مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به آغاز هفته پویش ملی مبارزه با سرطان از هشتم تا پانزدهم بهمن ماه اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۰ هزار و ۶۵۷ نفر از زنان ۳۰ تا ۶۹ سال در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برای غربالگری سرطان سینه مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان سینه از برنامههای تحول نظام سلامت است که برای تمام زنان در گروه سنی ۳۰ تا ۶۹ سال در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاهها و خانههای بهداشت هر دو سال یکبار به صورت رایگان انجام میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اهمیت شناسایی بیماران مبتلا به سرطان، گفت: ۳۶۰۴ مورد از افرادی که بر اساس دستورالعملها غربالگری شدند، نیازمند ارجاع به سطح بالاتر بودند و ۴۰۴ مورد آنها نیاز به دریافت خدمات تخصصیتر داشتند و در مراحل تشخیص نهایی ۳۸ مورد بیمار جدید شناسایی شده است.
وی در خصوص آمار زنان مبتلا به سرطان سینه، تصریح کرد: بروز سرطان سینه در جمعیت زنان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت زنان ۴۹.۹ نفر است یا به عبارتی ۴۹.۹ درصد جمعیت زنان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان در معرض خطر ابتلاء به سرطان سینه هستند.
دلاوری خاطرنشان کرد: از زنان ۳۰ تا ۶۹ ساله منطقه کاشان درخواست داریم تا با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود این غربالگری را به صورت رایگان انجام دهند، سرطان سینه جزو شایعترین سرطانها بوده و بروز خام آن در کشور ۴۷.۷ در ۱۰۰ هزار نفر است.
وی اضافه کرد: لازم است فاصلهای که بین بیخبری از عوامل خطر سرطان تا دانستن آن وجود دارد، جبران شود و این خلأ تنها از طریق آموزشهای عمومی و برگزاری پویشها جبران میشود.
نظر شما