اسماعیل کهرم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه پوشش گیاهی موجود در مراتع میتواند غذای مناسبی برای دام باشد، اظهار کرد: با بایر شدن زمینها و بیحاصلی خاک از گیاهان، باد و طوفان ریزگردها را به سمت شهرها سوق خواهد داد و سلامتی مردم به دلیل هجوم ریزگردها و آلایندهها در معرض خطر قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه فرسایش خاک قدرت زایندگی و رویش را از آن میگیرد و خاک فرسایش یافته میمیرد، افزود: فرسایش خاک بیشتر بر اثر پدیده جنگلزدایی ایجاد میشود، جنگلها را قطع میکنیم، لذا خاک از پوشش گیاهی جنگل عریان میشود و از بین میرود. این پدیدهها به صورت متوالی یکی پس از دیگری اتفاق میافتد.
این کارشناس محیط زیست و بومشناس با اشاره به اینکه لازم است پوشش گیاهی خاک در ایران افزایش یابد، تصریح کرد: اگر پوشش گیاهی مناسب باشد، فرسایش خاک صورت نمیگیرد. درحالحاضر علوفهای که توسط باران و برف رشد میکند توسط چهارپایان خورده میشود، این چهارپایان خاک را خالی از پوشش گیاهی میکنند و زمینهساز فرسایش میشوند. تنها راه کوتاهمدت برای کاهش فرسایش خاک این است که باید به خاک زمان استراحت داد تا تقویت شود.
وی گفت: زیر جنگلها آبانبار عظیمی وجود دارد که با نابودی پوشش گیاهی جنگلها علاوهبر از بین رفتن این منبع با ارزش و عظیم، خاک و حیاتوحش کشور نیز نابود خواهد شد، باید هرچه سریعتر جلوی تخریب این جنگلها گرفته شود. اگر مسئولان و دستگاههای ذیربط تصمیم بگیرند، با پوششهای گیاهی جنگلها کاری نداشته باشند، طبیعت به روزهای خوب خود بازخواهد گشت.
کهرم، پیرامون اینکه با قطع درختان و ساختوسازهای غیرقانونی در ارتفاعات بالای ۱۴۰۰ متر باعث نابودی جنگلها میشویم، گردوغبار به دلیل نبود پوشش گیاهی به راحتی وارد شهرها میشود، گفت: این ارتفاعات باید رها شود تا رستنیها پیش برود و جلوی ریزگردها را بگیرد، دستدرازی انسان به طبیعت منشأ داخلی ریزگردها است که بهطور کلی در بروز پدیدههای طوفان گردوخاک در کشور سهم مؤثری دارد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که جنگلها را از بین میبریم، جاده و سد درست میکنیم و مسیر رودخانه و دریاچهها را خشک میکنیم، مثل این است که خانهای را خراب کنیم و تنها با یک سقف و ستون بخواهیم مدیریت بحران کنیم.
نظر شما