به گزارش خبرنگار ایمنا، حمیدرضا محمدی فشارکی در نشست کارگروه اشتغال شهرستان لنجان، با اشاره به گلایه شهروندان از برخی شعب بانکهای عامل در شهرستان لنجان، اظهار کرد: بیاعتنایی به چارچوبهای قانونی در اعطای تسهیلات، بیتوجهی به تکریم ارباب رجوع، برخی رفتارهای گزینشی در پذیرش مشتریان، انجام رفتارهای غیرحرفهای و … ازجمله انتقادهای این روزهای شهروندان شهرستان لنجان به متصدیان باجههای بانکهای عامل در این شهرستان است.
وی با اشاره به سختگیری بانکهای عامل در سالیان گذشته در پرداخت وام افزود: یکی از سیاستهای دولت سیزدهم تغییر به نفع مردم است و رئیسجمهور نیز نگاه ویژهای به اصلاح رفتار نظام بانکی با مردم داشتهاند. از این رو به بانکها دستور داده شد تا نوع وثیقهگذاری وامهای اشتغال و خرد به گونهای تغییر یابد که مردم بتوانند بر مبنای اعتبارسنجی، اینگونه تسهیلات را آسانتر دریافت کنند.
فرماندار شهرستان لنجان با بیان اینکه ایجاد اشتغال شریان حیاتی رفع فقر، رفع بیکاری، توسعه اقتصادی شهروندان، کاهش معضلات اجتماعی و … است، تصریح کرد: با توجه به دستورکار ابلاغی از سوی بانک مرکزی انتظار میرود شیوه و دستورعمل بانکها در زمینه تضامین به شکل یکسان باشد و بانکها بهصورت متداول برای تسهیل وامدهی مردم با یک ضامن معتبر پرداخت تسهیلات را در حوزه اشتغال داشته باشند.
وی با بیان اینکه قاعده سختگیرانه معرفی سه ضامن کارمند برای تسهیلاتگیرنده مانع بزرگی را ایجاد کرده است، ادامه داد: امروز زیر پوست شهر جدید فولادشهر اتفاقاتی در حال وقوع است که اگر برای آنها تدابیر لازم اتخاذ نشود، قطعا با چالشهای متعدد اجتماعی روبهرو خواهیم شد. از این رو باید به پرداخت تسهیلات اشتغال نگاه ویژهای داشت و مسیر پرداخت آن را با تکیه بر دستورکارهای موجود تسهیل کرد.
محمدی اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه کارآفرینی بانوان در فولادشهر با برپایی ۴۰ غرفه کارآفرینان بانو، ظرفیت زیاد زنان کارآفرین را با ایجاد ۳۲۰ نفر اشتغالزایی بهخوبی به نمایش گذاشت و بهخوبی نشان داد که این افراد میتوانند در مسیر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار حرکت کنند، اما تحقق این سیاستها نیازمند همراهی همهجانبه شعب بانکهای عامل برای پرداخت ۱۰۰ درصدی تسهیلات اشتغال است.
وی با بیان اینکه اجرای سلیقهای قوانین توسط بانکهای عامل به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست، گفت: امروز زمان آن فرارسیده که سیستم بانکی شهرستان لنجان در مسیری متفاوت گام بگذارد و با ابزارهای نوین و سازوکار اصلاحشده به گونهای عمل کند که با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، مسیر کاهش نرخ بیکاری هموار شود و در این میان، باید از بانکهای عاملی که فراتر از تعهدات خود عمل کردند و پرداخت ۱۰۰ درصدی تسهیلات توسط آنان انجام شده است، قدردانی کرد.
فرماندار شهرستان لنجان خواستار اقدام جهادی بانکها در اعطای تسهیلات شد و تاکید کرد: در حال حاضر، دو راه پیشرو داریم؛ اول اینکه بانکهای عامل مسیر سابق را ادامه دهند که این به هیچعنوان قابل قبول نیست؛ اما اگر میخواهیم مقصد متفاوتی در ایجاد اشتغال و توانمندسازی مددجویان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی داشته باشیم، باید راه دیگری را با تسهیل در پرداختها انتخاب کنیم تا ثمره فعالیت بانکهای عامل متفاوت از امروز باشد.
وی متذکر شد: در اعطای تسهیلات اشتغال در قالب تبصره ۱۶، فرصت کمی باقی مانده است؛ از این رو انتظار میرود بانکها با نگاه جهادی و تلاش دوچندان در این مسیر همراه دولتمردان باشند. البته بانک برای پرداخت تسهیلات باید تضمین داشته باشد، اما با تکیه بر قانون و نگاه دولت سیزدهم مسیری انتخاب شود که گیرندگان اینگونه تسهیلات بتوانند تضامین مدنظر را تهیه کنند.
محمدی با بیان اینکه بانکهای عامل برای رفع مشکلات شهرستان لنجان باید احساس مسئولیت کنند، گفت: بر اساس سیاستهای جدید دولت مردمی مقرر شده است بانکهای عامل پرداخت وامهای دو میلیارد ریالی مسکن را در دستورکار قرار دهند و چنانچه نگاه بانکهای عامل در خصوص تضامین تغییر نکند، چالشهای جدیدی را پیشرو خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه امروز بانکهای عامل باید خود را بهعنوان سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی برای برونرفت از چالشها قلمداد کنند، افزود: با توجه به گشایشی که در تخصیص ردیفهای خاص اعتبارات برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده است، بانکهای عامل با جسارت با مردم همراه شوند و با تسهیل روند دریافت تسهیلات به گونهای عمل کنند که جذب تسهیلات با سهولت بیشتر انجام شود. چراکه با پرداخت وام اشتغال بخشی از درد بیکاری خانوادهها تسکین پیدا خواهد کرد. از این رو ایجاد مانع در مسیر پرداختهای تبصره ۱۶ کمیته امداد به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.
نظر شما