به گزارش ایمنا، علی نیکزادثمرین در نشست علنی امروز _سهشنبه، بیستم دیماه_ مجلس شورای اسلامی در جمعبندی رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص ارزیابی ابعاد چالشی صندوقهای بازنشستگی و عملکرد دستگاههای اجرایی مربوط، اظهار کرد: در مجموع ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، مستمریبگیر صندوقهای بازنشستگی هستند و میزان مطالبات بازنشستهها و صندوقهای آنها تا پایان سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است، بنابراین این موضوع اهمیت و اهتمام برای رفع مشکل صندوقهای بازنشستگی را چند برابر میکند.
وی ادامه داد: یکی از دلایل مشکلات صندوقهای بازنشستگی وابستگی آنها به بودجه عمومی دولت است از سوی دیگر شیوه مدیریت دارایی و مولدسازی سرمایههای صندوق، تقویت فعالیتهای اقتصادی، سرمایهگذاری سودآور با اولویت سرمایهگذاری در بازار پول و سرمایه نکته کلیدی است و نباید سرمایهگذاری صندوقها کمتر از سود اوراق مشارکت بانکی باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به ثبات، پایداری و تعادل بین منابع و مصارف در صندوقهای بیمهای و بازنشستگی، خاطرنشان کرد: انتظار نسل آینده از شما با توجه به اینکه این صندوق بین نسلی است، این است که در انتصاب افراد در سطوح مدیریت مؤسسات، بنگاهها و شرکتهای وابسته به صندوقها بازنگری کنید و بر تعیین سقف قانونی برای پرداخت حقوق و مزایا و نه برای اعضای هیئت مدیره بلکه برای کل کارکنان این صندوق، نظارت جدی داشته باشید.
وی با اشاره به اینکه فرمولی را مدنظر قرار دهید تا داراییهایی که در اختیار افراد قرار میگیرد کمتر از سود بانکی آورده نداشته باشد، ادامه داد: مقام معظم رهبری بر استقرار نظام چند لایه تأمین اجتماعی تاکید داشتند و در سیاستهای ابلاغی این موضوع مورد تاکید قرار گرفته شده است، این موضوع باید در لایههای مختلف در کنار محاسبات کسورات بازنشستگی و ترکیب بهینه مزایا مورد توجه قرار بگیرد.
نیکزاد با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه نیز اتخاذ هرگونه تصمیم در خصوص بیمههای اجتماعی باید منوط به تأمین منابع باشد، گفت: محاسبات بیمهای، تعهدات بین نسلی و رعایت حقوق مکتسبه بیمهشدگان و مستمریبگیران باید مدنظر قرار گرفته شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مباحث باید با جدیت پیگیری شود و کمیسیون اجتماعی، نمایندگان مجلس و دولت دست به دست یکدیگر دهیم تا شرمنده نسل آینده نباشیم.
نظر شما