فرمان عفو مقتدرانه و مهربانانه

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه، هفدهم بهمن‌ماه ۱۴۰۱_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «فرمان عفو مقتدرانه و مهربانانه» نوشت: اعلام بخشودگی در مناسبت‌هایی همچون دهه فجر اگر چه سنتی هر ساله است با این حال مشمولین عفو گسترده کنونی هم از میان محکومان و هم از میان متهمان حوادث اخیر هستند که هنوز مراحل محاکمه را به پایان نرسانده‌اند.

در نامه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای به مقام معظم رهبری آمده است: در جریان حوادث اخیر تعدادی از افراد به ویژه جوانان در اثر القائات و تبلیغات دشمن مرتکب رفتارهای نادرست و جرایمی شدند که علاوه بر گرفتاری برای خود، باعث زحمت خانواده و نزدیکان خویش گردیدند و اکنون تعداد قابل توجهی از آنان بعد از برملا شدن نقشه دشمنان خارجی و جریان‌های ضد انقلاب و ضد مردمی با اظهار پشیمانی و ندامت تقاضای بخشش دارند.

رئیس قوه قضائیه در این نامه با بیان اینکه کلیات شرایط و ضوابط عفو و تخفیف مجازات متهمان و محکومان پس از انجام کارهای کارشناسی و مشورت با مقامات ذی صلاح در دو بخش تهیه شده، ضمن اعلام شروط عفو و تخفیف مجازات برای متهمان و محکومان حوادث اخیر تأکید کرده است: پرونده متهمان و محکومان در صورت داشتن شرایط مندرج، در هر مرحله‌ای که باشد، مختومه می‌گردد.

عدم ارتکاب جاسوسی به نفع اجانب، عدم ارتباط مستقیم با عوامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی، عدم ارتکاب قتل و جرح عمدی، عدم ارتکاب تخریب و احراق تأسیسات دولتی و نظامی و عمومی و نداشتن شاکی یا مدعی خصوصی شرایطی است که متهمان و محکومان حوادث اخیر برای قرار گرفتن در شمول عفو باید از آن برخوردار باشند.

به مناسبت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و اعیاد رجبیه و شعبانیه، رهبر معظم انقلاب با پیشنهاد رئیس قوه قضائیه مبنی بر عفو معیاری و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر و همچنین محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب و سازمان قضائی نیروهای مسلح موافقت کردند.

اعلام بخشودگی در مناسبت‌هایی همچون ایام‌الله دهه فجر اگر چه سنتی هر ساله است، با این حال عفو گسترده کنونی هم از میان محکومان است و هم از میان متهمان و بازداشت شدگان حوادث اخیر که هنوز مراحل محاکمه را به پایان نرساندند.

بچه‌های خودمان...

این مهم بر رویکرد پدرانه مقامات عالی نظام نسبت به جوانانی ابتنا دارد که بر اثر هیجانات در دام معاندان سازمان‌دهنده اغتشاشات افتادند. چنانکه مقام معظم رهبری در دیدار با دانش‌آموزان به مناسبت ۱۳ آبان از این عده تحت عنوان «بچه‌های خودمان» که به دلیل برخی هیجان‌ها و احساسات و برخی بی‌دقتی‌ها در مسائل وارد میدان شدند، یاد کردند و در دیداری با مردم اصفهان درباره نحوه برخورد با عناصری که بر اثر فریب با دشمن همراهی کردند، فرمودند این افراد را باید متنبه و موعظه و هدایت و بیدار کرد تا با دشمن هم‌صدایی نکنند.

چنین نگاهی که پیش‌تر در مواضع رئیس قوه قضائیه نیز بازتاب یافته بود در متن درخواست عفو اخیر نیز به روشنی مطرح شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در نامه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای به مقام معظم رهبری آمده است: در جریان حوادث اخیر تعدادی از افراد بویژه جوانان در اثر القائات و تبلیغات دشمن مرتکب رفتارهای نادرست و جرایمی شدند که علاوه بر گرفتاری برای خود، باعث زحمت خانواده و نزدیکان خویش گردیدند و اکنون تعداد قابل توجهی از آنان بعد از برملا شدن نقشه دشمنان خارجی و جریان‌های ضد انقلاب و ضد مردمی با اظهار پشیمانی و ندامت تقاضای بخشش دارند.

رئیس قوه قضائیه در این نامه با بیان اینکه کلیات شرایط و ضوابط عفو و تخفیف مجازات متهمان و محکومان پس از انجام کارهای کارشناسی و مشورت با مقامات ذی صلاح در دو بخش تهیه شده، ضمن اعلام شروط عفو و تخفیف مجازات برای متهمان و محکومان حوادث اخیر تأکید کرده است: پرونده متهمان و محکومان درصورت داشتن شرایط مندرج، در هر مرحله‌ای که باشد، مختومه می‌گردد.
عدم ارتکاب جاسوسی به نفع اجانب، عدم ارتباط مستقیم با عوامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی، عدم ارتکاب قتل و جرح عمدی، عدم ارتکاب تخریب و احراق تأسیسات دولتی و نظامی و عمومی و نداشتن شاکی یا مدعی خصوصی شرایطی است که متهمان و محکومان حوادث اخیر برای قرار گرفتن در شمول عفو باید از آن برخوردار باشند.

فرمان عفو مقتدرانه و مهربانانه

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «رکورد رژیم پهلوی در وطن‌فروشی و خیانت» نوشت: غالب عکس‌های باقی مانده از رضاخان پهلوی و پسرش محمدرضا، آن‌ها را در لباس نظامی نشان می‌دهد و این تصور را به ذهن متبادر می‌سازد که آن‌ها دارای نگرشی نظامی بوده‌اند که آثار آن اقتداری برای حفاظت از مرزها و امنیت ملی بوده است اما مروری بر تاریخ مربوط به جدایی بخش‌هایی از جغرافیای کشور در دوران رژیم پهلوی نشان‌دهنده این واقعیت تلخ است که این شمایل نظامی‌گری پدر و پسر، فقط برای اعمال استبداد و سرکوب داخلی بوده و همان‌قدر که در برابر مطالبات برحق مردم در داخل با زور و قلدری برخورد کرده‌اند، در برابر فشار تهدید بیگانگان حاتم‌بخشی و عقب‌نشینی پیشه کرده‌اند.

واگذاری بخش‌هایی از اراضی کشور یک رویه ذلیلانه در رژیم پهلوی بوده که با چشم‌پوشی از حاکمیت ایران بر قصبه فیروزه به نفع شوروی سابق، در دوره وزیرالوزرایی رضاخان در دوران قاجار شروع شده که برای کسب قدرت به دور از حساسیت حاکمان مسکو صورت گرفت و بعدها به آن رسمیت داده شد.

مشهورترین موارد واگذاری نواحی کشوری به بیگانگان در دوران پهلوی که متأسفانه با توافق در فضای کاخ و دربار و نه در میدان جنگ و درگیری اتفاق افتاده عبارتند از: ۱- واگذاری منطقه آرارات کوچک به کشور ترکیه در زمان عملیات ترکیه علیه کردهای آرارات که با عقب‌نشینی نیروهای ایرانی از مرزها و باز گذاشتن دست ارتش ترکیه برای محاصره کردها با استفاده از خاک ایران در سال ۱۳۰۹ انجام شد و نوعی خوش‌خدمتی به نیروهای آتاتورک برای سرکوب کردها به حساب می‌آمد.

۲- واگذاری مناطق نفتی مورد مناقشه در بین قصرشیرین و خانقین و حق کشتیرانی در اروند به جز پنج‌کیلومتر آب‌های مقابل آبادان تا خط تالوگ به کشور عراق که عملاً حق کشتیرانی را از ایران سلب و مسیر اروندرود را به کشور عراق واگذار کرده و خط مرزی ما را سواحل شرقی اروند قرار می‌داد.

همین اشتباه راهبردی، بعدها دستاویز صدام برای نقض قرارداد ۱۹۷۵ و شروع جنگی خانمانسوز و هشت ساله علیه ایران شد و حتی با سقوط صدام به دلیل تقویت ریشه تاریخی اختلاف و ایجاد بهانه با این حاتم‌بخشی عراق جدید هم حاضر به انصراف از این لقمه چرب و ارزشمند نبوده است.

۳- واگذاری دشت ناامید و مناطق هشتادان، موسی‌آباد و شمتیخ به افغانستان در قبال استفاده مساوی ایران و افغانستان از آب رودخانه هیرمند که نه‌تن‌ها نتوانست حقابه ایران را تأمین کند، بلکه بخش وسیعی از اراضی مستعد کشاورزی و منطقه حائل و ارزش راهبردی از دست رفت و به وسعت افغانستان افزوده شد.

۴- واگذاری مجموعه جزایر راهبردی بحرین به اعراب، پس از بروز تنش با شیوخ عرب و فشار انگلیس خبیث که با مصاحبه نسنجیده محمدرضا پهلوی با یک نشریه انگلیسی، زمینه یک نظرخواهی موهوم را برای استقلال آن از ایران فراهم و سپس با اعلام نظر شورای امنیت سازمان ملل آن را به رسمیت شناخت. شوری این اقدام خیانت‌بار به آن اندازه بود که بعضی رجال سیاسی رژیم نسبت به آن احساس ننگ می‌کردند.

اما فراماسونی درباری مثل هویدا، با کمال وقاحت اعلام کرد: «بحرین دختر ما است، دختر که بزرگ می‌شود به خانه شوهر می‌رود.» زمینه‌ها و عوامل این وطن‌فروشی و امتیازدهی به بیگانگان را به قیمت ضربه به ارزش و وزن ژئوپلتیک کشور می‌توان در موارد زیر جست‌وجو کرد: اولاً رضاخان و پسرش فاقد تفکر و هوش راهبردی و آینده‌نگرانه بوده و همین ضعف فکری و سواد رسانه‌ای موجب شده تا نواحی راهبردی مثل آرارات در نگاه آن‌ها یک تپه فاقد ارزش تلقی شود که مهم نیست دست چه کسی باشد، مهم این است که دوستی دو کشور حفظ شود!؟

ثانیاً روحیه وابستگی به بیگانگان و ضعف نفس رضاخان و محمدرضا موجب فرمانبری، اطاعت و کوتاه آمدن در برابر تهدید و خطر بوده و همین شخصیت حقیر دیکتاتوری، همان مقدار که در برابر مردم با قلدری و اجبار عمل می‌کرد در برابر بیگانه رام و مطیع بود.

ثالثاً فقدان شناخت و عمق سیاسی موجب می‌شد با نگاهی ساده‌اندیشانه این بذل و بخشش‌ها زمینه ثبات و دوستی پایدار با کشورهای همسایه تلقی شود.

حال آنکه مواردی مثل بخشش آرارات به ترکیه، زمینه‌ساز طمع پیشروی نوعثمانی‌گری به شرق و تحریک آذربایجان شده و پیش از این هم واگذاری حق کشتیرانی در عراق در اروندرود، بهانه صدام برای جنگ هشت ساله شده بود.

آخر اینکه در وطن‌فروشی و خیانت به حاکمیت ارضی کشور و آن هم در شرایط غیر جنگی و با توهم تقویت ثبات باید رژیم پهلوی را صاحب یک رکورد تاریخی دانست که روی شاه‌سلطان حسین‌ها و پادشاهان قاجار را نیز سفید کرده‌اند.

فرمان عفو مقتدرانه و مهربانانه

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «‌۳ منبع افزایش ۵۴ درصدی مالیات در سال آینده» نوشت: نشست خبری رئیس کل سازمان امور مالیاتی دیروز با خبرهای متنوعی همراه بود، از تعیین اداره کلی برای مالیات سلبریتی ها تا هدف گذاری رشد ۵۴ درصدی درآمدهای مالیاتی در بودجه سال آینده و البته رسیدگی به ۲۱۳ همت پرونده‌های مالیاتی که از گذشته بلاتکلیف مانده‌اند و تعیین قطعی مالیات مشاغل و اصناف بر اساس درآمد پوزهایشان.

با این حال داود منظور بر این نکته هم تاکید کرد که قرار نیست با افزایش درآمدهای مالیاتی این سازمان فشاری به مالیات دهندگان بیاید چون منابع متنوعی درنظر گرفته شده است که در ادامه می‌خوانید.

منظور با بیان اینکه سهم مالیات از تأمین بودجه دولت ۵۸ درصد است، افزود: قرار نیست فشاری به مالیات‌دهندگان وارد شود. مجموع افزایش درآمد مالیاتی در سال آینده از ۴۵۴ هزار میلیارد تومانِ امسال، قرار است به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان برسد که ۵۴ درصد رشد خواهد داشت.

وی در باره منبع افزایش درآمدهای مالیاتی به ۳ منبع پرونده‌های بلاتکلیف، مالیات برارزش افزوده و قانون پایانه‌های فروشگاهی اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی پرونده مالیاتی از دوره قبل داریم که قطعی نشده و در هیئت‌های حل اختلاف و هیئت‌های رسیدگی بدوی قرار دارند و بلاتکلیف مانده‌اند که رقم آن به ۲۱۳ همت می‌رسد و باید این پرونده‌ها سریع تعیین تکلیف شود.

وی با اشاره به اینکه منبع دیگر مالیات بر ارزش افزوده است گفت: قرار است ۴۵ درصد مالیات از این محل وصول شود که کاملاً تابع قیمت است. در واقع اگر قیمت‌ها افزایش یابد مالیات بر ارزش افزوده هم افزایش پیدا خواهد کرد.

منظور افزود: همچنین با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و اشراف اطلاعاتی سازمان مالیاتی بر معاملات افراد پیش‌بینی می‌شود درآمد جدیدی کسب کنیم. رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین گفت: سلبریتی‌ها مانند دیگر مؤدیان هستند و بر اساس میزان درآمدی که دارند مشمول مالیات می‌شوند؛ اداره کلی در تهران فقط برای مالیات سلبریتی‌ها راه‌اندازی شده و همه قراردادهای این افراد را بررسی و شناسایی می‌کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته در قالب تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف رشد ۱۰ تا ۱۵ درصد به صورت توافقی حاصل می‌شد، در نتیجه میزان رشد مالیات اصناف کمتر از رشد مالیات بر حقوق و دستمزد شده بود اما از امسال روش توافقی برداشته و مالیات مقطوع ماده ۱۰۰ بر اساس واریز به پوزها در نظر گرفته شد.

منظور اظهار کرد: ۳/۳ میلیون مؤدی مالیاتی در بخش مشاغل مالیات قطعی خود را پذیرفتند که این مالیات از محل درآمد ناشی از فروش به دست می‌آید و امسال در ارائه اظهارنامه تبصره ۱۰۰ رشدی معادل ۲۰۰ درصد اتفاق افتاده و پیش‌بینی می‌کنیم میزان مالیات هم به همین مقدار باشد که گامی در جهت ایجاد عدالت مالیاتی بین مشاغل و حقوق‌بگیران برداشته خواهد شد.

وی تأکید کرد: در برخی از اصناف میانگین مالیات دو برابر سال قبل و در برخی اصناف حتی سه برابر افزایش یافته است. همچنین به گزارش مهر معاون وزیر اقتصاد از شناسایی ۹۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی از ۳ میلیون واحد صنفی و ۳۰۰ هزار شرکت اقتصادی فعال طی ۳ سال گذشته خبر داد.

داود منظور گفت: بررسی‌ها نشان داد که ۳۰۰ هزار شرکت در ۳ سال گذشته فعال بوده‌اند اما اظهارنامه و مالیات نداده‌اند. ما برای این شرکت‌ها اظهارنامه مالیاتی تولید کردیم. مجموع مالیات این شرکت‌ها و واحدهای صنفی ۹۰ هزار میلیارد تومان است.

فرمان عفو مقتدرانه و مهربانانه

کد خبر 639008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.