجرای کشور است. برای رفع این مسائل نیازمند یک تشکل تخصصی در این حوزه هستیم.
وی افزود: سیاستهای ارزی اولویت مهم امروز ما است که بر سایر متغیرهای اقتصادی کشور سایه انداخته است و اگر تصمیم خوبی برای این حوزه گرفته نشود، اشتباهات گذشته تکرار خواهد شد. نیازمند نگاه حرفهای و تخصصی بر مبنای مبانی علمی، تجربه سایر کشورها و قانون در این زمینه هستیم.
اعلام نرخ ثابت برای ارز، مغایر با قانون است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برای سیاستهای ارزی براساس ماده ۲۰ قانون احکام دائمی بر نرخ ارز شناور، تصمیمگیری میشود. اعلام نرخ ثابت برای ارز، مغایر با قانون است. در دولتهای متعدد پس از انقلاب اسلامی شاهد شوکهای ارزی بودهایم. تعیین نرخ ارز ترجیحی برای اقتصاد ایران، بهطور اساسی یک سیاست شکستخورده است.
پورابراهیمی با اشاره به تجربیات تلخ تعیین ارز ترجیحی که تولید و اقتصاد کشور را در دولت پیش با چالش مواجه کرد، افزود: با تشکیل دولت سیزدهم ارز ترجیحی تعیین تکلیف شد که هزینه بسیاری هم برای کشور داشت. برآورد شده که ۴.۵ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی از محل حذف ارز ترجیحی در سال جاری انجام شده است.
وی تصریح کرد: اقدامات پشتیبانی و سیاستهای اجرایی لازم پس از حذف ارز ترجیحی انجام نشد و در نهایت رئیس کل فعلی بانک مرکزی سیاستهای خود را اعلام کرد. به شدت نگران سیاستهای جدید بانک مرکزی هستیم. دولت نباید دوباره در دام نرخ ارز ترجیحی بیفتد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به تحولات ارزی فعلی، تعیین نرخ ارز ثابت بهطور عملی باعث شده است به جای افزایش عرضه ارز و مدیریت تقاضا، سیاستی مخالف و علیه ناثباتی ارزی در بازار ارز کشور در دستور کار قرار بگیرد.
سود ۳۰ درصدی ثبت سفارش ارز در بانک مرکزی
پورابراهیمی اضافه کرد: هر ثبت سفارش ارز ترجیحی اکنون ۳۰ درصد سود برای فرد دارد و همین موضوع، تقاضای ارز را تشدید کرده است. امروز با نگاه علمی و تخصصی باید کشور را اداره کرد. برخی میگویند میتوانند نرخ دلار را به ۱۰ هزار تومان برسانند! این افراد ادعای خود را باید در عمل به اثبات برسانند.
وی تصریح کرد: رفتار خصمانه آمریکا و اروپا مشخص و نمونه بارز آن در مذاکرات هستهای نمایان است، بنابراین باید با کار علمی و تخصصی در این شرایط هزینههای اقتصادی تحریمها را کاهش دهیم. دولت اقدامات خوبی در حوزه شفافیت اقتصادی و اصلاح نظام مالیاتی انجام داده که شایسته تقدیر است.
نظر شما