به گزارش خبرنگار ایمنا، دقایقی پیش لایحه بودجه ۱۴۰۲ توسط رئیسجمهور به مجلس ارائه شد. علاوه بر اصلاحات ساختاری که در بودجه ۱۴۰۲ اتفاق افتاده است، توجه ویژه به اقتصاد و سفره مردم شده است.
علاوه بر تأمین معیشت مردم، تولید و اشتغال دانشبنیان، به سلامت مردم، زنان و خانواده، آب، کشاورزی و محیطزیست؛ مسکن و حملونقل، تقویت جایگاه استانها، آموزشوپرورش، آموزش عالی، فرهنگ و گردشگری، صندوق توسعه ملی و شرکتهای دولتی نیز تمرکز ویژه شده است.
از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم رویه فشار مالیاتی به بخشهای مولد اقتصادی متوقف شده و امسال نیز مشوقهای مختلف مالیاتی ازجمله کاهش هفت درصدی مالیات واحدهای تولیدی به تصویب دولت رسیده است.
اما یکی از بخشهای مهم لایحه بودجه در بخش تولید، پیشبینی امکان ایجاد صندوق پیشرفت و عدالت در تمام استانهای کشور است؛ متأسفانه در سالهای گذشته تمرکز اعتبارات و حمایتها در چند کلانشهر خلاصه میشد؛ اما دولت سیزدهم برای حمایت و رشد متوازن اقتصادی استانهای تأسیس این صندوقها را پیشبینی کرده تا علاوه بر تمرکززدایی، هر استان بتواند براساس مزیتها و سند آمایش سرزمینی خود رشد پایدار اقتصادی خود را دنبال کند. درمجموع برای این صندوق ۳۱ هزار میلیارد تومان، یعنی برای هر استان به میزان یک هزار میلیارد تومان منابع دیده شده است.
بودجه عمرانی هم در لایحه دولت افزایش قابلتوجهی داشته و به رقم ۳۲۷ هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان رسیده است؛ این رقم نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۱ رشد بیش از ۲۶ درصدی را تجربه کرده است. از طرف دیگر برای شرکتهای ایرانی طرف قرارداد با شرکتهای خارجی پیمانکار دولت مشوقهای خوبی دیده شده است.
البته حمایتها تنها مختص طرحهای دولتی نیست؛ برای ارائه تسهیلات قرضالحسنه به مشاغل کوچک، سازوکارهایی پیشبینیشده است، علاوه بر این سیاستگذاریهای خوبی برای موضوع اشتغال دانشبنیان صورت گرفته است. در بخش فضای مجازی هم کسبوکارهای اینترنتی که به سکوهای داخلی منتقل شوند از مشوقهای مالیاتی خوبی برخوردار خواهند شد.
همچنین براساس تبصره ۱۸ لایحه بودجه به شرکتها و سازمانهای توسعهای اجازه داده شده تا مبلغ یک هزار میلیارد تومان از منابع داخلی را برای کمک به سرمایهگذاری در برنامههای تحقق رشد و تولید، صادرات کالا و خدمات، حمایت از دانشبنیان و اشتغالآفرین و ایجاد اشتغال پایدار اختصاص دهند.
نظر شما