به گزارش خبرنگار ایمنا، در سریالها و فیلمهای مختلف، برخی بازیگرها همزمان در دو یا چند نقش متفاوت هنرنمایی کردهاند. منظور، ایفای نقش جوانی و میانسالی یک شخصیت نیست، بلکه ایفای نقشهایی است که از هم دور است. در نوشتار پیش رو، بازی تعدادی از بازیگرانی را که در یک اثر با چند نقش مختلف، هنرنمایی کردهاند مرور کردهایم.
اکبر عبدی
«عبدی» بعد از موفقیت در ایفای نقش یک زن در «آدم برفی» و بعد از آن در «خوابم میاد»، در فیلم «خوابزدهها» به کارگردانی «فریدون جیرانی» هم نقش دو خواهر را بازی کرد، خواهرهایی از دو خانواده و کاملاً متفاوت که با دو گریم مختلف فقط به هم شبیه بودند.
او برای بازی در این نقش، نامزد دریافت سیمرغ نقش مکمل مرد شد. عبدی در سال ۱۳۷۳ در فیلمی با نام «آرزوی بزرگ» به کارگردانی «خسرو شجاعی» هم در چند نقش مختلف بازی کرد.
این فیلم داستان فیلمنامهنویسی به نام «بهروز بهروزان» با بازی زندهیاد «امین تارخ» است که در پی فروش فیلمنامهاش به یک تهیهکننده است. او هربار به دفتر یک تهیهکننده مراجعه میکند که نقش این تهیهکنندهها را با گریمهای متفاوت، عبدی بازی میکند. وی در این فیلم نقش این تهیهکنندهها را با تیپها و لهجههای مختلف بازی کرده است.
باران کوثری
یکی از اتفاقهای مهم سریال «شبکه مخفی زنان»، بازی «باران کوثری» در نقشهای مختلف است. او در قسمت اول این سریال در نقش «پروین اعتصامی» بازی کرد و درحالی که مخاطبان گمان میکردند قرار است او را در نقش این زن شاعر ببینند از قسمتهای دوم با گریمهای مختلف به میدان آمد و در واقع بیشتر ایفاگر نقش چند نفر از بانوان فعال در عرصههای مختلف شد. «وارتو طریان» بازیگر و کارگردان زن ایرانی، «ایران تیمورتاش» زن شاعر ایرانی، «پرخیده» بازیگر زن سینما و تئاتر، «نصرتالملوک کاشانچی» اولین زن پزشکی قانونی ایران، «پری آقابایُف» بازیگر تئاتر، «نیمتاج سلماسی» زن شاعر ایرانی و «سکینه پری» اولین زن جراح ایرانی، از جمله نقشهایی بود که کوثری در این سریال ایفا کرده است.
شهاب حسینی
با وجود بازی «باران کوثری» در نقشهای مختلف، کماکان رکورد بازی در چند نقش مختلف در یک اثر متعلق به «شهاب حسینی» است. او در فیلم «ساکن طبقه وسط» به کارگردانی خودش، در ۳۸ نقش مجزا و متفاوت بازی کرد. او در این فیلم، نقش نویسندهای را دارد که میخواهد کتاب جدیدش را بنویسد و از این جهت در قالب نقشهای مختلف میرود. «شیخ صنعان»، «سهروردی»، «مولانا»، «سقراط»، «راجر واترز»، «کرت کوبین»، «اسحاق نیوتن»، «چه گوارا»، «حضرت زکریا»، «حضرت مسیح» و «لیونل مسی» از جمله نقشهایی هستند که «شهاب حسینی» در این فیلم بازی کرد. این فیلم سال ۱۳۹۳ ساخته شد.
محسن تنابنده
در سریال «شاهگوش» به کارگردانی «سیدداوود میرباقری»، «محسن تنابنده» در سه نقش متفاوت بازی داشت. او در هر سه نقش مظنون به قتل معرفی میشد. «تنابنده» از جمله بازیگرانی است که نقشهای زیادی با گریمهای مختلف بازی کرده اما در این سریال، سه نقش متفاوت باهم داشت. البته او قرار بود در این سریال ۱۰ نقش مختلف داشته باشد، اما همزمانی تولید سریال «شاهگوش» با سریال «پایتخت» موجب شد با وجود نهایی شدن گریمهای «تنابنده» در قالب شخصیتهای دیگر، فقط از سه شخصیت او در سریال «داوود میرباقری» رونمایی شود.
پارسا پیروزفر
«عروس خوش قدم» نام نخستین فیلم بلند سینمایی «کاظم راستگفتار» است. در این فیلم که جمعی از ستارگان سینما در آن بازی کردند «پارسا پیروزفر» در چند نقش مختلف بازی کرد. داستان فیلم درباره دختری است به نام «دنیا» با بازی «ماهایا پطروسیان» است که با هر فردی ازدواج میکند آن فرد بعد از مدتی از دنیا میرود. «پیروزفر» در این فیلم، نقش کاراکتری به نام «اینجانب» را بازی میکند که در هر موقعیتی که «دنیا» در آن قرار میگیرد او هم حضور دارد. هر بار که «دنیا» با مردی آشنا میشود و قصد ازدواج با او را دارد کاراکتر «اینجانب» هم در آن موقعیت حاضر است و او را هر بار با یک گریم و کاراکتر مختلف در این موقعیتها میبینیم.
آزیتا حاجیان
از میان بازیگرانی که در یک فیلم با دو نقش متفاوت ظاهر شدهاند، یکی از قدیمیترین آنها «آزیتا حاجیان» در فیلم «دزد عروسکها» به کارگردانی «محمدرضا هنرمند» است. «حاجیان» در این فیلم در نقش مادر دو بچه معرفی میشود؛ مادری که وضع مالی خوبی ندارد و از این جهت بچههایش به فکر فروش اسباببازیهایشان میافتند و در ادامه با زن جادوگری روبهرو میشویم که کوچکترین شباهتی به «حاجیان» ندارد اما نقش او را همین بازیگر ایفا کرده است.
گلاب آدینه
«گلاب آدینه» هم از جمله بازیگرانی است که او را در دو نقش متفاوت در یک فیلم دیدهایم. در فیلم «من دیهگو مارادونا هستم» به کارگردانی «بهرام توکلی»، «گلاب آدینه» در نقش دو خواهر بازی کرده است؛ یک خواهر ثروتمند و خواهر دیگر با وضعیت مالی ضعیف. داستان فیلم حول محور دعوای خانوادگی میان بچههای این دو خواهر با هم روایت میشود. آنها هم در ظاهر با هم تفاوت دارند و هم لحن صحبت کردنشان باهم فرق میکند.
بازی در نقشهای تاریخی
بازیگرانی هم بودهاند که در آثار تاریخی، نقش پادشاه و بدل او را ایفا کردهاند. مثلاً در «سلطان و شبان» «مهدی هاشمی» هم نقش سلطان را ایفا میکرد و هم شبان. در واقع سلطان برای فرار از وضعیتی که داشت به لباس شبانی مشابه خودش، درمیآید و به محل زندگی او میرود و شبان لباس پادشاهی به تن میکند و در جایگاهی متضاد قرار میگرفت. در فیلم «جنگجوی پیروز» هم «اکبر عبدی» در نقش ناصرالدینشاه و یک نجار بازی کرد. این بار ناصرالدین شاه در لباس نجار به میان مردم میرفت. «حامد کمیلی» هم در سریال «قبله عالم» نقش ناصرالدینشاه و بدلش را همزمان بازی کرد.
نظر شما