ساسان صفریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به آلودگی نوری در فضای شهری و مشکلات ناشی از این نوع آلودگی، اظهار کرد: متأسفانه در فضای شهری وجود آلودگی نوری کاملاً قابل لمس است و مشکلات بسیاری به وجود آورده است.
وی افزود: در بعضی از نقاط کشور برخی از خیابانها بسیار تاریک است و همین نبود روشنایی کافی بینایی رانندگان را تحت تأثیر قرار داده و منجر به بروز حوادث بسیاری شده است.
این دکترای مدیریت و آیندهپژوهی انرژی ادامه داد: از طرف دیگر در برخی از فضاهای شهری نورپردازی زیادی وجود دارد و این روشنایی بیش از حد بینایی رانندگان را با اختلال مواجه کرده است.
وی تاکید کرد: این مسائل نشان میدهد که در فضاهای شهری با آلودگی نوری بسیار شدیدی مواجه هستیم و متأسفانه در نورپردازی شهر، استاندارد بینالمللی را رعایت نمیکنیم.
صفریان اشاره کرد: طبق استاندارد بینالمللی، نورپردازی باید به گونهای انجام شود که تنها نقطهای که لازم است روشن باشد، اما متأسفانه در کشور نورپردازی در نقطهای صورت میگیرد، نیازی به روشنایی آن منطقه نیست.
وی در رابطه با تبعات روشنایی نادرست گفت: زمانی که نور را بدون هدف به نقطهای میتابانیم که قرار نیست روشن باشد، دیگر قادر به تماشای زیبایی آسمان نخواهیم بود.
این دکترای مدیریت و آیندهپژوهی انرژی تاکید کرد: استفاده و بهرهوری درست از نور زمانی اتفاق میافتد که قادر باشیم مکان مورد نظر را روشن کنیم و در کنار آن زیبایی آسمان را نیز حفظ کنیم؛ درواقع نورپردازی در شهر نیز باید به همین شکل طراحی شود.
وی در همین رابطه ادامه داد: متأسفانه در حوزه نورپردازی شهری متخصصان عملکرد مطلوبی نداشتهاند و بیتوجهی به این مسئله باعث مصرف بیهوده مقدار بسیاری انرژی در حوزه برق شده است.
نظر شما