تعداد مصدومان زلزله به بیش از ۱۰۰۰ نفر افزایش یافت / ارسال چادر امدادی از اصفهان به خوی

درپی وقوع زلزله در خوی و پس‌لرزه‌های ناشی از آن از شب گذشته امدادرسانی به مردم زلزله‌زده این شهر ادامه دارد این زمین لزره تاکنون بیش از یک‌ هزار مصدوم برجای گذاشته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ساعت ۲۱:۴۴ شب گذشته _شنبه هشتم بهمن‌ماه_ زلزله ۵.۹ ریشتری خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند. این زلزله در عمق هفت کیلومتری زمین ثبت شده است و امدادرسانی نیروهای امدادی از جمله هلال‌احمر، اورژانس، آتش‌نشانی به مناطق زلزله‌زده، از شب گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد تا اقدامات لازم برای زلزله‌زدگان انجام شود و مشاهدات اولیه از حجم بالای تخریب منازل و ساختمان‌ها در این شهرستان خبر می‌دهد و این زمین لرزه تاکنون بیش از یک‌هزار مصدوم و سه کشته برجای گذاشته است.

مصدومان زلزله خوی به ۱۳۹۷ نفر رسید

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تعداد مصدومان زلزله خوی، اظهار کرد: در مجموع مصدومان زلزله شهرستان خوی به ۱۳۹۷ نفر رسید که ۱۳۷۸ نفر مربوط به شهرستان خوی، ۹ نفر از سلماس و ۱۰ نفر از چایپاره هستند.

وی ادامه داد: به تازگی ۳۵ نفر از مصدومان در بیمارستان بستری شدند که پنج نفر از شهرستان خوی، ۱۰ نفر سلماس، ۱۹ نفر از ارومیه و یک نفر از شهر تبریز است.

سخنگوی اورژانس کشور با بیان اینکه وضعیت ۱۵۶۰ بیمار در شهرستان خوی توسط پزشکان بررسی شد، تصریح کرد: ۱۵۰ مورد کلرسنجی منابع آب آشامیدنی و ۱۵۰ مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع غذا انجام شد.

وی اضافه کرد: مراقبت بهداشتی و درمانی از ۱۹۶۸ مادر باردار انجام شد، ۳۵۶ خانوار خدمات سلامت روان و ۹۵ خانوار نیز توسط تیم‌های برای بررسی شیوع بیماری‌های واگیردار مورد بررسی قرار گرفت.

ارسال ۱۰۰۰ دستگاه چادر امدادی از اصفهان به خوی

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی که خسارت‌هایی به خانه‌های اهالی این منطقه وارد شده است، اظهار کرد: به‌منظور کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان زلزله این شهرستان تعداد یک هزار دستگاه چادر امدادی با سه دستگاه تریلر و کامیون از جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان به آذربایجان غربی ارسال شده است.

آماده‌سازی محل‌های ضروری در خوی / تأسیسات شهر و ساختمان‌های شهرداری آسیب جزئی دیده است

حسن نصرالله‌پور، شهردار خوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص اقدامات شهرداری در راستای کمک به زلزله‌زدگان خوی، اظهار کرد: در پی وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در شهر خوی، نیروهای خدمات‌رسانی شهرداری خوی برای کمک به شهروندان زلزله زده به محل اعزام شدند و در حال حاضر در کنار دستگاه‌های خدمات‌رسان عضو ستاد بحران شهرستان، مشغول آواربرداری و خدمت به هموطنان است.

وی افزود: با همت مجموعه نهادهای شهری، برداشت‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شد.

شهردار خوی با بیان اینکه بعضی تأسیسات و ساختمان‌های شهرداری دچار آسیب‌های جزئی شده است و نیاز به تعمیرات اساسی نداریم، خاطرنشان کرد: تأسیسات و زیرساخت‌های شهری آسیب ندیده است و قطعی آب، برق و گاز نداشته‌ایم.

۲۲۰۰ خانواده در خوی اسکان اضطراری یافتند

حمید محبوبی، رئیس جمعیت هلال‌احمر آذربایجان غربی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اقدامات انجام شده برای زلزله‌زدگان خوی، اظهار کرد: بیش از ۸۵۰۰ چادر و ۳۷۰۰ موکت در اختیار زلزله‌زدگان این شهرستان قرار گرفته است.

وی در خصوص خدماتی که تاکنون به زلزله‌زدگان ارائه شده است، ادامه داد: ۶۴۰۰ بسته غذایی و ۶۱۰۰ وسایل گرمایشی نیز از دیگر فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر آذربایجان غربی تا ساعت چهار صبح امروز _سه‌شنبه یازدهم بهمن‌ماه_ بوده است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر آذربایجان غربی با اشاره به اسکان اضطراری خانوارهای خوی گفت: ۳۵ مرکز اسکان اضطراری برای ۲۲۰۰ خانوار در نظر گرفته شده است و آن‌ها اسکان یافتند.

تخریب ۴ مدرسه در اثر زلزله

قهرمان رحمانی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان آذربایجان غربی، گفت: در روز نخست بازدید، پنج تیم ارزیابی به تعداد ۱۵ نفر از مهندسان اداره کل نوسازی عازم این مناطق شده است و روند ارزیابی‌ها توسط تیم کارشناسی ادامه دارد.

وی ادامه داد: ۱۲ مدرسه در کانون زلزله و منطقه فیرورق دچار آسیب شده‌اند که از این تعداد چهار مدرسه تخریبی و مابقی نیازمند تعمیرات جزئی و کلی هستند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان آذربایجان غربی تصریح کرد: بر اساس ارزیابی این تیم‌ها که از ۵۰ مدرسه در کانون زلزله در شهرستان خوی انجام شده است به جز مدارس یاد شده سایر کلاس‌ها و مدرسه‌ها مشکلی ندارند.

وی اضافه کرد: بعد از بازدید کامل از مدارس موجود در مناطق روستایی و شهری میزان خسارت‌ها اعلام می‌شود.

علی مطهری، مدیرکل آموزش‌وپرورش استان آذربایجان غربی نیز در این خصوص، گفت: پیگیری‌های جدی و مستمر جهت تأمین اعتبار ویژه برای بازسازی و تعمیرات مدارس مناطق زلزله‌زده، تکمیل تجهیزات و امکانات موردنیاز برای این مدارس مورد انتظار است.

وی افزود: به‌کارگیری از همه امکانات و ظرفیت‌ها برای بازسازی، مقاوم‌سازی و سازماندهی هرچه سریع‌تر و بهتر مدارس آسیب‌دیده الزامی است.

ارسال ۵۰۰ هزار لیتر نفت سفید به خوی

علیرضا دلداده مقام، سخنگوی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اردبیل گفت: ۵۰۰ هزار لیتر نفت سفید توسط ۱۵ دستگاه نفتکش از انبار نفت اردبیل به مقصد منطقه زلزله‌زده خوی ارسال شد، این میزان سوخت برای یاری‌رساندن به هم‌وطنان آسیب‌دیده از زلزله به مقصد خوی ارسال شده است.

وی افزود: دو دستگاه نفتکش شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اردبیل نیز شنبه شب هم‌زمان با وقوع زلزله با هماهنگی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه در شهرستان خوی مشغول خدمت‌رسانی شده‌اند.

سعید مهری، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز از اعزام یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به همراه سه کادر اورژانس ۱۱۵ استان به منطقه زلزله‌زده خوی خبر داد و افزود: شنبه شب در پی وقوع زلزله در شهر خوی و اعلام آماده‌باش سازمان اورژانس کشور به مراکز اورژانس شمال‌غرب، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس با سه نیروی اورژانس در دقایق اولیه بعد از زلزله به منطقه اعزام شد و هم‌اکنون در حال امدادرسانی به مصدومان زلزله در خوی هستند.

وی خاطرنشان کرد: تیم واکنش سریع اورژانس نیز با دو دستگاه آمبولانس در وضعیت آماده‌باش قرار دارد تا در صورت نیاز و با هماهنگی اورژانس کشور به منطقه اعزام شود.

امدادرسانی ۹ استان کشور به زلزله‌زدگان خوی

مرتضی مرادی‌پور، معاون عملیات سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر از کمک رسانی ۹ استان معین به زلزله‌زدگان خوی خبرداد، گفت: در پی زمین‌لرزه ۵.۹ ریشتری ساعت ۲۱:۴۴ روز شنبه هشتم بهمن‌ماه که در عمق هفت کیلومتری شهرستان خوی آذربایجان غربی به وقوع پیوست، استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، گیلان، تهران، مرکزی، همدان، زنجان و قزوین با ارسال تجهیزات شامل اقلام زیستی، والور، پتو، چادر، بسته‌های ۷۲ ساعته و اعزام نیروی انسانی به کمک زلزله‌زدگان خوی آمدند.

وی افزود: علاوه‌بر این جمعیت هلال‌احمر استان‌های معین، تیم‌های آنست خود را نیز برای کمک و جست‌وجو به مناطق زلزله‌زده اعزام کردند.

مصدومیت بیش از ۱۰۰۰ نفر و اسکان اضطراری به ۱۸ هزار تن

صادق محمودی، سرپرست سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر آخرین وضعیت امدادرسانی و اقدامات این سازمان حدود ۲۴ ساعت پس از زلزله ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه دقایقی پس از وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری که شنبه شب در شهرستان خوی رخ داد، تیم‌های ارزیاب و امدادونجات جمعیت هلال‌احمر به مناطق متأثر از زلزله اعزام شدند، گفت: از همان دقایق نخست تمامی تیم‌های امدادی در استان آذربایجان غربی و استان‌های اطراف به حالت آماده‌باش درآمده و اقدامات امدادی نیز در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه آخرین شمار مصدومان زلزله ١٠١٧ نفر اعلام شده است، اضافه کرد: عمده این افراد به دلیل ترس یا حین فرار از زلزله دچار آسیب شده‌اند، برابر آمار رسمی اعلام شده از سوی اورژانس کشور نیز سه تن جان خود را از دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه در مجموع ۳۳ روستا و ۱۵ منطقه شهری از سوی امدادگران جمعیت هلال‌احمر مورد ارزیابی و امدادرسانی قرار گرفته است، تصریح کرد: تاکنون ۱۸ هزار و ۷۰۲ نفر با توزیع چادر و در اردوگاه اسکان اضطراری داده شده‌اند.

محمودی ادامه داد: ۴۱۵۶ تخته چادر، ۳۸۰ شعله والور، ۴۳۶ دستگاه بخاری و ۴۳۶ بسته غذایی در میان زلزله‌زدگان توزیع شده است، توزیع ۴۳۸۰ تخته پتو و ۱۸۹۰ موکت از دیگر اقدامات انجام شده از سوی هلال‌احمر از زمان وقوع زلزله تاکنون است.

وی با بیان اینکه ۳۶۵ نیروی عملیاتی جمعیت هلال‌احمر در مناطق زلزله‌زده مستقر هستند، خاطرنشان کرد: دیگر امدادگران استان آذربایجان غربی همچنان در آماده‌باش کامل قرار دارند.

سرپرست سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه عملیات جست‌وجو و نجات در مناطق زلزله زده صبح روز یکشنبه به پایان رسید، افزود: البته حضور امدادگران در مناطق زلزله‌زده همچنان ادامه دارد.

وی از برپایی ٢٤ اردوگاه اسکان اضطراری در سطح شهر، روستاها و مدارس ایمن در بخش خوی خبر داد و خاطرنشان کرد: علاوه‌بر استان آذربایجان غربی، حضور تیم‌های واکنش سریع از استان‌های تهران، اردبیل، آذربایجان شرقی، قزوین و زنجان نیز انجام شده است.

محمودی گفت: اعزام محموله‌های امدادی از طریق سه فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش به وزن تقریبی ٥٢ تن نیز انجام شده است.

اعزام ۲ دستگاه آمبولانس ۱۱۵ مهاباد به خوی

طاهر آریا، مسئول مرکز فوریت‌های پزشکی مهاباد گفت: دو دستگاه آمبولانس به همراه چهار نیرو از شهرستان مهاباد برای ارائه خدمات درمانی به آسیب‌دیدگان زلزله به خوی اعزام شدند.

وی افزود: پس از وقوع زلزله در شهرستان خوی بلافاصله طی هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دو اکیپ از فوریت‌های پزشکی شهرستان مهاباد به محل وقوع حادثه عزیمت کردند.

مسئول مرکز فوریت‌های پزشکی مهاباد اظهار کرد: از زمان حضور فوریت‌های پزشکی مهاباد در محل حادثه حداقل پنج مأموریت اعزام بیمار از بیمارستان قمربنی‌هاشم خوی به ارومیه و تبریز توسط آمبولانس‌ها انجام گرفته است.

وی گفت: این مرکز جهت اعزام اکیپ‌های سوم و چهارم نیز اعلام آمادگی کرده تا در صورت نیاز به خوی اعزام شوند، همچنین تجهیزات کاملی از جمله آزمایشگاه سیار، آمبولانس، داروهای موردنیاز نیز به همراه تیم اعزامی به منطقه ارسال شده و تاکنون مشکلی از نظر خدمات پزشکی، درمانی در منطقه زلزله‌زده خوی وجود نداشته است.

افزایش شمار مصدومان زلزله خوی به ۹۷۳ نفر / بستری ۲۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه

مجتبی خالدی؛ سخنگوی سازمان اورژانس کشور با اشاره به آمار مصدومان زلزله خوی، اظهار کرد: تاکنون ۹۷۳ مصدوم زلزله خوی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان آذربایجان غربی مراجعه کرده‌اند که مراجعه ۸۵۸ نفر از آنان به بیمارستان شهرستان خوی و مابقی به بیمارستان‌های شهرستان‌های سلماس و چایپاره بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۴ مصدوم زلزله بستری هستند، افزود: ۷۰ مصدوم نیز تاکنون توسط اورژانس به بیمارستان‌های سلماس و ارومیه منتقل شده‌اند. ۱۰ مصدوم زلزله خوی جراحی اورژانسی داشته و ۲۴ نفر نیز در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس با بیان اینکه سه نفر در این زلزله جان باخته‌اند، گفت: دو فوتی ناشی از تروما و یک فوتی نیز ناشی از ایست قلبی بوده است که منوط به تأیید نهایی پزشکی قانونی است. از طرف سازمان اورژانس کشور تاکنون ۴۵ دستگاه آمبولانس و ۱۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس به منطقه زلزله زده خوی اعزام شده است و این آمبولانس‌ها تا شرایط ارائه خدمات عادی نشود، در منطقه حضور خواهند داشت.

آماده‌باش مراکز بیمه‌ای و درمانی تأمین‌اجتماعی برای ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان زلزله خوی

میرهاشم موسوی؛ مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در تماس تلفنی با مقصود مقدمی‌کیا مدیرکل تأمین‌اجتماعی و عبدالله مسافر یادگاری مدیر درمان تأمین اجتماعی استان آذربایجان غربی، ضمن اطلاع از وضعیت مراکز بیمه‌ای و درمانی تأمین‌اجتماعی در منطقه زلزله‌زده، بر لزوم تلاش حداکثری و استفاده از همه ظرفیت‌های سازمان تأمین اجتماعی در منطقه و استان تاکید کرد و در خصوص ارائه خدمات فوری به حادثه‌دیدگان و آماده‌باش مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی استان برای ارائه خدمات‌رسانی به مصدومان این حادثه، دستورهای لازم را صادر کرد.

سازمان تأمین اجتماعی در شهرستان خوی دارای یک شعبه بیمه‌ای، یک بیمارستان و یک درمانگاه تخصصی است که در حال فعالیت و ارائه خدمات بیمه‌ای و درمانی هستند و براساس آخرین گزارش دریافتی از منطقه زلزله‌زده، صبح امروز حدود ۱۵۰ نفر از مصدومان حادثه زلزله به بیمارستان تأمین‌اجتماعی امیرالمومنین (ع) شهرستان خوی مراجعه کردند و پس از دریافت خدمات سرپایی ترخیص شدند.

۱۹ اردوگاه اسکان اضطراری در خوی برپا شد / آغاز توزیع اقلام امدادی، ساعاتی پس از وقوع زلزله

پیرحسین کولیوند؛ رئیس جمعیت هلال‌احمر، اظهار کرد: ۱۹ اردوگاه اسکان اضطراری در این شهرستان برپا و پس از تأیید خبر وقوع زلزله، هفت تیم ارزیاب به شهرستان خوی اعزام شد. همچنین پس از ارزیابی اولیه در استان آذربایجان غربی، وضعیت قرمز و در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، زنجان، قزوین، تهران، گیلان و مازندران، وضعیت نارنجی اعلام شده است.

وی ادامه داد: فراخوان اعضای سامانه مدیریت پاسخگویی اضطراری سازمان، استان آذربایجان غربی و استان‌های معین و تشکیل جلسه پاسخ اضطراری به حوادث و سوانح در محل EOC سازمان و استان حادثه‌دیده و استان‌های معین از اقدامات دیگری بود که بلافاصله انجام شد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر افزود: تبادل اطلاعات با مراکز فرماندهی عملیات اورژانس و سازمان راهداری کشور توسط سازمان و هلال‌احمر استان آذربایجان غربی در گام‌های بعدی انجام شد. اعزام پنج تیم ارزیاب ستادی از سازمان امداد و نجات، آماده‌باش تیم‌های امداد هوایی استان‌های معین و اعزام تیم‌های آنست از استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، تهران، زنجان، همدان و سازمان امداد و نجات، برپایی اردوگاه‌های اسکان اضطراری در سطح شهرستان خوی در ۱۹ منطقه و آغاز مرحله توزیع اقلام امدادی در بین آسیب‌دیدگان در روستاها در ساعات ابتدایی پس از زمین‌لرزه از اقدامات دیگر جمعیت هلال‌احمر در این زمین‌لرزه بوده است.

وی با اشاره به توزیع هزار و ۶۶۴ دستگاه چادر، شامل ۴۷۶ چادر مسافرتی و هزار و ۱۸۸ چادر امدادی، گفت: ۶۰ شعله والور، ۲۸۰ بخاری برقی، ۲۸۰ بسته غذای ۷۲ ساعته، ۲۲۹۹ تخته پتو و هزار و ۱۵ تخته موکت بین افراد آسیب‌دیده توزیع شد.

جسد سه جانباخته زلزله خوی به پزشکی قانونی ارجاع شد

سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد در پی وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری شب گذشته شهرستان خوی، جسد سه هموطن قربانی این حادثه برای شناسایی و صدور جواز دفن به مرکز پزشکی قانونی این شهرستان ارجاع شد.

کار شناسایی و تعیین علت فوت درگذشتگان این حادثه در حال انجام است و تا این لحظه یک پیکر (ستار قلی زاده ۳۷ ساله) شناسایی و به خانواده وی تحویل شده است. با تکمیل مراحل شناسایی و تعیین علت فوت، اسامی دو تن دیگر از قربانیان این حادثه نیز اعلام خواهد شد.

اعزام ۴ تیم امداد و نجات از ماکو

نادر کاظمی؛ فرماندار ماکو، با بیان اینکه کمک‌های ستاد بحران شهرستان به مناطق زلزله‎‌زده خوی ارسال شد، اظهار کرد: سه دستگاه آمبولانس، یک دستگاه لیفتراک و خودروی کمکی در قالب چهار تیم عملیاتی امداد و نجات در آوار به منطقه زلزله‌زده خوی اعزام شده است.

وی افزود: نیروهای پشتیبان امدادی آماده اعزام در صورت درخواست از طرف ستاد مدیریت بحران استان آذربایجان غربی به مناطق زلزله‌زده خوی هستند. طی ۱۰ روز گذشته تا به امروز، بیش از ۳۰۰ تخته چادر امدادی، ۵۰۰ تخته موکت، ۶۰۰ عدد پتو و ۲۰۰ بسته غذایی و ۱۰۰ عدد بخاری برقی اهدایی از طرف کارخانه فرسازی کومتای، توسط ستاد مدیریت بحران ماکو به منطقه زلزله‌زده خوی اعزام شده است.

فرماندار ماکو خاطرنشان کرد: شهرداری‌های ماکو و بازرگان و اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان خودروهای سنگین خود را با دستور ستاد بحران در اختیار جمعیت هلال احمر جهت انتقال اقلام امدادی قرار داده‌اند.

اعزام ۲۲ اکیپ برای برآورد خسارات بخش کشاورزی

پرویز بستانچی؛ سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی آذربایجان غربی، نهم بهمن‌ماه در جلسه ستاد رسیدگی به دامداران آسیب‌دیده، اظهارکرد: این اکیپ‌ها شامل ۱۸ اکیپ جهاد کشاورزی و چهار اکیپ دامپزشکی هستند که برای ارزیابی و برآورد خسارت دقیق به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند.

وی طی تماس تلفنی با معاونت بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خواستار ارسال ۶۰ هزار متر مربع نایلون جهت احداث موقت جایگاه‌های دامی و هزار تن کنسانتره دامی رایگان برای دامداران خسارت دیده شد.

وی افزود: در ادامه این جلسه سایر نیازهای دامداران برآورد و اقدامات لازم برای تأمین آنها از طریق معاونت برنامه‌ریزی و اموراقتصادی سازمان پیگیری انجام شد. همچنین اعتبار لازم برای واکسیناسیون احشام بر علیه بیماری تب برفکی با پیشنهاد نماینده دامپزشکی استان مصوب شد.

ارسال ۴۰۰ چادر امدادی از گیلان برای زلزله زدگان خوی

سیاوش غلامی؛ مدیرعامل هلال‌احمر گیلان، از آماده‌باش جمعیت هلال‌احمر استان گیلان جهت پشتیبانی از زلزله شهرستان خوی خبر داد و اظهار کرد: اقدام به ارسال چادرهای امدادی از گیلان برای زلزله‌زدگان شهرستان خوی کردیم و ۴۰۰ عدد چادر امدادی تیپ دو به همراه یک دستگاه تریلی اسکانیا در حال اعزام به منطقه زلزله‌زده است.

وی از آماده‌باش تمام کارکنان، تیم‌های واکنش سریع، نیروهای عملیاتی، پایگاه‌های امداد و نجات، تیم‌های سحر، تیم‌های امدادی بانوان، لجستیک امدادی و خانه‌های هلال خبر داد و افزود: تیم‌های درمان اضطراری نیز آماده‌باش هستند تا در صورت نیاز به مناطق زلزله‌زده اعزام شوند.

آمادگی تیم‌های درمان اضطراری و سحر هلال‌احمر زنجان برای کمک به خوی

سید قاسم موسوی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: به دلیل وقوع زلزله شامگاه گذشته شنبه هشتم بهمن‌ماه در شهرستان خوی، با توجه به اینکه زنجان معین آذربایجان غربی است به محض وقوع این حادثه بلافاصله اعلام فراخوان و آماده‌باش به تمام نیروها در پایگاه‌های جمعیت هلال‌احمر استان داده شد.

وی ادامه داد: شامگاه گذشته سه تیم واکنش سریع و یک تیم آنست (سگ‌های زنده‌یاب) همراه با تجهیزات مورد نیاز بلافاصله به این منطقه زلزله‌زده اعزام شدند و اقدامات امدادی تیم‌های اعزامی در شهرستان خوی آغاز شد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان تصریح کرد: با هماهنگی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر، یک محموله چادر امدادی به میزان ۴۰۰ دستگاه بارگیری و به این شهرستان ارسال شد، همچنین دو تیم تخصصی درمان اضطراری (BHCU) و تیم سحر (سفیران حمایت روانی) هلال‌احمر از آمادگی لازم برای اعزام به منطقه زلزله‌زده برخوردار هستند.

وی گفت: این تیم‌ها متشکل از اعضای داوطلبان و جوانان است که در حالت آماده‌باش قرار دارند و به محض اعلام نیاز جمعیت هلال‌احمر کشور تیم‌های تخصصی در منطقه زلزله‌زده خوی برای امدادرسانی حضور خواهند یافت.

۸۷۳ نفر در زلزله خوی مصدوم شدند

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به زلزله شهرستان خوی در آذربایجان غربی، اظهار کرد: در ساعت ۲۱:۴۴ روز شنبه هشتم بهمن ماه رخ داد که تاکنون ۸۷۳ نفر مصدوم شدند.

وی ادامه داد: ۸۵۸ نفر نیز در شهرستان خوی و هفت نفر از سلماس و هشت نفر هم از چایپاره دچار مصدومیت شدند.

سخنگوی اورژانس کشور گفت: ۶۴ نفر در مراکز درمانی شهر خوی بستری هستند و ۴۰ مصدوم به شهرستان سلماس و ارومیه اعزام شدند، همچنین ۱۰ مصدوم نیاز به جراحی اورژانسی داشتند.

وی افزود: برای خدمت‌رسانی به مصدومان ۵۲۰ تخت بیمارستانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی آذربایجان غربی و شرقی تخلیه شد.

زلزله به تأسیسات انبار نفت خوی خسارت نزده است / تداوم سوخت‌رسانی

احمد مجرد؛ مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه با اشاره با ازدحام بیش از حد مردم در جایگاه‌های سوخت پس از وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری شب گذشته در خوی، اظهار کرد: هیچ خسارتی به تأسیسات انبار نفت خوی وارد نشده و سوخت‌رسانی با تمام توان در این شهرستان ادامه دارد. این شرکت تلاش می‌کند تا با خدمت‌رسانی مناسب و به موقع به مردم، تأمین سوخت مورد نیاز را در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراهم کند.

وی با بیان اینکه از زمان وقوع اولین زلزله در این شهرستان (بیست‌وهشتم دی‌ماه) تاکنون چهار میلیون لیتر بنزین مصرف شده که در مقایسه با مدت مشابه بالغ بر ۳۵ درصد افزایش یافته است، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا سه روز آینده مصرف بنزین به طور قابل توجهی افزایش یابد.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه خاطرنشان کرد: تمام تمهیدات لازم برای تأمین سوخت مناطق زلزله‌زده اندیشیده شده و مردم نگران تأمین سوخت مورد نیاز خود نباشند.

ارزیابی خسارت وارده در ۲۶ روستای زلزله زده خوی آغاز شد

جعفر برزگر؛ مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی با اشاره به حضور ارزیابان برای بررسی میزان آسیب‌های وارد شده به واحدهای مسکونی از زلزله شب گذشته خوی، اظهار کرد: کارشناسان این نهاد بررسی میزان خسارت‌ها را در ۲۶ روستا آغاز کردند.

وی افزود: در صدد هستیم ارزیابی میزان خسارت واحدهای مسکونی مناطق زلزله زده شهرستان خوی با تلاش شبانه روزی کارشناسان ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سریع‌ترین زمان ممکن انجام گیرد. ۷۵ تیم ارزیاب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به مناطق زلزله‌زده شهرستان خوی اعزام شده‌اند.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی تصریح کرد: با توجه به برودت هوا و شرایط منطقه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تمام توان در ارزیابی واحدهای خسارت‌دیده مناطق زلزله‌زده روستایی و شهری پای کار است.

آماده‌باش هلال‌احمر اصفهان برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان خوی

داریوش کریمی، معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: تا این لحظه اقلام یا نیروهای امدادی از جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان به مناطق زلزله‌زده خوی ارسال و اعزام نشده است، اما یک دستگاه تریلی این جمعیت که در استان تهران بود، از سازمان امداد این جمعیت، اقلامی را بارگیری کرده و به سمت خوی در حال حرکت است.

وی با بیان اینکه درخواستی مبنی بر اعزام اقلام یا نیروهای امدادی از استان اصفهان گزارش نشده است، افزود: شعب شمال و غرب جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان از شب گذشته در حالت آماده‌باش قرار دارند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به آماده‌باش جمعیت هلال‌احمر این استان، خاطرنشان کرد: با توجه به تأمین و تکمیل انبارهای هلال‌احمر استان اصفهان، اقلام امدادی برای پوشش استان و در صورت لزوم پوشش سایر استان‌های همجوار، آماده است.

ترافیک نیمه روان در محورهای مواصلاتی خوی برقرار است

سرهنگ رضا پناهی مقدم؛ رئیس پلیس راه انتظامی آذربایجان غربی با اشاره به برقراری امنیت ترافیکی در شهرستان خوی با حضور جهادی پلیس، اظهار کرد: با توجه به وقوع زلزله در شهرستان خوی، بلافاصله تیم‌های پلیس راه نیز در محورهای مواصلاتی و جاده‌های منتهی به این شهرستان حضور یافته و نسبت به روان‌سازی ترافیکی جاده‌ها اقدام کردند.

وی با اشاره به اینکه از روز گذشته حادثه ترافیکی خاصی برای شهروندان رخ نداده است، افزود: با توجه به وقوع پس‌لرزه‌های متعدد در شهرستان، ترافیک نیمه‌روان در محورها وجود دارد و مشکل خاصی در جاده‌ها نداریم.

رئیس پلیس راه انتظامی استان تصریح کرد: با توجه به بارش برف به شهروندان توصیه می‌شود قبل از اقدام به سفر و حرکت، از وسیله نقلیه خود اطمینان داشته که فاقد نقص فنی باشد. تجهیزات زمستانی از جمله زنجیر چرخ، پتو و جیره خشک به همراه داشته باشند، با صبر و حوصله رانندگی و برای اطلاع از وضعیت راه‌ها با شماره گویای ۱۴۱ تماس حاصل کنند.

وی خاطرنشان کرد: همکاران از همان لحظات اولیه به صورت صددرصدی و به صورت جهادی در مناطق زلزله‌زده حاضر شده و دوشادوش سایر یگان‌های انتظامی، امدادی و شهروندان در حال خدمت‌رسانی هستند.

فرودگاه شهید باکری ارومیه برای انجام پروازهای امدادرسان آماده است

محمد علی نائل قراملکی؛ مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان غربی، با اشاره به آمادگی فرودگاه شهید باکری ارومیه برای انجام پروازهای امدادی، اظهار کرد: تاکنون دو هواپیمای حامل کمک‌های امدادی در این فرودگاه به زمین نشسته است.

وی افزود: علاوه بر دو پرواز پذیرش شده، یک پرواز دیگر نیز برای کمک‌رسانی تا ساعتی دیگر وارد فرودگاه شهید باکری ارومیه خواهد شد. پروازهای ۷۴۷ امدادرسان به دلیل پهن پیکر بودن پرواز در فرودگاه ارومیه پذیرش خواهد شد.

مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان غربی ادامه داد: بلافاصله پس از زلزله، بازدید از سطوح پروازی و زی ساخت‌های فرودگاه شهدای خوی نیز به عمل آمد و به جز ترک مختصری در دیوارهای ایجاد شده، آسیبی به فرودگاه وارد نشده است و زیرساخت‌های فرودگاه خوی نیز عملیاتی و آماده خدمت‌رسانی است.

ارزیابی خسارت زلزله خوی به سرعت آغاز می‌شود

محمدصادق معتمدیان؛ استاندار آذربایجان غربی در جلسه ستاد مدیریت بحران آذربایجان غربی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های مهم مردم آسیب دیده از زلزله تعیین میزان خسارت واحدهای مسکونی آنها است، اظهار کرد: ارزیابی خسارت زلزله خوی به سرعت آغاز شده و به انجام خواهد رسید.

وی افزود: اکیپ‌های مربوط به ارزیابی‌ها از سوی بنیاد مسکن و برخی نهادهای دیگر به صورت سه شیفته در این خصوص مشغول کار می‌شوند؛ البته در کنار بررسی‌های کارشناسی باید اکیپ‌های ویژه در راستای اقناع‌سازی مردم در خصوص میزان خسارت‌ها فعالیت کنند، چراکه نارضایتی برخی خانواده‌ها از میزان خسارت تعیین شده در زلزله‌های پیشین وجود داشت.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به فوت سه نفر بر اثر زمین لرزه ۵.۹ ریشتری خوی که یکی از آنها به علت سکته قلبی بوده است، تصریح کرد: ۸۱۶ نفر تا صبح امروز به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند که از این تعداد، ۶۴ نفر به بیمارستان‌های آذربایجان شرقی، ارومیه و سلماس ارجاع شده و ۶۰ نفر هم در خوی بستری هستند.

وی در خصوص وضعیت اسکان زلزله زدگان، گفت: با توجه به تجربه دو زلزله پیشین در منطقه که طی سه ماه گذشته اتفاق افتاده است، هماهنگی خوبی بین نهادهای مسئول بود و اردوگاه‌ها و کمپ‌هایی برای اسکان اضطراری را برپا کرده‌ایم؛ البته در برخی روستاها که زیرساخت وجود نداشت، مجبور شدیم که چادرها را برپا کنیم و در این خصوص، تا صبح تیم‌های مربوطه در منطقه حضور داشتند و خدمت‌رسانی می‌کردند.

معتمدیان اضافه کرد: برآورد اولیه این است که واحدهای مسکونی ۷۰ روستا از ۲۰ تا ۸۰ درصد آسیب دیده‌اند که البته آسیب در مناطق شهری ما نسبت به دو زلزله قبل، بیشتر بوده و خسارت‌هایی در داخل شهر خوی و شهر فیرورق گزارش شده است.

وی از وقوع بیش از ۴۰ زمین لرزه پس از زلزله ۵.۹ ریشتری در خوی تاکنون نیز خبر داد و گفت: با توجه به ترس ایجاد شده در مردم که برخی از آنها را وادار به خروج از شهر کرده بود، به شهرستان‌های سلماس و ارومیه فرمان آماده‌باش داده شد تا در صورت لزوم موضوع اسکان اضطراری را در دستور کار داشته باشند.

وی سرمای استخوان‌سوز را یکی از مهم‌ترین مشکلات منطقه زلزله‌زده اعلام کرد و ادامه داد: با حضور به موقع نیروهای امدادی، هلال احمر و نیروهای نظامی، اقدامات قابل توجهی برای اسکان و خدمت‌رسانی به زلزله‌زدگان انجام شده است. تخریب زیرساخت‌های برق را در شهر خوی، فیرورق و تعدادی از روستاها داشتیم، اما هشت صبح امروز، تمام روستاها و مناطق شهری برق وصل شده است.

استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: در حوزه گاز نیز برخی اختلالات ایجاد شده بود که به سرعت حل شد. مشکل آب در سطح شهرستان گزارش نشده و در پوشش اینترنتی نیز اختلال‌هایی ایجاد شده بود که پوشش برقرار شده است.

تخریب ۲۰ تا ۹۰ درصدی منازل مسکونی مددجویان زلزله‌زده

محمدرضا کاظم‌زاده؛ دبیر ستاد بحران سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی، اظهار کرد: با توجه به زمین‌لرزه‌ای که دیشب اتفاق افتاد، بلافاصله با مدیرکل استان آذربایجان غربی و مدیر بهزیستی شهرستان تماسی برقرار شد و تیم‌های محب و اورژانس آماده‌باش شدند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تیم‌های اورژانس سازمان بهزیستی در حال ارزیابی هستند، گفت: خسارت جانی در بین گروه جامعه هدف وجود نداشته و باتوجه به گزارشات به دست آمده در کلیه مراکز سازمان همچون مراکز سالمندان و نگهداری کودکان مشکل خاصی مشاهده نشده است.

دبیر ستاد بحران سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه طبق گزارشات بنیاد مسکن منازل مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی تاحدودی تخریب شده است، اضافه کرد: هنوز درصد تخریب مشخص نیست، اما از ۲۰ تا ۹۰ درصد منازل مسکونی مددجویان مانند سایر افراد دچار تخریب شدند که گزارش تکمیلی آن ارائه خواهد شد. با هماهنگی هلال احمر نسبت به تحویل چادر، اقلام و مواد غذایی و سایر کارها اقدام شده است.

سه تیم عملیاتی هلال احمر مهاباد به خوی اعزام شد

نادر قادرزاده، رئیس هلال‌احمر مهاباد؛ رئیس هلال‌احمر مهاباد، با بیان اینکه سه تیم عملیاتی پنج نفره این جمعیت برای کمک‌رسانی به مناطق زلزله‌زده خوی اعزام شد، اظهار کرد: در پی وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری در خوی، نیروهای امدادی و عملیاتی مهاباد به حالت آماده‌باش درآمدند و بر اساس دستور سازمان امداد و نجات هلال‌احمر آذربایجان غربی سه تیم تخصصی عملیاتی این جمعیت با استفاده از دو دستگاه خودرو مجهز برای امدادرسانی اعزام شدند.

وی اضافه کرد: این تیم‌های اعزامی به منظور کمک در امر تخلیه و بارگیری، توزیع اقلام، آواربرداری و اسکان موقت و برپایی چادر برای زلزله‌زدگان اعزام شده‌اند و تا زمان نیاز، در این مناطق خدمت خواهند کرد.

رئیس هلال‌احمر مهاباد با اشاره به ارسال محموله‌های امدادی به مناطق زلزله‌زده، تصریح کرد: تاکنون یک محموله شامل ۸۰ تخته چادر ارسال شده است و با توجه به نیازهای اعلام شده، محموله‌های دیگری امروز و فردا ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: این جمعیت آمادگی کامل برای هرگونه ارسال اقلام یا اعزام تیم‌های تخصصی را براساس نیاز منطقه زلزله‌زده دارد و تا پایداری شرایط هم‌وطنان در کنار آنها خواهد ماند.

وزیر کشور: اقدامات لازم برای اسکان زلزله‌زدگان خوی انجام شد

احمد وحیدی، وزیرکشور، با اشاره به پیش‌بینی تمهیدات لازم برای خدمت‌رسانی به زلزله‌زدگان خوی، اظهار کرد: اقدامات لازم برای اسکان هموطنان زلزله‌زده در خوی با ایجاد کمپ جهت استقرار فوری زلزله‌زدگان و اهدای چادر از سوی هلال‌احمر، انجام شد.

وی افزود: مسئولان با همه توان در خدمت مردم زلزله‌زده خواهند بود و نیروهای امدادی و جهادی نیز برای ارزیابی و تأمین نیاز آسیب‌دیدگان ناشی از زلزله در شهرستان خوی به ۷۰ روستا اعزام شدند.

وزیر کشور با تاکید بر رفع نگرانی‌های مردم در مناطق زلزله‌زده شهرستان خوی، تصریح کرد: پیش‌بینی‌ها و تدابیر لازم اندیشیده شده است و مردم منطقه هیچ نگرانی نداشته باشند.

وی از رفع مشکل اتصال آب، برق و گاز در منطقه خبر داد و گفت: همه دست اندرکاران و مدیران دستگاه‌های متولی بلافاصله پس از وقوع زمین‌لرزه در منطقه حضور یافتند و استاندار آذربایجان غربی نیز پیگیری‌های لازم را برای تأمین سوخت و مایحتاج مردم انجام داده‌اند.

وحیدی با اشاره به اعلام آماده‌باش به استان‌های همجوار آذربایجان غربی، خاطرنشان کرد: مسئولان کشوری هلال‌احمر، مدیریت بحران، بنیاد مسکن و تیم‌های ارزیابی نیز در منطقه حضور یافته‌اند.

تعداد مصدومان زلزله خوی به ۸۱۶ نفر افزایش یافت

محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان‌غربی اظهار کرد: ۶۰ نفر از مصدومان زلزله خوی در بیمارستان این شهرستان بستری و ۶۴ نفر نیز به مراکز درمانی شهرستان سلماس اعزام شده‌اند.

وی افزود: زلزله شب گذشته خوی سبب آسیب رسیدن ۲۰ تا ۵۰ درصدی به واحدهای مسکونی در ۷۰ روستا شده است.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ضرورت مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی در شهرستان خوی، اضافه کرد: هیچکدام از واحدهای مسکونی مقاوم‌سازی شده، آسیبی ندیده است.

پایداری جریان گاز در شهرستان خوی

علیرضا شیخی؛ مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌غربی که دقایقی بعد از وقوع زلزله عازم شهرستان خوی شده بود، اظهار کرد: اولین اقدام در مناطق آسیب دیده‌، قطع گاز از شیر اصلی و تماس با شماره تلفن ۱۹۴ است.

وی ادامه داد: زلزله به تأسیسات گاز آسیب نزده و جریان گاز در خوی پایدار است. هفت علمک خانگی در شهر خوی، دچار آسیب شدند که با اقدام فوری نیروهای امداد شرکت گاز تعمیر شدند.

اعزام ۱۱ تیم عملیاتی جمعیت هلال احمر اردبیل

حمید قویدل؛ مدیرعامل هلال احمر استان اردبیل، اظهار کرد: در پی زلزله ۵۹ ریشتری که در شهر خوی آذربایجان غربی اتفاق افتاد، ۱۱ تیم عملیاتی متشکل از ۳۲ نفر با ۱۱ دستگاه خودروی آمبولانس و کمک‌دار سبک در قالب تیم‌های ارزیاب، واکنش سریع، آنست، جست‌وجو و نجات، ارتباطات و پشتیبان با تجهیزات کامل جهت امدادرسانی به حادثه دیدگان اعزام شدند.

وی افزود: ۱۰ شعبه تابعه، ۱۳ پایگاه امداد و نجات و تیم‌های پشتیبانی استان در آمادگی کامل برای امدادرسانی به سر می‌برند. در لحظات اولیه زلزله به تمام عوامل امدادی استان و شعب تابعه آماده‌باش داده شده بود تا در صورت نیاز به یاری زلزله‌زدگان بشتابیم.

مدیرعامل هلال احمر استان اردبیل خاطرنشان کرد: هلال احمر استان برای هر گونه ارائه خدمات امدادی، ارسال تجهیزات و اقلام امدادی مورد نیاز برای آسیب‌دیدگان ناشی از زلزله در آمادگی کامل به سر می‌برند.

اعزام تیم آنست همدان با ۲ قلاده سگ

علی سنجربگی؛ مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان، اظهار کرد: در پی زمین لرزه ۵.۹ ریشتری در ساعت ۲۱:۴۴ روز شنبه هشتم بهمن‌ماه که در عمق هفت کیلومتری در شهرستان خوی آذربایجان به وقوع پیوست، جمعیت هلال‌احمر استان همدان به صورت آماده باش قرار گرفت و در ساعات اولیه نسبت به ارسال تجهیزات اقدامات لازم را اتخاذ کرد.

وی با اشاره به بارگیری یک دستگاه تریلی و یک دستگاه کامیون ۱۵ تنی پتو به مقصد شهرستان خوی استان آذربایجان غربی، تصریح کرد: تیم آنست (آمادگی و نگهداری سگ‌های تجسس) استان همدان با دو قلاده سگ به منطقه زلزله‌زده اعزام شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار تیم عملیاتی استان همدان، آماده اعزام به منطقه زلزله‌زده هستند و آمادگی هر گونه کمک و پشتیبانی را نیز به هموطنان در شهرستان خوی داریم.

مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی خوی

احمد وحیدی؛ وزیر کشور، در حاشیه سفر مناطق زلزله‌زده خوی، اظهار کرد: دولت عزم جدی برای ارائه خدمات به زلزله‌زدگان و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی این منطقه دارد.

وی با درخواست از رسانه‌ها برای ارائه توصیه‌های لازم به زلزله‌زدگان، افزود: رسانه‌ها باید در حفظ آرامش مردم و جلوگیری از وارد شدن استرس به آنها در راستای تسریع خدمات‌رسانی، تلاش کنند.

وزیر کشور با اشاره به ارائه تسهیلات حمایتی به زلزله‌زدگان، گفت: بسته‌های تسهیلاتی شهری و روستایی در این راستا در حال بررسی است تا حمایت لازم از زلزله‌زدگان انجام شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه فصل امتحانات است و بسیاری از دانشجویان این شهرستان غیربومی هستند، باید نسبت به تعیین تکلیف آنها به سرعت اقدام شود. طبق گزارش‌های ارائه شده، به واحدهای مسکونی نوسازی که مقاوم‌سازی شده بودند، آسیبی نرسیده است؛ البته تعداد اندکی از واحدهای نوساز غیراستاندارد نیز آسیب جدی دیده‌اند که باید با ناظرین آنها برخورد جدی صورت گیرد.

اعزام ۵ دستگاه کمپرسی ۱۰ تن

امیر سرتیپ حاجیلو؛ فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌غرب نزاجا، اظهار کرد: پس از بررسی‌های اولیه میزان خسارت در مناطق زلزله‌زده، دو دستگاه تریلی، دو دستگاه بیل مکانیکی و دو دستگاه لودر به پادگان خوی اعزام شدند.

وی افزود: پنج دستگاه کمپرسی ۱۰ تن برای بارگیری اقلام کمکی ارسال شده از تهران مانند چادر و مواد خوراکی در فرودگاه ارومیه مستقر و به مناطق زلزله‌زده ارسال شد.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌غرب نزاجا خاطرنشان کرد: هم اکنون ۹ دستگاه از آمبولانس‌های ارتش به صورت مداوم در حال انتقال مصدومان زلزله‌زده به شهرهای اطراف هستند.

توزیع ۳۹۵ دستگاه چادر در ۱۲ روستای حادثه‌دیده

پیرحسین کولیوند؛ رئیس جمعیت هلال‌احمر از توزیع ۳۹۵ دستگاه چادر در ۱۲ روستای حادثه‌دیده و برپایی ۱۷ اردوگاه اسکان اضطراری در شهر خوی و روستاهای متأثر از زلزله خبر داد و اظهار کرد: تا ساعت ۴:۳۰ صبح _یکشنبه نهم بهمن‌ماه_ تیم‌های امدادی هلال‌احمر موفق به ارزیابی ۲۵ روستای حادثه‌دیده شده‌اند.

وی افزود: تا این ساعت ۶۷ تیم امدادی از شعب هلال‌احمر آذربایجان‌غربی و تیم‌های واکنش سریع استان‌های همجوار مشغول امدادرسانی و ارزیابی مناطق زلزله‌زده هستند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: تا ساعت ۴:۳۰ صبح، ۳۹۵ دستگاه چادر، ۱۰۰ دستگاه بخاری برقی توزیع و ۱۷ اردوگاه اسکان اضطراری به ظرفیت ۱۰۲۰ دستگاه برپا شده است.

اقلام امدادی از ۱۳ استان کشور در راه خوی

حامد سجادی، معاون لجستیک و آمادگی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اظهار کرد: در حال حاضر ۵۵۰۰ تخته چادر اسکان اضطراری، ۱۱ هزار و ۵۰۰ تخته پتو، ۶۸۰۰ تخته موکت شش متری، ۲۵۰۰ هیتر و چراغ والور و ۵۵۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته در حال ارسال به منطقه زلزله زده است.

وی افزود: این اقلام از استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، ایلام، تهران، زنجان، قزوین، قم، گلستان، گیلان، مرکزی، مازندران و همدان ارسال شده است که در دو فروند هواپیما و تعدادی تریلی و کامیونت در حال ارسال به منطقه است. این اقلام به جز موجودی انبارهای هلال احمر آذربایجان‌غربی است.

افزایش مصدومان زلزله خوی به ۶۶۵ نفر

ذبیح‌الله کاظمی؛ فرماندار خوی از افزایش آمار تلفات زلزله شامگاه شنبه در شمال آذربایجان غربی به سه کشته و ۶۶۵ مصدوم، خبر داد.

رسیدن شمار مصدومان به ۵۸۰ نفر

محمدصادق معتمدیان؛ استاندار آذربایجان غربی، اظهار کرد: این زمین‌لرزه تاکنون ۵۸۰ مصدوم و دو نفر فوتی داشته است. از این تعداد، ۱۶ نفر جهت درمان به سلماس اعزام شدند، شش نفر تحت عمل جراحی قرار گرفته و ۲۰ نفر نیز به دلیل شدت جراحات در بیمارستان بستری هستند.

وی افزود: بیشتر مصدومان به صورت سرپایی مداوا شده و از مراکز درمانی مرخص شدند.

ارسال ۷۰ تن اقلام امدادی به خوی

بابک محمودی؛ رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر اظهار کرد: هم‌اکنون ۷۰ تن محموله امدادی در حال بارگیری در فرودگاه مهرآباد است تا با یک پرواز کارگو بویینگ ۷۴۷ و یک فروند هواپیمای سی ۱۳۰ به مناطق زلزله‌زده ارسال شود.

وی افزود: این دو محموله هوایی، شامل چادر، پتو، موکت و بسته غذایی ۷۲ ساعته است.

ثبت ۲۲ پس لرزه در خوی

تا ساعت ۲:۱۵ بامداد، ۲۲ پس‌لرزه در خوی از توابع استان آذربایجان غربی پس از وقوع زلزله شدید ۵.۹ ریشتری ساعت ۲۱:۴۴ شنبه شب هشتم بهمن ماه در این شهرستان ثبت شده است.

آمار مصدومان به ۴۴۰ نفر رسید

محمدصادق معتمدیان؛ استاندار آذربایجان غربی، بامداد یکشنبه در بازدید از مناطق زلزله‌زده خوی، اظهار کرد: براساس گزارش‌های اولیه تاکنون ۴۴۰ نفر بر اثر وقوع زمین‌لرزه در خوی مصدوم شده و سه نفر نیز جان خود را از دست دادند.

وی با بیان اینکه گروه‌های ارزیاب به مناطق زلزله‌زده خوی اعزام شدند، افزود: براساس برآوردهای اولیه، بیش از ۴۰ روستا در این زلزله دچار خسارت شده است.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه امدادرسانی در مناطق زلزله زده ادامه دارد، گفت: خسارت ۲۰ تا ۵۰ درصد به منازل مسکونی شهری وارد شده، پیش‌بینی های لازم برای تأمین سوخت در مناطق زلزله‌زده صورت گرفته است و هیچ کمبودی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: از فردا توزیع غذای گرم توسط نیروهای امدادی، بسیج و گروهای جهادی در مناطق آسیب‌دیده آغاز می‌شود.

تعداد فوتی‌ها به ۳ نفر رسید

فرزین رضازاده؛ رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی، اظهار کرد: طبق آخرین گزارش‌ها بیش از ۳۰۰ نفر در زلزله شنبه شب خوی مصدوم شده و سه نفر نیز جان باختند.

وی با بیان اینکه مصدومان این حادثه به بیمارستان اعزام شده و در حال گذراندن مراحل درمان هستند، از اعزام ۱۶ دستگاه آمبولانس و اتوبوس آمبولانس به منطقه زلزله‌زده خوی خبر داد و افزود: مردم در کمک‌رسانی محله‌ای در صورت امکان از نیروهای امداد یاری بگیرند تا فرد مصدوم بیشتر آسیب نبیند.

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی همچنین از آمادگی کامل بیمارستان‌های استان برای پذیرش مصدومان زلزله خوی و اعلام آمادگی مراکز درمانی استان‌های همجوار خبر داد.

وزیر کشور عازم مناطق زلزله زده شد

احمد وحیدی؛ وزیر کشور دقایقی پیش به منظور بررسی ابعاد زلزله ۵.۹ ریشتری شهرستان خوی وارد آذربایجان غربی شد و به خوی رفت.

محمد حسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، پیرحسین‌کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر، اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان کشوری نیز در خوی حضور دارند.

۱۲۲ نفر در زلزله خوی مصدوم شدند / فوت ۲ نفر

مجتبی خالدی؛ سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به آخرین وضعیت مصدومان زمین لرزه خوی، اظهار کرد: تاکنون ۱۲۲ مصدوم و دو فوتی بر اثر زمین لرزه ۵.۹ ریشتری خوی گزارش شده است.

وی با بیان اینکه با وقوع زمین لرزه بلافاصله امدادرسانی به زلزله‌زدگان آغاز شده است، افزود: تاکنون ۱۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس به همراه ۴۵ دستگاه آمبولانس به خوی اعزام شده است.

سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به بالا بودن آمار مصدومان، گفت: برای امدادرسانی سریع ۱۰۰ تخت بیمارستانی در ارومیه، ۴۲۰ تخت در تبریز و ۶۵ تخت در شبستر به همراه دو بیمارستان صحرایی در شهرهای تبریز و سنندج برای امدادرسانی به مصدومان زمین لرزه خوی فراهم شده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اثر زمین لرزه ۱۲۲ نفر مصدوم شدند که از این تعداد ۱۱۵ نفر در خوی و هفت نفر مصدوم در شهرستان سلماس بوده است.

حضور اکیپ‌های شرکت توزیع نیروی برق در مناطق زلزله‌زده

به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی، هم اکنون اکیپ‌های عملیاتی شهرستان‌های معین با تجهیزات و امکانات لازم برای رفع مشکلات ایجاد شده در منطقه و آسیب‌های حاصل از زلزله آماده خدمت‌رسانی هستند.

وضعیت شبکه برق در شهرستان خوی پایدار است و قطعی‌های گزارش شده در برخی از مناطق ناشی از سیم‌پارگی و برخورد اشیا با سیم‌های برق است. اکیپ‌های عملیاتی برای رفع این مشکلات در تلاش هستند.

از ساعات ابتدایی وقوع زلزله مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی به همراه اکیپ‌های عملیاتی این شرکت در مناطق زلزله‌زده حضور یافته و در حال بررسی آخرین وضعیت شبکه در این مناطق هستند.

مشترکین شهرستان خوی می‌توانند قطعی‌های حاصل از این حادثه را از طریق تماس با سامانه ۱۲۱ فوریت‌های برق اطلاع‌رسانی و اکیپ‌های عملیاتی این شرکت در اسرع وقت نسبت به رفع مشکل اقدام کنند. اکیپ‌های عملیاتی صنعت برق تا رفع کامل مشکلات برق در تمام مناطق زلزله زده در محل حضور خواهند داشت.

ایجاد بیمارستان صحرایی در خوی

سالم خویی؛ رئیس ستاد بحران خوی، اظهار کرد: درحال برپایی بیمارستان صحرایی هستیم؛ لذا از مردم خواستاریم آرامش خود را حفظ کنند.

میزان بالای تخریب‌های زلزله

حمید محبوبی؛ سرپرست جمعیت هلال‌احمر استان آذربایجان غربی، با اشاره به آخرین وضعیت زلزله خوی، اظهار کرد: با توجه به شدت زلزله میزان تخریب‌ها بالا است و تیم‌های امدادی در منطقه حضور دارند.

ترافیک در شهر بالا است و مردم در خیابان‌ها حضور دارند. هلال‌احمر نیز نسبت به ایجاد ارودگاه موقت و اسکان اضطراری اقدام کرده و تمام سالن‌های ورزشی و سایر امکان عمومی برای اسکان مردم در اختیار قرار می‌گیرد. ۱۵ تیم ویژه ارزیاب هلال‌احمر در منطقه حضور دارند و اقدامات امداد و نجات نیز در حال انجام است.

تعداد بالای مصدومان / بارش برف در مناطق زلزله زده

امیرعباس جعفری؛ مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی، اظهار کرد: تعداد مصدومان زلزله زیاد است، اما تاکنون فوتی گزارش نشده است.

همچنین به گفته روابط عمومی شرکت فرودگاه‌ها، فرودگاه خوی پس از زمین لرزه امشب، عملیاتی و آماده پذیرش پرواز است.

آماده‌باش تمام بیمارستان‌ها

امیرعباس جعفری؛ مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی اظهار کرد: تمام بیمارستان‌های شهرستان‌های معین خوی با دستور استاندار آذربایجان غربی از جمله ارومیه، سلماس و چایپاره در حالت آماده‌باش هستند.

وی افزود: بیمارستان‌های استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان نیز در حالت آماده‌باش قرار دارند تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرند.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی ادامه داد: پس از وقوع زلزله، بلافاصله تیم‌های ارزیاب به خوی اعزام شدند و تیم‌های خدمات‌رسان در حال امدادرسانی هستند. بارش نزولات آسمانی در خوی شروع شده است، اما از مردم می‌خواهیم خونسردی خود را حفظ کنند.

آماده‌باش قرارگاه منطقه‌ای شمال غرب ارتش

امیر سرتیپ حاجیلو؛ فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌غرب نزاجا، اظهار کرد: به محض اطلاع از وقوع زلزله در شهرستان خوی دستور آماده‌باش به تمام یگان‌های تابعه قرارگاه شمال‌غرب صادر شد.

وی افزود: تیپ ۲۶۴ سلماس، تیپ ۳۲۱ مرند و گروه ۴۳۳ مهندسی شهید آبشناسان قوشچی که دارای ادوات سنگین مقابله با بلیات طبیعی هستند به حالت آماده‌باش درآمده و در صورت نیاز، آماده اعزام به مناطق آسیب‌دیده از زلزله هستند.

امیر سرتیپ حیدری؛ فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز طی تماسی با فرمانده قرارگاه شمال غرب ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان دستور آماده‌باش صددرصدی یگان‌ها را صادر کردند.

همچنین با دستور ارشد نظامی ارتش در شمال غرب، بیمارستان امام علی (ع) تبریز و بیمارستان ۵۲۳ منطقه ارومیه ارتش نیز برای پذیرش، تخلیه و اعزام کادر درمان به مناطق زلزله‌زده به حالت آماده‌باش صددرصدی در آمده است.

اعلام وضعیت قرمز و اعزام تیم‌های واکنش سریع از استان‌های مجاور

سازمان امداد و نجات وضعیت قرمز اعلام کرد: تیم‌های واکنش سریع جمعیت‌های هلال‌احمر آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، زنجان و قزوین به شهرستان خوی در آذربایجان غربی اعزام شدند و اقلام امدادی از استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل و کردستان برای پشتیبانی از هلال‌احمر آذربایجان غربی در حال خروج از انبار و اعزام به منطقه زلزله زده هستند.

تاکید معاون اول رئیس جمهور بر تسریع در امدادرسانی مناطق زلزله خوی

محمد مخبر؛ معاون اول رئیس جمهور در تماس‌های تلفنی جداگانه با استاندار آذربایجان غربی و رئیس جمعیت هلال‌احمر، آخرین وضعیت زلزله خوی را پیگیری کرد.

در این تماس‌ها، امدادرسانی سریع و رسیدگی به وضعیت مصدومان احتمالی در ساعات اولیه را ضروری دانست و بر بسیج همه نیروها و امکانات برای کمک به زلزله‌زدگان تاکید کرد.

محمد صادقیان معتمدیان؛ استاندار آذربایجان غربی و پیرحسین کولیوند؛ رئیس جمعیت هلال‌احمر نیز گزارش‌های اولیه‌ای از ارزیابی وضعیت منطقه و نحوه امدادرسانی ارائه کردند.

معاون اول رئیس جمهور در پایان این ارتباط تلفنی ارائه گزارش‌های تکمیلی و مستمر را در ساعات آتی خواستار شد و بر آمادگی کامل برای پشتیبانی از عملیات امدادی در منطقه در صورت نیاز خبر داد.

غیرحضوری شدن مدارس درپی تداوم وقوع پس‌لرزه‌ها

طبق اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش آذربایجان غربی، با اشاره به وقوع زمین‌لرزه خوی در روز شنبه و استمرار پس‌لرزه‌های نسبتاً شدید، آموزش در مدارس این شهرستان در تمام مقاطع تحصیلی (دولتی و غیردولتی)، طی روز یکشنبه (نهم بهمن‌ماه)، به صورت مجازی است.

همچنین بعد از زمین لرزه شدید ۵.۹ ریشتری، تا به این لحظه هفت پس لرزه در مقیاس‌های مختلف شهرستان خوی را لرزانده است.

اعزام ۱۵ تیم ارزیاب برای بررسی خسارت زلزله به مناطق زلزله‌زده

ذبیح‌الله کاظمی؛ فرماندار خوی، از اعزام ۱۵ تیم ارزیاب برای بررسی خسارات خبر داده داد و اظهار کرد: به محض اطلاع از وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری دقایقی پیش، ۱۵ تیم ارزیاب از این شهرستان برای بررسی خسارت احتمالی به کانون زلزله اعزام شدند.

وی ادامه داد: ارزیاب‌ها با توجه به نزدیکی محل وقوع زمین لرزه به مرکز شهرستان، در زمان کمی پس از وقوع زلزله در این محل حاضر می‌شوند. با دریافت اطلاع از نتیجه کار ارزیاب‌ها، اقدامات اولیه انجام شده و اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد گرفت.

قطعی برق در بخشی از شهر خوی و روستاها

امیرعباس جعفری؛ مدیرکل بحران استان آذربایجان غربی، با بیان اینکه دمای هوا در شهرستان خوی پایین است و بارش برف نیز از چند ساعت گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: تلاش بر این است که بهترین خدمات به مردم ارائه شود و از شهروندان خوی درخواست داریم خونسردی خود را حفظ کنند.

وی افزود: تمام گروه‌های امداد و نجات با دستور استاندار برای ارائه خدمت به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند.

در بخشی از شهر خوی و روستاها برق قطع شده است که مأموران اداره برق در حال تلاش به منظور اتصال آن هستند.

اعزام آمبولانس از تبریز و ارومیه

مجتبی خالدی؛ سخنگوی اورژانس کشور، اظهار کرد: پس از وقوع زمین‌لرزه بلافاصله اورژانس خوی در حالت آماده‌باش قرار گرفت و با توجه به ترک‌خوردگی در دیواره‌های بیمارستان خوی و احتمال افزایش تخریب منازل، سه دستگاه آمبولانس از تبریز و چهار دستگاه آمبولانس از ارومیه به منطقه اعزام شد.

اعزام ۴ تیم ارزیاب به مناطق زلزله‌زده

حمید محبوبی؛ سرپرست جمعیت هلال‌احمر استان آذربایجان غربی، اظهار کرد: پس از وقوع زمین لرزه بلافاصله چهار تیم ارزیاب برای بررسی وضعیت میزان خسارت به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند و تمام پایگاه‌های هلال‌احمر استان به حالت آماده‌باش درآمدند، اما هنوز اطلاعات دقیقی از میزان خسارات احتمالی این حادثه در دست نیست.

زمین‌لرزه ۵.۹ ریشتری خوی را لرزاند

بر اساس اعلام مرکز لرزه‌نگاری کشور، ساعت ۲۱:۴۴ امروز _ شنبه هشتم بهمن _ زلزله ۵.۹ ریشتری خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند. این زلزله در عمق هفت‌کیلومتری زمین ثبت شده است.

این زلزله در شش‌کیلومتری خوی، سی‌کیلومتری ایواوغلی و ۳۵ کیلومتری قره ضیاالدین در استان آذربایجان غربی رخ داد و طول جغرافیایی آن ۴۴.۸۹۹ درجه شرقی و عرض جغرافیایی آن ۳۸.۵۹۱ درجه شمالی بود.

زلزله خوی در استان آذربایجان غربی دو پس‌لرزه نیز داشت. نخستین پس‌لرزه ساعت ۲۱:۵۹ در مقیاس ۳.۱ ریشتری و در عمق ۱۷ کیلومتری زمین ثبت شده است. همچنین پس‌لرزه دیگر ساعت ۲۲:۰۱ در مقیاس ۳.۷ ریشتر و عمق هفت‌کیلومتری زمین رخ داده است.

خبر بروزرسانی می‌شود...

کد خبر 637274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.