توضیحات قوه قضائیه درباره محمدمهدی کرمی

یکی از وکلای دادگستری به‌تازگی مدعی شده است که وی برای وکالت محمدمهدی کرمی به مرجع قضایی مراجعه کرده و به او اجازه داده نشده است که وکالت محکوم‌علیه را بر عهده گیرد.

به گزارش ایمنا، به نقل از میزان، صبح امروز حکم اعدام دو تن از عوامل اصلی شهادت سید روح‌الله عجمیان اجرا شد. یکی از وکلای دادگستری به‌تازگی مدعی شده است که وی برای وکالت محمدمهدی کرمی به مرجع قضایی مراجعه کرده و به او اجازه داده نشده است که وکالت محکوم‌علیه را بر عهده گیرد.

پیگیری‌ها درباره ادعای این وکیل دادگستری حاکی از آن است که محمدمهدی کرمی از زمان بازداشت تا صدور حکم، وکیلی به دادگاه معرفی نکرده بود و به همین دلیل مطابق مقررات، وکیل تسخیری برای وی تعیین شد.

بعد از صدور حکم و زمانی که پرونده در دیوان عالی بود، یک وکیل دادگستری راسا به دیوان عالی مراجعه و اعلام کرد که می‌خواهد وکالت این فرد را بر عهده گیرد.

بر اساس قانون، وکالت عقد و توافقی دوطرفه است. این وکیل دادگستری به‌صورت یک‌طرفه تقاضای وکالت از کرمی کرده بود و تقاضایی از سوی محکوم برای اینکه حاضر است این فرد وکالت وی را بر عهده گیرد توسط وکیل مورداشاره ارائه نشد.

پیگیری‌ها همچنین نشان می‌دهد که این وکیل دادگستری از دیوان عالی کشور نوشته‌ای ارائه کرد که می‌خواهد وکالت محمدمهدی کرمی را بر عهده گیرد و این تقاضا از سوی دادگستری کل استان نیز جهت اقدام قانونی برای دادگاه ارسال شد.

دادگاه در این موارد در صورتی که احراز کند متهم یا محکوم نیز تمایل به اعطای وکالت داشته باشد، پس از امضای وکالت‌نامه از سوی وکیل و موکل، به آن ترتیب اثر می‌دهد.

حسب اعلام دادگاه، تقاضایی از سوی متهم کرمی که بخواهد به این وکیل دادگستری یا هر وکیل دیگری وکالت دهد به دادگاه ارائه نشد.

بر اساس این گزارش، محمدمهدی کرمی نه در مرحله تحقیقات مقدماتی در دادسرا و نه در دادگاه، وکیلی معرفی نکرده است و وکیل دادگستری هم که اعلام آمادگی برای وکالت وی را داشت، فقط زمانی که پرونده در دیوان عالی در حال رسیدگی بود به‌صورت یک‌طرفه تقاضای خود را اعلام کرده بود.

همچنین برخلاف بعضی اخبار منتشرشده، محمد حسینی یکی دیگر از متهمان پرونده که به اعدام محکوم شد، در زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور وکیل معرفی نموده و دارای وکیل انتخابی بوده است.

یکی دیگر از ادعاهای مطرح‌شده در رابطه با این پرونده، این است که محکومان پیش از اجرای حکم، نتوانسته‌اند با خانواده خود دیدار کنند.

این ادعا در حالی مطرح شده است که محمدمهدی کرمی مطابق مقررات ازجمله آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها در طول بازداشت به‌صورت متعدد تماس تلفنی، همچنین ملاقات حضوری با خانواده خود شامل پدر، مادر و برادر داشت و حسب بررسی صورت‌گرفته از زندان آخرین بار نیز در هفته قبل ملاقات حضوری با والدین و برادرش داشته است.

محمد حسینی هم امکان تماس تلفنی و ملاقات حضوری داشته است، لکن با توجه به فوت والدین وی و نیز حسب اعلام ایشان مبنی بر اینکه هیچ ارتباطی با سایر اعضای خانواده خود ندارد، هیچ تقاضایی برای ملاقات با شخص یا اشخاصی نداشته و کسی هم برای ملاقات حضوری با ایشان تقاضا یا مراجعه‌ای نداشته است.

کد خبر 632085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.