قیمت گوشت قرمز به شدت کاهش پیدا خواهد کرد/دامداران هر چه سریعتر دام خود را عرضه کنند

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تلاطم قیمت گوشت در بازار گفت: با واردات گوشت طی هفته آینده قیمت گوشت به شدت کاهش پیدا خواهد کرد بنابراین به دامدارانی که دام خود را به منظور افزایش قیمت و فروختن با سود بالاتر نگه داشته‌اند، توصیه می‌کنیم هر چه سریعتر دام خود را به بازار عرضه کنند.

به گزارش ایمنا، سیدمحمد آقامیری امشب- شنبه، هشتم بهمن‌ماه- در حاشیه بازدید از هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی دام، طیور و آبزیان که در نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد، درباره وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: در حال حاضر اکثر کشورهای همسایه ایران درگیر این بیماری شده‌اند، از آنجا که از تیر ماه رصد و پایش کانون‌های احتمالی این بیماری در کشور صورت گرفته است تاکنون هیچ کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور گزارش نشده است که این در نوع خود بی نظیر است.

وی افزود: اکنون در فصلی هستیم که اوج بیماری در اکثر کشورها است. همکارانم در تمام استان‌ها بر پایش این بیماری متمرکز بوده و هر هفته ستاد پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان‌ها با حضور معاونین استاندار و در سطح شهرستان‌ها با حضور فرماندار برگزار می‌شود و امروز نتایج آن را به خوبی مشاهده می‌کنیم. کنترل خوب این بیماری موجب شده تا صادارت محصولات طیور از کشور به اقصی نقاط جهان صورت گیرد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره ترخیص نهاده‌های دامی از بنادر کشور بیان کرد: در خرداد ماه امسال بخشنامه ای به استان‌های مبادی ورودی کالا و نهاده‌های دامی ارسال شد و هر اداره کلی که بیش از ۵ روز نهاده را ترخیص نکند، متخلف بوده و بر اساس ضوابط و مقررات با آن اداره برخورد خواهد شد. حداکثر زمان ماندگاری نهاده دامی در بنادر و مبادی ورودی کشور ۵ روز به جهت انجام آزمایشات مورد نیاز است. در این راستا در یکی از شهرستان‌ها برخورد صورت گرفته و تاکید داریم که کشور معطل عملیات اجرایی در هیچ نقطه‌ای نباشد.

تولید داخلی ۹۱ درصد واکسن‌های دامی

وی درباره وضعیت تولید واکسن دام و طیور در کشور یادآور شد: خوشبختانه ۹۱ درصد واکسن‌های دامی در کشور تولید و تنها ۹ درصد واردات داریم. همچنین ۲۵ درصد واکسن‌های طیور در کشور تولید و ۷۵ درصد واردات داریم. امید است تا پایان سال ۱۴۰۲ تولید واکسن طیور بیش از ۵۰ درصد شود یعنی در حوزه واکسن طیور ۵۰ درصد به خودکفایی برسیم. همچنین برنامه ریزی شده تا پایان سال ۱۴۰۲ از واردات واکسن دام خودکفا شده که البته در این زمینه شرایط کشور موثر است.

آقامیری با اشاره به نیاز به ۱۰.۵ میلیارد دوز واکسن برای طیور در کشور گفت: از این میزان حدود ۳.۵ میلیارد دوز در داخل تولید و ۷ میلیارد دوز وارد می‌شود. در حوزه واکسن دامی نیز به ۶۰۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم که ۵۵۰ میلیون دوز تولید داخل بوده و ۵۰ میلیون دوز واردات صورت می‌گیرد. برنامه موجود سازمان دامپزشکی برای ریشه کنی۶ بیماری دامی در کشور است که این مساله می‌تواند در سال‌های آینده ظرفیت شرکت‌های واکسن سازی را افزایش داده تا بتوانیم واکسن‌های دیگر را تولید کنیم.

وی درباره وضعیت کشور در زمینه بیماری‌های دام و طیور تصریح کرد: در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تا کنون گزارشی وجود نداشته و امید است تا اردیبهشت ماه نیز کانون آلودگی گزارش نشود تا بتوانیم صادارت محصولات طیور را ادامه دهیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور دربار کمبود دارو، واکسن و تامین آن در کشور بیان کرد: نمی‌توان گفت که ۱۰۰ درصد واکسن در کشور تامین است اما در این زمینه مشکل حادی وجود ندارد؛ البته تولید کنندگان از وضعیت نوسات ارزی و تاثیر آن بر قیمت مواد اولیه و تهیه آن گلایه مند هستند ولی با این شرایط ما مشکلی در حوزه تولید دارو واکسن نداریم.

آقامیری درباره کشتار دام و واردات تلیسه از پاکستان تصریح کرد: دام زنده از پاکستان از طریق بازارچه‌های مرزی تحت نظارت دامپزشکی استان مربوطه وارد می‌شود و واردات تسلیه موضوع نگران کننده‌ای نیست زیرا دام در نقطه صفر مرزی از لحاظ بهداشتی و با رعایت کشتار، استخوان گیری و در مراکز مربوطه عرضه می‌شود اما چیزی که مشکل ایجاد می‌کند واردات دام قاچاق است که تحت شبکه دامپزشکی انجام نمی‌شود. خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته گزارش جدیدی در این زمینه وجود نداشته چون در این خصوص بازرسی و نظارت صورت می‌گیرد.

وی درباره صادارت دام و واردات آن اعلام کرد: در حال حاضر صادرات گوشت قرمز از کشور صورت نگرفته و ممنوع است و تولید در بازار داخلی باید عرضه شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تلاطم قیمت گوشت در بازار گفت: با واردات گوشت طی هفته آینده قیمت گوشت به شدت کاهش پیدا خواهد کرد لذا به صورت دوستانه به دامدارانی که دام خود را به منظور افزایش قیمت و فروختن با سود بالاتر نگه داشته‌اند، توصیه می‌کنیم هر چه سریعتر دام خود را به بازار عرضه کنند زیرا در هفته آینده حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان کاهش قیمت گوشت را تجربه خواهیم کرد و وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی ضرر و زیان آن‌ها نخواهد بود. درهفته آینده به مقدار کافی گوشت و دام زنده از مرزها به کشور وارد خواهد شد.

منبع ایسنا

کد خبر 637212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.