کاوش‌های باستان‌شناسی کرمان متوقف مانده است

معاون میراث‌ فرهنگی و گردگشری استان کرمان گفت: به‌علت تخصیص نیافتن بودجه در سال جاری کاوش‌های باستان‌شناسی در این استان متوقف شده است.

به گزارش ایمنا، محوطه‌های باستانی کرمان گنجینه‌هایی غنی از بناها، آثار و ابزار زیست این خطه تاریخی و پهناور را در دل خود جای داده است که هر کدام گواه و مدعایی بر قدمت و اصالت مردم این دیار محسوب می‌شود.

طی دهه‌ها کاوش‌های باستان شناسی در محوطه‌های باستانی استان نظیر تپه یحیی صوغان اُرزوئیه (نوسنگی با سفال)، کُنارصندل شمالی و جنوبی جیرفت (اواخر هزاره سوم)، شهداد (جلگه تکاب) اواخر هزاره سوم، غبیرا، تل ابلیس (مس و سنگ) و غار لاله‌زار (فراپارینه سنگی)، ضمن کشف اشیای نفیس و کم نظیر به لحاظ تاریخی، پنجره تازه‌ای را نیز از تمدن باشکوه کرمان گشوده است.

اهمیت کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه‌های تاریخی کرمان آنقدر زیاد بوده است که طی سال‌های گذشته چند فصل پژوهش مشترک باستان‌شناسی دانشگاه توبینگن آلمان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در جنوب استان کرمان اجرا شد.

سالی بدون بودجه کاوش

مجتبی شفیعی با اشاره به توقف کاوش‌های باستانی در این استان اظهار کرد: برای آغاز یک فصل و دوره باستان‌شناسی نیاز به بودجه داریم و در سال جاری هیچ بودجه‌ای برای کاوش محوطه‌های تاریخی و باستانی استان اختصاص داده نشده است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان تصریح کرد: قرار است از اعتبارات سفر رئیس‌جمهور مبلغی برای ساماندهی محوطه کنار صندل جیرفت پرداخت شود که منتظر ابلاغ آن هستیم.

وی افزود: البته کاوش‌های باستان‌شناسی اعتبار دائمی ندارند و برای تأمین هزینه‌های کاوش و حفاظت از آثار کشف شده، نیاز به اعتبار است که در حال حاضر به دلیل نبود آن، برنامه خاصی برای کاوش‌های جدید نداریم.

معاون میراث فرهنگی استان کرمان خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته کاوش‌های مشترک خوبی بین یکی از دانشگاه‌های آلمان و دانشگاه جیرفت انجام شد اما امسال این همکاری ادامه پیدا نکرد.

وی در عین حال تاکید کرد: در آینده نزدیک پژوهش‌های لایه‌نگاری با همکاری دفتر باستان‌شناسی دانشگاه جیرفت در یکی از محوطه‌های باستانی این منطقه انجام می‌شود.

ساخت موزه جیرفت ادامه دارد

شفیعی با اشاره به ازسرگیری عملیات ساخت موزه منطقه‌ای جیرفت خاطرنشان کرد: از محل اعتبارات سال گذشته حدود ۸۰ میلیارد ریال برای ادامه ساخت این موزه تخصیص داده شد که کار در حال انجام است.

وی ادامه داد: همچنین برای تکمیل موزه جیرفت قول اختصاص ۶۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان داده شده است اما هنوز چیزی دریافت نکرده‌ایم.

استان کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین تعداد آثار ثبت جهانی را در بین استان‌های کشور دارد؛ ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کند میمند با چند هزار سال قدمت، باغ زیبای شازده با ویژگی‌های منحصربه‌فرد معماری عمارت آن، دشت کویر لوت در منطقه شهداد کرمان که قدیمی‌ترین درفش جهان از آنجا به دست آمده است و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم‌آباد» در شهرستان بم به ثبت جهانی رسیده‌اند همچنین روستای دارستان و شهرستان سیرجان به عنوان شهر یا دهکده جهانی گلیم به واسطه خاستگاه گلیم شیرکی پیچ خود در فهرست آثار جهانی قرار دارد.

منبع: ایرنا

کد خبر 635616

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.