فاطمه فخراییفرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: امروز _یکشنبه شانزدهم بهمن_ ماه به فاز کامل خواهد رسید؛ حوالی غروب خورشید طلوع و هنگام طلوع خورشید غروب میکند و کل شب در آسمان قابل رصد است. در فرهنگ بومی آمریکایی ماه کامل فوریه، ماه برفی نامیده میشود. نام هر ماه کامل نشاندهنده ویژگیهای زمانی است که در آن رخ میدهد.
وی افزود: ماه کامل فوریه ماه طوفانی، ماه استخوانی یا ماه گرسنگی نامیده میشود که همه آنها به آب و هوای سرد و کمبود مواد غذایی و مشکلاتی اشاره میکند و بومیان آمریکا در این ماه با آن مواجه بودند. قبایل مختلف آمریکای شمالی نامهای مختلفی برای توصیف ماه فوریه دارند. زمان دقیق قرار گرفتن ماه در فاز بدر امروز _یکشنبه شانزدهم بهمنماه_ ساعت ۲۱:۵۸ است. لحظهای که ماه به فاز کامل میرسد؛ در صورت فلکی سرطان قرار میگیرد و فاصله آن از زمین حدود ۴۰۵ هزار کیلومتر است.
خوشه کندوی عسل در کنار ماه
این کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: یکشنبه _شانزدهم بهمنماه_ میتوانیم شاهد مقارنه ۳.۵ درجهای ماه و خوشه ستارهای کندوی عسل باشیم. خوشه کندوی عسل یا M44 در صورت فلکی سرطان قرار دارد و به عنوان خوشهای باز که حدود ۱۵ سال نوری وسعت دارد دارای حداقل هزار ستاره است. M44 در فاصله ۶۰۰ سال نوری از ما قرار گرفته و یکی از نزدیکترین خوشههای ستارهای به منظومه شمسی است. اگرچه ستارههای این خوشه جوان هستند، اما با حدود ۶۰۰ میلیون سال سن، در مقایسه با خورشید که ۴.۵ میلیارد سال سن دارد، بسیار جوان هستند.
وی ادامه داد: ماه ۱۴ روزه با ۹۹ درصد روشنایی حدود ساعت ۱۷:۵۰ در وضعیت مقارنه با این خوشه ستارهای قرار میگیرد. قدر ماه منفی ۱۲.۳ و خوشه کندوی عسل ۳.۱ است که برای رصد این پدیده به ابزار اپتیکی نیازمند هستید. اجرام تا زمان طلوع خورشید قابل رصد هستند. طلوع خورشید ساعت ۶:۳۶ و ماه ۱۷:۱۷ است.
نظر شما