مدیریت پسماند و دفع اصولی زباله چالش بزرگی است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال‌وبختیاری گفت: شهردار متخلف به جرم دفع غیربهداشتی پسماند جریمه شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سعید یوسف‌پور امروز -‌پنجشنبه یکم دی ماه- در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یک شهردار متخلف به جرم دفع غیربهداشتی پسماندهای شهری و عدم توجه به اخطارهای حفاظت محیط زیست مبنی بر رفع آلودگی ناشی از دفع غیراصولی پسماند شهری، به پرداخت ۶۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.

وی افزود: مدیریت پسماند و دفن اصولی زباله یکی از چالش‌های محیط‌زیستی استان است و برنامه‌ریزی برای استفاده از فناوری‌های نو در بازیافت و کاهش زباله تولیدی می‌تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد. شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به عنوان مسئول ساماندهی پسماندهای شهری و روستایی باید با دریافت مشاوره از متخصصان محیط‌زیست، با روش‌های درست و اصولی آن را مدیریت کنند و شهردار فوق موظف است نسبت به بهسازی و مدیریت مکان دفن پسماند اقدام کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: توجه به بهداشت و سلامت عمومی، سطح زمین مورد نیاز، توپوگرافی منطقه، مطالعات هیدرولوژی و زمین شناسی جایگاه، قابلیت دسترسی به خاک پوششی مناسب، قابلیت دسترسی به محل دفن، فاصله شهر تا محل دفن، رعایت جهت بادهای غالب، زهکشی محل دفن و هزینه‌ها از فاکتورهای مهم در انتخاب محل دفن زباله است.

وی تصریح کرد: روش دفن بهداشتی زباله در زمین از تمام روش‌های دیگر دفع مواد زائد کامل‌تر بوده و بیشتر استفاده می‌شود، بیش از ۹۰ درصد زوائد به روش دفن بهداشتی در زمین دفع می‌شود، زیرا روش ارزانتری است و مواد باقیمانده از سوزاندن زباله در کوره، تولید کود از زباله و بازیابی زباله‌ها سرانجام به زمین برای دفن احتیاج دارد.

یوسف‌پور اظهار کرد: دفع زوائد جامد در زمین را بدون اینکه مخاطراتی برای سلامتی یا ایمنی مردم به وجود آورد را دفن بهداشتی زباله در زمین گویند که چندین روش مختلف دفن بهداشتی زباله در زمین وجود دارد، چون در گذشته در انتخاب محل دفن زباله دقت‌های لازم و کافی انجام نگرفته، منجر به مشکلات زیادی شده است، از این رو امروزه از روش‌های مهندسی، مانند قرار دادن لایه‌های غیرقابل نفوذ و جمع‌آوری و تصفیه مایعات، برای انتخاب محل دفن زباله استفاده می‌شود.

کد خبر 628461

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.