به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانههای آزاد و شفاف در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی بهشمار میآید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مخبر: بهزودی شاهد گشایش در کشور خواهیم بود» نوشت: معاون اول رئیسجمهور صبح دیروز وارد زابل شد.
وزرای نفت و نیرو و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و همچنین تمامی هشت نماینده استان در مجلس محمد مخبر را همراهی کردند.
حل مشکلات آبی، پیگیری حقابه هیرمند، حل مشکلات سوخت و جایگاههای سوخت، بازدید از ذخایر آبی و روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن، شرکت در شورای اداری استان و افتتاح و آغاز عملیات اجرایی چندین طرح اجتماعی، اقتصادی، زیربنایی و عمرانی نظیر بیمارستان و مراکز درمانی، خطوط انتقال برق و مدرسه از برنامههای محمد مخبر در این سفر یکروزه بود.
معاون اول رئیسجمهور در بازدید از ذخایر آبی و چاه نیمههای استان اظهار کرد: دولت سیزدهم با جدیت طرح انتقال آب از دریا و استخراج آبهای زیرزمینی به سیستان و بلوچستان را پیگیری میکند تا مشکلات کمآبی و خشکسالی مردم این منطقه بهطور ریشهای حل شود.
وی نسبت به نهایی شدن پروژه انتقال آب از دریای عمان به سرتاسر این استان در طول دولت سیزدهم، ابراز امیدواری کرد.
مخبر همچنین با اشاره به پیگیریهای دستگاه دیپلماسی برای احیای حقابه هیرمند تأکید کرد: افغانستان باید به حقابه هیرمند متعهد باشد و دولت جمهوری اسلامی ایران این موضوع را از مجاری بینالمللی پیگیری میکند.
مخبر اواخر آبانماه سالجاری نیز به منظور افتتاح چند طرح اقتصادی و اجتماعی دیگر به سیستان و بلوچستان سفر کرده بود.
معاون اول رئیسجمهور پس از بازدید از چاه نیمههای منطقه سیستان و برخی گلخانههای آسیبدیده کشاورزان از سرما، با حضور در فرمانداری ویژه شهرستان زابل در نشستی با مدیران، نمایندگان و مسئولین این منطقه با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم برای پیشرفت کشور ریلگذاری جدیدی شده است، افزود: با وجود برخی هجمهها و فشارهای دشمنان بهزودی شاهد گشایشهای خوبی در کشور خواهیم بود.
مخبر با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم اظهار کرد: گامهای بلندی در زمینه اشتغال و مسکن برداشته شده است و با وجود برخی کارشکنیها، سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در حوزههای مختلف کشور برنامهریزی شده و در حال انجام است.
معاون اول رئیسجمهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خسارات وارده به دامداران و کشاورزان منطقه سیستان پس از سرمازدگی هفتههای اخیر، تصریح کرد: در این سفر تصمیمات خوبی برای ارائه کمکها و تسهیلات مالی به گلخانهها و دامداریهایی که از خشکسالی و سرمازدگی دچار آسیب شدهاند، اتخاذ میشود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به مشکلات سوخت استان سیستانوبلوچستان تأکید کرد: جایگاههای سوخت در این استان متناسب با جمعیت و وسعت وجود ندارد و با برگزاری جلسات در این سفر و با حضور وزیر نفت برنامهها و طرحهایی برای حل مشکل جایگاههای سوخت بررسی و پس از تأیید اجرا میشود.
مخبر به حساسیت و علاقهمندی مقام معظم رهبری و همچنین رئیسجمهور نسبت به منطقه سیستانوبلوچستان اشاره و تأکید کرد: افتتاح خط ریلی زاهدان-خاش موجب خرسندی مقام معظم رهبری شد و رئیسجمهور نیز پس از بروز برخی مشکلات طی روزهای گذشته در این استان تیمی از دولت را مأمور کرد تا مسائل این استان هرچه سریعتر پیگیری و برطرف شود.
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «بی دوام!» نوشت: اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی برای دومین بار طی روزهای اخیر، درباره وقوع «جنگ داخلی ویرانگر» حول ماهیت اسرائیل ابراز نگرانی کرد و خواستار این شد که اسرائیلیها از آنچه که او آن را «سیستم دموکراتیک» و «مقدس» خواند، حفاظت کنند.
هرتزوگ که سه روز بعد از راهپیمایی ۱۵۰ هزارنفری اسرائیلیها علیه کابینه نتانیاهو در کنفرانس آموزشی اشمورت در تلآویو صحبت میکرد، گفت: ««بنیادهای دموکراتیک اسرائیل، از جمله سیستم قضائی، مقدس هستند و ما باید از آنها محافظت کنیم.»
هرتزوگ با طعنه به آنچه که بنیامین نتانیاهو آن را اصلاحات قضائی خوانده، از تعبیر «اصلاحات دراماتیک» برای آن استفاده کرد و گفت که چنین اصلاحاتی «زمانی که به سرعت و بدون مذاکره انجام شود، مخالفت و نگرانی عمیقی را در بین مردم برمیانگیزد.»
او گفت: «دارم میبینم طرفها را که همگی برای یک رویارویی تمام عیار در طول خطوط (درگیری) بر سر ماهیت اسرائیل حاضر و آماده هستند و نگرانم که در آستانه یک کشمکش داخلی باشیم که میتواند همه ما را نابود کند.»
در حالی که رئیس رژیم صهیونیستی طی چهار هفته گذشته، از موضعگیری صریح در حمایت یا علیه بنیامین نتانیاهو خودداری کرده، صحبتهای دیروز او احتمالاً یک نقطه عطف قلمداد خواهد شد، به خصوص که معترضان طی روزهای گذشته، علاوه بر اعتراضات خیابانی علیه کابینه نتانیاهو، مقابل دفتر هرتزوگ در قدس اشغالی هم تجمع کردند و از او خواستند موضعی روشن در دفاع از نظام قضائی از خود ابراز کند.
روز دوشنبه نیز، یائیر لاپید، نخستوزیر قبلی که در حال تبدیل شدن به چهره اصلی اعتراضات است، گفت که از هرتزوگ خواسته یک کمیته ریاست جمهوری برای انجام اصلاحات قضائی «متوازن» تشکیل دهد، چیزی که حالا گفته میشود، هرتزوگ در حال بررسی آن است.
هرتزوگ که سرگرم اقداماتی برای میانجیگری بین نتانیاهو و مخالفان اوست، از کابینه نتانیاهو خواسته که به صدای جوامع مختلف گوش دهد، هرچند این را هم گفته که تلاشهای میانجیگرانه او ممکن است دست آخر به شکست بینجامد.
رئیس رژیم صهیونیستی تأیید کرده که با یائیر لاپید نیز در تماس است تا راهی برای برونرفت از چیزی که آن را «بحران تاریخی قانونی» خوانده، پیدا کند. او گفت که اسرائیل «با یک آزمایش سرنوشتساز روبهرو» است و اینکه «ما باید برای توافقات گسترده تلاش کنیم».
هرتزوگ هرچند گفته که «نشانههایی از حسن نیت» برای توافق بین طرفهای درگیر را میبیند، ولی جملات او دغدغههایی از یک بیم تاریخی درباره فروپاشی دولت در اسرائیل، قبل از رسیدن به ۸۰ سالگی را منعکس میکند: «در دوران سلطنت خاندان داوود و حصمونیان، دولتهای یهودی در سرزمین اسرائیل تأسیس شد و دو بار پیش از رسیدن به هشتادمین سالگرد خود فروپاشید.»
هرتزوگ بهرغم این یادآوری تاریخی، کوشید از مقایسه اسرائیل کنونی با دو تجربه فروپاشی اجتناب کند و گفت: «بگذارید قاطعانه تأکید کنم؛ من پیامبر عذاب نیستم، هرگز نبودم و نخواهم بود. من به تابآوری دولت اسرائیل و قدرت مردم شگفتانگیزی که در اینجا زندگی میکنند اعتقاد دارم.»
او تأکید کرد که «اسرائیلیها باید مسئولیت خود را بپذیرند و از آنچه ما در اینجا ساختهایم محافظت کنند.»
این برای اولین بار است که اسحاق هرتزوگ در مقام رئیس رژیم صهیونیستی با چنین صراحتی در یک نطق عمومی، دو تجربه تاریخی ناکام تشکیل دولت یهود در سرزمینهای اشغالی را گوشزد میکند، هرچند او در همین سخنرانی کوشید چشماندازی هم از هشتادمین سالگرد تشکیل دولت اسرائیل در سال ۲۰۲۸ ارائه کند و خواستار این شد که جایگاه رئیسجمهور به عنوان «مکانی حفاظت شده برای مدیریت اختلافات و پل زدن بین شکافها» در شرایط بحرانی تعریف شود.
روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نگرانیها از طرح تغییر استانداردهای آلودگی هوا» نوشت: هوای آلوده در کشور ما جدا از مصائب دردناکی که برای سلامتی مردم به وجود آورده، حواشی و دعواهایی را هم دامن زده که در نوع خودش داستان مفصل و غمانگیز دیگری است.
یکی از این موارد، بحثها، اظهار نظرها و اقداماتی است که این روزها وزارت آموزش و پرورش برای تعطیل نکردن مدارس به بهانه آلودگی هوا راهبری میکند.
در پی تعطیلیهای مکرر مدارس در فصل پاییز به ویژه در پایتخت به بهانه آلودگی هوا، وزیر آموزش و پرورش ماه قبل لب به انتقاد گشود و ۳۰ آذر هم این طور گفت: «به سبب تعطیلیها نگران دانشآموزان هستیم. با وجود زحمات بسیار معلمان عزیز، آموزش مجازی در دوره آموزش عمومی و پیش از دبستان کارایی لازم را ندارد و از این نظر، امروز این پیشنهاد را مطرح کردم که تعطیلی نداشته باشیم و آقای رئیس جمهور هم بر تعطیل نشدن مدارس مگر در موارد استثنا تاکید کردند.»
وزیر آموزش و پرورش پس از آن نیز، این خواسته را در سطح دولت پیش برد تا آنجا که دو روز قبل وحیدی وزیر کشور از طرح پیشنهادی در دولت از سوی سازمان محیط زیست برای تغییر در استانداردهای شاخص آلودگی خبر داد تا لازم نباشد در این شرایط مدارس تعطیل شود.
وحیدی اعلام کرد: «با کمک سازمان محیط زیست پیشنهاد جدیدی را برای دولت تعیین میکنیم تا استانداردها را کمی تغییر دهیم و لازم نباشد در این شرایط مدارس را تعطیل کنیم.»
در پی خبر وزیر کشور، خبرنگاران که ماجرای تغییر شاخص آلودگی هوا و تعطیل نشدن مدارس را از خواستهها و تلاشهای نوری وزیر آموزش و پرورش میدانستند، دیروز به سراغ او رفتند.
نوری آمار و ارقام ارائه داد: «در دنیا تا وقتی شاخص آلودگی کمتر از ۲۰۰ باشد، تعطیلی مدارس نداریم و من روز گذشته هم شاخصها را رصد کردم که هنوز به ۲۰۰ نرسیده بودیم. این موضِع خود را در هیئت دولت هم مطرح خواهم کرد؛ همان گونه که مقاله مطالعه انجام شده را به وزیر بهداشت تقدیم کردم. در دنیا در موقعیت آلودگی هوای بنفش مقطع متوسطه را هم اصلاً تعطیل نمیکنند و در دوره ابتدایی برخی جاها مدارس را تعطیل میکنند. کشورهایی نظیر مکزیک و فرانسه با گذر شاخص آلودگی از ۳۰۰ به بعد تعطیل میکنند. وی ادامه داد: البته بچهها باید ماسک بزنند و رعایت کنند ولی نباید جریان تعلیم و تربیت به عنوان مهمترین سرمایه اجتماعی و فرهنگی تعطیل شود.»
در همین حال و پس از اینکه وزارت بهداشت احساس کرد ظاهراً از ماجرا عقب مانده و انگار کسی از او نظر نمیخواهد، دیروز به صراحت اعلام کرد: «هر چه که در راستای سلامت مردم باشد وزارت بهداشت با آن موافق است و هرچه که به سلامت مردم آسیب برساند، وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم با آن مخالف خواهد بود.»
نظر شما