شکایت جمهوری آذربایجان از ایران به سازمان‌های بین‌المللی

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که از حادثه رخ‌داده در سفارت این کشور در تهران به مجامع بین‌المللی شکایت کرده است.

به گزارش ایمنا، وزارت خارجه آذربایجان اعلام کرد که بیست‌وهفتم ژانویه اسنادی حاوی درخواست‌هایی برای محکومیت بین‌المللی حمله تروریستی به سفارت جمهوری آذربایجان در جمهوری اسلامی ایران، شناسایی و مجازات سریع سازمان‌دهندگان و عاملان این اقدام تروریستی همچنین تحقق تعهدات ناشی از کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک، برای تصویب به سازمان‌ها و پلت‌فرم‌های بین‌المللی مربوطه ارائه شد.

در این بیانیه آمده است: از زمان وقوع این حمله تاکنون، این حمله توسط حدود ۱۰۰ کشور و دبیرخانه تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی محکوم شده و لزوم مجازات عاملان این اقدام عمل در بیانیه‌ها مورد تأکید قرار گرفته است.

باکو مدعی شد که ایران تلاش کرده است از افشای گسترده این حمله تروریستی در سطح بین‌المللی در سازمان‌های بین‌المللی که عضو آن است و تصمیمات بر اساس اجماع است، جلوگیری کند، در این راستا، ایران به پیش‌نویس بیانیه‌های ارسالی آذربایجان به دفتر هماهنگی جنبش غیرمتعهدها (NAM) و کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (CICA) بلافاصله پس از حمله اعتراض کرد.

در این بیانیه چنین ادعا شده است که ایران برای حمایت از جایگاه خود در سازمان‌های مذکور از کشورهای متعددی درخواست کرده است، اما از میان ۱۲۰ کشور غیرمتعهد، تنها سوریه و هند از موضع ایران حمایت کردند، دلیل این کشورها در مخالفت با تصویب اسناد مذکور این بود که حملات تروریستی در کشورهای مختلف قبلاً در جنبش عدم‌تعهد محکوم نشده است و مسائل دوجانبه بین این کشورها به تریبون‌های بین‌المللی از جمله کشورهای غیرمتعهد کشیده نشود، با این حال، جنبش غیرمتعهدها در بسیاری از موارد اسناد متعددی را در محکومیت حملات تروریستی رخ‌داده در کشورهای عضو و تأکید بر حفاظت از نمایندگی‌های دیپلماتیک به تصویب رسانده است.

باکو در ادامه بیانیه تند خود علیه تهران آورده است: ما این اقدام تحریک‌آمیز ایران را محکوم و اعلام می‌کنیم که باید به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند. آذربایجان از تمام بسترهای بین‌المللی مربوطه برای محکومیت گسترده اقدام تروریستی علیه سفارت خود و مجازات عاملان این اقدام استفاده خواهد کرد.

این اقدامات باکو در حالی است که ایران از همان ابتدا با جدیت به‌دنبال ماجرا بوده است و بعد از مدتی مشخص شد که این حمله ناشی از اختلافات شخصی بوده است و نه اقدامی سیاسی، با وجود این، مقامات باکو تأکید دارند که این یک اقدام برنامه‌ریزی‌شده و تروریسم دولتی است که اسنادی هم در این خصوص دارند اما تاکنون سندی ارائه نداده‌اند.

منبع: تسنیم

کد خبر 638159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.